Kam z mulci pozimi na toplo, če imate na voljo 1 teden?

2

Če se v teh turobnih zimskih dneh večkrat zalotite, da razmišljate o peščeni plaži in toplemu soncu, si morate obvezno prebrati seznam idej, kam se lahko z mulci odpravite že to zimo, pa tudi če imate na voljo samo 1 teden počitnic.

Kanarski otoki

Prvi izbor so Kanarski otroki, saj so nam pozimi tako finančno kot tudi časovno, najbolj dostopni. Tam sicer ne boste doživeli tropskega raja, boste pa ujeli večno pomlad. Na vseh sedmih otokih boste zagotovo našli družini prijazno ponudbo in vso udobje evropskih življenjskih navad. Mi pa se bomo zagotovo vrnili na enega izmed naslednjih otokov:

Tenerife

Če iščete destinacijo, ki je dovolj blizu, da jo lahko obiščete tudi za 1 teden, hkrati pa je potovanje do cilja enostavno, finančno “prijazno”, da je toplo vreme z možnostjo kopanja in počitka, a hkrati veliko priložnosti za raziskovanje, potem obiščite otok Tenerife!

Na otoku je nekaj prečudovitih pohodniških točk, na katere se odpravi cela družina - v ozadju vrh gore El Teide (otok Tenerife, Kanarsko otočje, Španija)
Na otoku je nekaj prečudovitih pohodniških točk, na katere se odpravi cela družina – v ozadju vrh gore El Teide (otok Tenerife, Kanarsko otočje, Španija)

Lanzarote

Zaradi kasnejšega razvoja turizma kot Tenerife, Gran Canaria ali Fuerteventura, je ta otok ohranil avtentičnost in se v večji meri izognil množičnem turizmu. S premišljeno lokalno politiko in vztrajanjem domačega umetnika Cesarja Manriquea pri viziji trajnostnega razvoja otoka je Lanzarote sigurno eden izmed lepših Kanarskih otokov. Priporočam, da si preberete zakaj je Lanzarote celoletna destinacija, ki izpolni marsikatero počitniško željo.

Lev surfa
Aktivne počitnice na Kanarskih otokih

Fuerteventura

Ne predaleč, ne preblizu. Ne prevroče in ne mrzlo. Sproščeno, ampak urejeno. Idealno za vse, ki iščejo aktivne počitnice na toplem. Preverite, zakaj priporočamo Fuerteventuro – zimski off na sproščeni strani Evrope.

IMG_8759
Kanarski otoki so primerni tudi za obisk z dojenčki (Fuerteventura, Kanarski otoki)

Madeira

Madeira je raj ljubitelje aktivnega oddiha, lepih razgledov, čudovite narave, eksotičnega sadja, morskega življenja, večne pomladi, pohodnike, gorske kolesarje, … in še mnoge druge. Podobno kot Kanarski otoki, ima tudi Madeira čez celo leto ugodno “pomladno” klimo, zato je obisk primeren čez vse leto. Preberite is 10 aktivnosti, ki jih priporočamo, če se z otroki odpravite na Madeiro.

18197538_10155283885679310_202012263_n
Obisk Madeire je primeren skozi celo leto

Egipt

Politična situacija je negotova, prav tako turistična ponudba z leti iz Ljubljane. Vendar vedno več agencij v svojo ponudbo vrača Egipt. Nam je misel na 2,5 urni let, brez časovne razlike, toplim morjem, družinsko ponudbo in z dostopnimi all inclusive paketi, kljub nestabilni politični situaciji mamljiva. Z veseljem bi se še letos vrnili na ta dva kraja:

Soma bay Egipt

Let iz Ljubljane, plaža s turkiznim morjem, raj za snorklarje in potapljače ter ljubitelje vodnih športov (surfanje, kajtanje, SUPanje). Potrebujete še kak razlog, da pobegnete za en teden pred zimo? Preverite kako so otroci noreli in starši počivali 🙂

Zaslužen počitek na plaži (Soma bay, Egipt)
Zaslužen počitek na plaži (Soma bay, Egipt)

El Gouna, Egipt

Si vaša družina želi udobje dobrega hotela in tudi dobre organiziranosti umetno zgrajenega mesta sredi puščave? Ste nori na kajtanje in dobrih pogojev? Se med nevetrovnimi dnevi radi potapljate? Potem je El Gouna – udobno in aktivno počitnikovanje prava za vas.

Hotelski resort
Hotelski resort, El Gouna

 

Če imate na voljo več kot en teden časa, pa si obvezno preberite članek

Kam z mulcem pozimi na toplo, če imate na voljo vsaj 2 tedna

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.