Kam z mulcem na pustno rajanje 2023

3

Kmalu bomo po Sloveniji pa tudi drugje doživeli vrhunec pustnega rajanja. Pripravite maske in dobro voljo, da bo le vse nared za veliko pustno zabavo – maškarado za mulce 2023. Naj bodo otroci Elze ali Ane, bratje Kratt, junaki Mirakulus ali Super kril, važno, da se s svojo masko poistovetijo in uživajo dan, ki ga čakajo vso leto.

Za to priložnost smo vam zopet pripravile listo Pustovanj za otroke po celi Sloveniji.

Osrednjeslovenska regija

  • LJUBLJANA
  1. Zmajev Karneval: Na pustno soboto bo v Ljubljani tradicionalni pustni Zmajev karneval. V sprevodu sodelujejo vrtčevske in šolske skupine iz MOL, ki jih pospremijo tradicionalne etnološke maske iz različnih slovenskih in tujih krajev.staro mestno jedro
  2. Pustno rajanje v Festivalni dvorani v Ljubljani: V soboto 18. in v nedeljo 19. februarja se bo Festivalna dvorana, med 16. in 20. uro, spremenila v deželo pravljičnih junakov. Izbrali bodo najlepšo masko, seveda pa ne bo manjkalo krofov, dobre volje, plesa in glasbe.

Notranjska regija

Letošnje odganjanje zime v Cerknici je posvečeno zmaju, najveličastnejši živali daleč naokoli. Tako veličastni, da ga imajo tudi veličastne Butale v svojem veličastnem grbu. Pustovanje v Cerknici 2023se začenja 14. februarja s pustno razstavo, najbolj zanimivi dogodki za otroke pa bodo:

  • 16. februar (debeli četrtek): Žaganje babe z ansamblom Jelen in skupino Christine (vstop prost)
  • 17. februar (pustni petek): Petkova pustna zabava s Tanjo Žagar in ansamblom Stil (vstopnina)
  • 18. februar (pustna sobota): Otroška maškarada od 15.00 in večerna pustna zabava 21.00 (vstopnina)
  • 19. februar (pustna nedelja): Coprniško zmajevanje po ulicah Cerknice ob 12.32 (vstopnina)
  • 20. februar (pustni torek): TV Čohovo v Cerkniškem kulturnem domu ob 19.00 (vstopnina)
  • 22. februar (pepelična sreda): Pokop pusta ob 16.00 (vstop prost) – Najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem z ognjeno-mokrim koncem.

Gorenjska regija

Štajerska regija

Koroška regija

Primorska regija

Dolenjska regija

Pomurska regija

Zgoraj navedeni dogodki so zbrani iz javno objavljenih napovednikov. Če imate kakršnokoli idejo za prihajajoči dogodek pustovanja za otroke nam pišite na info@kamzmulcem.si ali v komentar in z veseljem bomo dogodek uvrstili na aktualen seznam. Za napake objav s strani nosilcev dogodkov ne odgovarjamo, predlagamo, da pred dogodkom preverite tudi spletne strani izvajalcev, v primeru, da je potrebna predhodna rezervacija ali nakup kart.