Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani?

0

V zimskem času, ko so dnevi prekratki (ali prehladni) za popoldanski potep zunaj, mame iščemo alternative kam z mulcem. Ena od možnosti so tudi urejene notranje igralnice, ki otrokom ponujajo raznolike aktivnosti in možnosti zabave. Preberite katere notranje igralnice priporočamo v Ljubljani.

UREJENE NOTRANJE IGRALNICE

1. Družinski center Mala ulica

 • Lokacija: DC Mala ulica, Prečna ulica 7, Ljubljana; več informacij poiščite na internetni strani.
 • Vstopnina: enkratni vstop otroka in spremljevalca: 2 EUR, več o cenah si preberite tukaj.

DC Mala ulica je res pravi mali oddih za starše malih nadobudnežev. Ponuja notranjo igralnico in več igralnih kotičkov s pestro izbiro igrač vseh oblik in velikosti, labirinte in skrivne rove, pravo mini hišo z vsemi pripomočki, Lego kocke in bogato otroško knjižnico. Dodatno nudijo tudi pester program delavnic in dogodkov za mulce in starše.

malaulica2
Notranja igralnica v Mali ulici
malaulica1
Igralni kotiček za najmlajše

 

V DC najdete tudi majhen lokal v pritličnem delu igralnice, ki ponuja vse, kar potrebujete – sveže sokove in smoothije, tople in hladne napitke ter posebej otrokom privlačne prigrizke (topli sendviči, rogljički, cake-popsi, domači sladoled in juhice).

Malaulica
Pogled na notranjo kavarnico

 

2. Otroška igralnica Lolliland

 • Lokacija: BTC – Šmartinska 106, Ljubljana; več informacij poiščite na njihovi internetni strani.
 • Vstopnina: 1h obiska stane 3 EUR, celodnevna vstopnica 7 EUR. Več o cenah si preberite tukaj.

Igralnica se razprostira na kar 220 m2 in je razdeljena na 5 delov – kotiček za najmlajše obiskovalce, kuharski kotiček in prava mini tržnica, ustvarjalni kotiček, kotiček z video igricami za starejše mulce ter bar, kjer si lahko starši med otroškim igranjem privoščijo tudi kavo in sladico.

02
Igralnica Lolliland (vir: lolliland.si)

IGRALNICE S KONCEPTOM

3. Minicity – prvi tematski interaktivni park za otroke v Sloveniji

 • Lokacija: BTC – Šmartinska 152, Ljubljana; več informacij poiščite na spletni strani.
 • Vstopnina: enkratni obisk otroka od dopolnjenega 3. leta z enim spremljevalcem: 10 EUR, več o cenah si preberite tukaj.

Minicity, preko skrbno opremljenih tematskih hišk, otrokom približa poklice in dejavnosti, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Vsi vemo, kako so otroci navdušeni nad policisti in smetarji in kako si vsi po tihem želijo, da bi kdaj pilotirali letalo ali vozili avtobus. Še iz otroštva se sami spomnimo, da smo se velikokrat »šli trgovine« ali sanjarili, da smo voditelji TV oddaje. Vse te želje se v Minicityju za kratek čas lahko uresničijo. Več kaj početi v Minicity, si lahko preberete v našem članku. 

IMG_0003
Jaz sem gradbinec

 

4. Otok peska – inštitut za osebni razvoj otrok

 • Lokacija: Resljeva cesta 40, 1000 Ljubljana; več informacij poiščite na njihovi internetni strani.
 • Vstopnina: cena poskusne ure – risanje, razvojna delavnica: 10€

Ideja vseh programov, ki jih ponuja Otok peska, temelji na Jungovi terapiji s peskom, bolj znani kot terapija »sandplay«. Poleg risanja s peskom se tu odvijajo tudi terapevtski razvojni programi, namenjeni otrokom že od najzgodnejšega otroštva naprej, otroci se lahko igrajo v peskovniku ali pa se pridružijo ustvarjalnem branju pravljic. Preberite več v našem članku.

Gal in želva
Risanje s peskom v Otoku peska

 

5. Hiška Šiška

 • Lokacija: Celovška 197
 • Kdaj: vsako sredo od 16.30 do 19.30; obvezna predhodna reervacija.
 • Vstopnina: 10 EUR (cena vključuje varstvo otroka, zdravo malico in vodeni program animatorjev)

Ko si želite vzeti nekaj prostega časa zase, lahko vsako sredo v Hiški Šiški pustite otroka nekaj ur v varstvu animatorjev in domiselne igranice (seveda lahko ostanete tudi z njim). Drugačnost Hiške Šiške se skriva v konceptu prostora, ki je oblikovan po principu “ustvari sam”. To pomeni, da otroci sami soustvarjajo svoj igralni prostor, z geometrijskimi telesi, ki so narejeni na način, da tako oblikovno kot funkcionalno pritegnejo otrokovo pozornost.

12516630_575291925952721_616585743_o
Domiselna in kreativna igralnica Hiška Šiška

 

“ZDRAVE” IGRALNICE

6. Solna Vila – igra in zdravje v peskovniku soli

 • Lokacija: Cimermanova 18, 1260 Ljubljana; več informacij poiščite na njihovi internetni strani.
 • Vstopnina: cena za 1 uro solne terapije (otrok do 12. leta in spremljevalec): 11 EUR. Več o cenah si preberite tukaj.

Solna vila ni klasična igralnica. Solna Vila ponuja tri sobe, kjer izvajajo solno terapijo, ki pomaga pri izboljšanju imunskega sistema. So pa vse sobe kreativno in domiselno dopolnjene s svojo zgodbo ter igračami, ki zlahka zamotijo otroke za čas trajanja terapije, na tleh pa je debela plast soli – pravi mali peskovnik za otroke. Nam je bila izkušnja všeč in če iščete alternativno in zabavo za otroke, si preberite več v našem članku.

11150405_684915064972315_6910145262235813557_n
Velik peskovnik soli

 

 LOKALI IN RESTAVRACIJE Z NOTRANJIMI IGRALNICAMI

Kam pa gremo lahko z našimi mulci na kavico ali kosilo, da se zabavajo tako oni kot mi? Preberite 8 idej v katerih lokalih ali restavracijah nudijo tudi otroški igralni kotiček.

 

Za vse dodatne predloge, kje se skriva zanimiva igralnica za naše mulce v Ljubljani in okolici, se vam vnaprej zahvaljujemo.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z družino. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.