Kam z mulcem pozimi na toplo, če imate na voljo vsaj 2 tedna?

0

Če imate pozimi na voljo vsaj 2 tedna družinskih počitnic, dovolj financ in volje za vsaj 10 urno pot z letalom z otrokom(i) smo vam seveda po stari slovenski navadi fovž 🙂 Če pa iščete idejo, kam bi se odpravili, pa si obvezno preberite naše predloge.

AZIJA

Najverjetneje bodo 14 dnevne eksotične počitnice najugodnejše ravno v kateri od Azijskih držav. Če dobite ugodno časovno povezavo in cenovno dostopne karte, potem ne odlašajte. Naslednje destinacije so primerne za vso družino.

Tajska

Tajska je zagotovo ena izmed najpriljubljenejših družinskih Azijskih destinacij zadnjih let.  Ugodna klima, toplo morje, ugodni leti iz bližnjih letališč in relativno ugodna družinska ponudba, ki pa se razlikuje med otoki.

Če si želite olajšati izbor najboljšega otoka za vašo družino, potem obvezno preberite članek družinice, ki je v 2 mesecih obiskala 5 rajskih Tajskih otokov.  Ko boste karte imeli v žepu, pa obvezno preverite naše nasvete za potovanje z mulcem po Tajskem – pred in med.

Ko Tao, Tajska
Rajski razgled na otoku Ko Tao, Tajska

Šrilanka

Šrilanka si je v zadnjih letih nabrala tako svoje goreče privržence, kot tudi tiste, ki državo označujejo za “manj ugodno” od ostalih Azijskih destinacij. Ne glede na to, v kateri skupini se boste znašli po počitnicah, boste na Šrilanki v katerikoli sezoni lahko uživali na rajskih plažah in si z mulci ogledali enega izmed njihovih številnih nacionalnih parkov.

Zakaj vse je Šrilanka primerna za potovanje z otrokom in zakaj ne, pa si preberite v tem članku. Če boste želeli z muci “en krog” po Šrilanki, vam priporočamo tudi branje Z mulcem in ruzaki po Šrilanki.

Peanut farm
Peanut farm, Arugam bay, Šrilanka

Maldivi

Veliko ljudi obisk Šrilanke kombinira z oddihom na rajskih Maldivih. Če imate možnost, pa se na njih odpravite samostojno. Preverite, kako je doživela rajski družinski zimski oddih ta družinica.

IMG_0761
Rajski razgled iz bungalova na Maldivih

Oman

Oman velja za varno in eno bolj “neturističnih” destinacij na arabskem polotoku. Če si želite nekam, kjer ni taka časovna razlika in kjer vas bo zagotovo pričakalo sončno vreme, potem preberite članek Oman – arabska pravljica z enoletnikom.

18
Urejena mestna plaža, Muscat, Oman

 

Za naslednji dve destinaciji boste težje našli časovno ugodne lete, zato razmislite o podaljšanju počitnic na vsaj tri tedene 🙂

Indonezija

Še ena od otoških Azijskih držav, ki ponujajo krasne plaže za družinski oddih. Verjetno najbolj znan je Bali, vedno bolj priljubljen pa postaja tudi sosednji Lombok. Vas zanima zakaj? Preberite,kako je svoje prvo družinsko potovanje po Baliju in Lomboku doživela družinica navihane enoletnice.

20150929_105239
Plaža Tanjung Ann, Lombok Indonezija

Filipini

Filipini so raj za ljubitelje narave, potapljanja in snorklanja, toplega tropskega morja, enostavnega in poceni potovanja ter prijaznih ljudi. Kako zgleda družinsko potovanje po Filipinih z mulci, si lahko preberete v tem članku. Če pa želite izvedeti kateri je njihov najljubši otok in predvsem zakaj pa obvezno preberite Družinsko potovanje na najlepši otok na svetu.

19
Izlet z značilno filipinsko barko “bangka”, Palawan

KARIBI

Če vas letos ne vleče v Azijo, potem priporočamo katero od Karibskih otočkov. Tudi na tem koncu sveta rajskih plaž in družinske ponudbe ne manjka. Tako kot v Aziji, pa boste naleteli na širok cenovni razpon.

Barbados

Barbados velja za sproščen otok, na katerem boste našli mir in divjino na atlantski obali ter turkizno morje in peščene plaže na karibski strani otoka. Naravo v svoji prvobitnosti, izjemne potapljaške dogodivščine, odličen veter za športne navdušence in kar je najbolj pomembno – presrečnega otroka 24 ur na soncu in zraku. Zakaj je družinico ta otok popolnoma osupnil in očaral, pa preberite tukaj.

