Kam z mulcem ob kratkih dnevih – 5 aktivnosti na prostem

0

Ko nastopijo kratki dnevi, včasih je tema že prej kot v uri od prihoda iz vrtca, se tudi zunanje aktivnosti za otroke prestavljajo v notranje prostore. Kar pa ni nujno, če imamo dovolj idej, kje na prostem preživljati popoldneve.

Prav v zimskem času, ko so krajši dnevi, hodi veliko otrok na popoldanske aktivnosti, kot so telovadba, tečaji tujih jezikov, petja, plesa ipd. A vse to so v večini aktivnosti, ki starševsko prisotnost izključujejo. Ker pa vemo, kako je le-ta za otroke in starše pomembna, smo vam pripravile nekaj idej, kaj početi z mulci na prostem predvsem v krajših dnevih:

1. Vožnja z ladjico po Ljubljanici

Ladjice, ki vozijo po reki Ljubljanici in delajo mesto še bolj živahno, kot sicer, so vsekakor super zabava za mulce. Res je, da je njihova ponudba v v zimskem času precej okrnjena, saj v tem času vozi le ladjica Tomo – rečni transport z ladjico Ljubljana. O vožji z ladjico si lahko preberete tudi v prispevku 3 ideje za mulcem zabaven ogled praznične Ljubljane. Toplo se oblecite!

Arhiv: Pozanimaj.se
Arhiv: Pozanimaj.se

2. Vožnja z avtobusom in opazovanje mestnega dogajanja

Vožnja z avtobusom, še posebej če sedite ali stojite v bližini voznika, je za mnogo otrok doživetje, ki se ga ne naveličajo. Plačevanje z urbano, stanje na avtobusu in ogled mestnega dogajanja (še posebej gradbišč, ki so jih veseli vsaj otroci) so stvari, ki mulce polno zaposlijo vsaj za eno povratno vožnjo. Hkrati pa si tudi v tem primeru mesto ogledajo v novi perspektivi. Če se zapeljete do končne postaje, morda voznik vašemu malčku tudi dovoli, da poprime za velik volan vsaj za nekaj trenutkov :).

Najboljši žur in spomin za cel teden
Najboljši žur in spomin za cel teden

3. Sankanje po mestnih sankališčih, ki so običajno osvetljena

Poleg mestnega drsališča v Tivoliju, ki je v zimskem času osvetljeno, marsikdo najde primerno sankališče kar na hribu pred blokom. To običajno sploh ni nujno, da je veliko, važno da je dovolj snega in sanke (bob ali vrečka) pod ritko. Topla, nepremočjiva oblačila so več kot dovolj za zabavno popoldne.

Erik-sankanje
Sankališče v Tivoliju

 

Več o sankališčih si preberite v članku Kam z mulcem na sankanje?

4. Drsanje na mestnih drsališčih

Ljubljana se lahko pohvali s številčno ponudbo drsališč, Tivolsko zaprto drsališče je tudi ogrevano, na katerih si lahko skupaj z otroci sposodite drsalke. V uri ali dveh se utrudi cela družina, mulci pa skoraj zagotovo padejo v posteljo.

trg-republike

Več o drsališčih v Ljubljani in njeni okolici si preberite v članku Kam peljat mulca na drsanje.

5. Norenje po osvetljenih mestnih parkih

Na bolj topel zimski dan je tudi obisk dobro osvetljenega mestnega park dobra ideja za aktivno preživljanje prostega časa zunaj. V Ljubljani je poleg največjega v Tivoliju, primeren tudi park Zvezda na Kongresnem trgu, Argentinski park in še marsikateri drugi ljubljanski parki. Ima pa seveda vsako mesto v Sloveniji svoj najljubši park, kamor radi zahajate z družinico.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih je doživele z družino. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.