IMG_9951
Pogled na karibski raj iz splanice na Barbadosu

 

 

Dominikanska republika

Dominikanska Republika je tipičen karibski otok z veliko sonca, lepimi plažami in nadvse prijaznimi ljudmi. Poleg vas čaka še okusna hrana, mamljivi koktejli, plesna glasba in z njo povezano miganje z boki. Dominikanska republika je odlična destinacija za začetno popotovanje z mulcem

Otroci bodo zagotovo uživali v ponudbi družinskih hotelov v Dominikanski republiki
Otroci bodo zagotovo uživali v ponudbi družinskih hotelov v Dominikanski republiki

SREDNJA AMERIKA

Mehika

Poleti 2015 smo se s petmesečno dojenčico in dvoletnikom odpravili na pet tedensko potovanje po Mehiki – od Mexico Citya do Cancuna. Pristali smo v Mexico City, kjer smo se 5 dni aklimatizirali. V naslednjem tednu smo  se preko mest Puebla in Oaxaca odpravili do Pacifika (Huatulco). Na obali smo preživeli 4 dni in potem zopet zavili v visoko notranjost (San Cristobal De Las Casas in Palenque). Zadnje dva tedna smo namenili polotoku Yucatan in potovanje zaključili v Cancunu, kjer smo se pred odhodom domov še nekaj dni sproščali na peščeni plaži.

Pred slavno Chichen Itzo, Mehika
Pred slavno Chichen Itzo, Mehika

Kostarika

Letos spomladi smo se s šestmesečnim dojenčkom in petletnikom odpravili na tritedenski potep po tej čudoviti Srednjeameriški državi, ki se že vrsto let ravna po smernicah trajnostnega turizma. V prvi vrsti smo iskali destinacijo z lepo naravo in možnostmi ogleda živali v naravnem okolju, hkrati pa možnost aktivnega oddiha. Vas zanima, zakaj smo se za prvo potovanje z novim družinskim članom odločili ravno za to državo? Preberite članek 8 razlogov zakaj je Kostarika primerna za potovanje z majhnimi otroki

Naš petletnik prvič na deski Santa Teresa, Kostarika)
Naš petletnik prvič na deski Santa Teresa, Kostarika)

JUŽNA AMERIKA

Brazilija

Iskali smo destinacijo, ki bo zadovoljila naše apetite po dobrem kajtanju, eksotiki, peščenih plažah, toplemu vremenu in aktivnemu družinskemu oddihu. Zimsko družinsko potovanje nas je tako peljalo na SV del Brazilije, v slovito prestolnico kajtanja; ki odkriva dolge peščene plaže in skrite sladkovodne lagune, kjer se soncu vsak dan skrivaš v senci palm in kjer se kokosova voda pije namesto navadne. Preberite si 7 razlogov, zakaj bi ponovili roadtrip z mulcem po severu Brazilije.

IMG_0859
Brazilija je super država za potovanje z otroki

 AFRIKA

Mavricijus

“Mauritius was made first, and then heaven; and heaven was copied after Mauritius” je napisal Mark Twain. Prečudovite plaže, toplo tropsko podnebje, prijazni domačini, bogat živalski in rastlinski svet, mavrica tropskega sadja, so samo nekateri od razlogov, zakaj smo ta naš mali raj z mulcem obiskali že dvakrat. Preberite si, kaj vse lahko doživite na Mavricijusu z otroki.

Mavricijus je naš mali tropski raj
Mavricijus je naš mali tropski raj

 

Sejšeli

Sejšeli so rajsko otočje, daleč v Indijskem oceanu. Oddaljeni so 1500 kilometrov od vzhodne obale Afrike. Oddih na rajskih peščenih plažah s palmami je le delček tega kar lahko tam doživite. Mulci bodo najverjetneje res najbolj uživali na omenjenih plažah, jim bo pa lepo tudi v deževnem gozdu, razglednih vrhovih, majhnih mestecih in vasicah, na Kreolskem festivalu, uživali bodo tudi z vožnjo s kolesi ob odkrivanju skritih plaž med granitnimi skalami. Preberite si naš članek “Z družino na rasjek Sejšele“.

Rajski Sejšeli za celo družino
Rajski Sejšeli za celo družino

Južnoafriška republika

Afrika! Nov kontinent, nova kultura, nova doživetja. In za naš pričetek raziskovanja tega čudovitega kontinenta, smo si izbrali Južno Afriko. V kolikor dvomite ali je Južna Afrika primerna za potovanje z otroki, nikar! Južna Afrika je odlična destinacija za družinske počitnice. Vprašajte kogarkoli, ki je že potoval po tej čudoviti državi, in povedal vam bo, da se je vanjo zaljubil. Tako kot smo se mi trije:). Preberite si naša doživetja na 22 – dnevnem roadtripu po Južni Afriki – kam. kdaj in kako.

Južna Afrika z otroki
Južna Afrika z otroki

Naš najnovejši namig najdete na našem Instagram profilu. Želite slediti našim zgodbam z  mulci v živo? Klinkite tukaj za naš Instagram.

 

Nimate na voljo 14 dni, pa bi vseeno preživeli vsaj en teden na toplem? Potem preberite tudi

Kam z mulcem pozimi na toplo, če imate na voljo 1 teden

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami in naši gostujoči pisci iz prve roke. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.