Kam z mulcem na drsanje po Sloveniji

4
Drsališče v Kranjski gori, drsanje z otroki

V zadnjih letih je žal vedno manj tistih naravnih zaledenelih jezer, ki so se v naših otroštvih, vsako zimo brez izjeme spremenila v pravo zimsko ledeno pravljico. Kljub temu je na voljo nekaj alternativnih ledenih ploskev.

Naši mulci lahko doživijo tudi umetno narejeni »led pod nogami« in se pri tem še odlično zabavajo. Da bi kljub temu uživali v ledenih zimskih radostih, je za mulce vsekakor bolje da se, v kolikor le vreme dopušča, odpravijo na katero od odkritih drsališč.

Na kaj je treba pomisliti preden mulca postavite na drsalke

 • Če nimate čelade za najmlajše, na drsališčih preverite ali imajo možnost izposoje, ker na ledu nam, še bolj pa mulcem, ki uživajo v norčijah, res z lahkoto spodrsne.
 • Še posebej pri izposoji, pa tudi če ima mulc svoje drsalke, je treba dobro preveriti, če je noga res stisnjena in gleženj lepo oprijet, ker se prvo stanje na ledu lahko hitro spremeni v lovljenje ravnotežja in kobacanje z gležnji, zato predlagamo, da začetnikom in malim mulcem priskrbite plastične drsalke (take na klip in ne na vezalke), ki omogočajo malo boljšo trdnost in stabilnost; prav tako se dajo dobiti tudi nastavljive drsalke, ki jih imajo mulčki lahko več let in se velikost prilagodi št. noge.
 • Oprava za drsanje naj bo podobna vsem tistim, kot za vse zimske radosti: nepremočljivost je lepa čednost, ker en sam padec na led v premočljivi opremi preverjeno pomeni zaključek drsalnega popoldneva. Ker se na drsanju kar pogosto nori, predlagamo da mulca oblečete večplastno, če pa se še posebej radi mečejo in divjajo pa tudi kak nahrbtnik z rezervno opremo ne bo odveč.
 • Če ste te sreče, da se odpravljate na naravno zaledenelo jezero (a pred tem striktno upoštevajte pravila glede drsanja na naravnih površinah!), kjer je narava še tako neokrnjena, da tudi kontejnerja z vročimi napitki ni, je termovka s čajem obvezna oprema, pa kak prigrizek za mlade in stare tudi, ker mrzel zrak človeka res hitreje izčrpa.
Pred drsanjem se mora vsak naučiti pasti
Pred drsanjem se mora vsak naučiti pasti, drsanje z otroki

Ko imamo vso opremo je tukaj nekaj predlogov, kam z drsalkami zarezati led.

Preden se odpravite na katerega od naslednjih predlogov, preverite ali je drsališče še odprto, njihov obratovalni čas in ponudbo.

1. DRSALIŠČE NAD MESTOM – Nakupovalno središče Aleja

Drsališče nad mestom se nahaja na strehi nakupovalnega središča Aleja v Šiški in je edino drsališče na strehi v Ljubljani. Obsega 1000m2 drsališče in 140metrov dolge ledene steze, ki se raztezajo izven večnamenskega igrišča.

Obiskovalci vseh starosti lahko opremo prinesejo s seboj ali pa si jo izposodijo neposredno na drsališču. Drsališče je odprto vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje (od 10.00 oz. 11. ure v nedeljo do 21.00 ure), razen v času slabega vremena.

Cenik in drugi dogodki

aleja sky
foto: Robert Krumpak

2. Drsališče Zalog

V okviru dvorane poteka možnost rekreativnega drsanja. Možna je izposoja drsalk. Več informacij, vključno s počitniškim obratovalnim časom je tukaj.

3. Drsališče Supernova Rudnik

Na zunanjem prireditvenem prostoru pred Nakupovalnim centrom Supernova Ljubljana Rudnik obratuje drsališče vsak dan med 10.00 in 22.00 uro. Možna je izposoja drsalk. Več informacij tukaj.

4. Drsališče v ZOO Ljubljana

V ZOO Ljubljana so uredili luštno manjše drsališče na velikem dvorišču, tik poleg bazena naših morskih levov. Možna je tudi izposoja drsalk ter pingvina (pomoč za drsanje), imajo tudi nekaj čelad, bolje pa da svojo vzamete s seboj! Prav tako je na voljo topla pijača in priboljški (vaflji in hodok). Obiskovalci ZOO Ljubljana lahko brezplačno drsate v ZOO Ljubljana do 16.30 ure. Ko se živalski vrt ob 16.30 zapre, lahko kupite vstopnico po ceni 2€, s katero imate vstop na drsališče ter se zabavate kar do 19h!

Drsališče v Zoo Ljubljana

5. Pokrito drsališče v Domžalah

Že nekaj let zapovrstjo je na voljo drsališče Občine Domžale. Rekreativno drsanje je na voljo od ponedeljka do petka od 15. do 19. ure in za vikende, praznike in počitnice od 10. do 19 ure. Drsališče je primerno za obisk tudi v slabem vremenu, možna je izposoja drsalk.

Na drsališču se organizirajo tudi tematski večeri, na voljo pa so tudi tečaji drsanja.

drsališče_domžale
Zabava na pokritem drsališču v Domžalah
V Domžalah so na voljo tudi pingvini za najmlajše
V Domžalah so na voljo tudi pingvini za najmlajše

6. Drsališče LEDENA PRAVLJICA v Medvodah

V Medvodah se nahaja manjše drsališče, pri katerem si lahko izposodite tudi drsalke. Ob drsališču je lepo urejen gostinski prostor (kjer se tudi izposodi drsalke).

Odprto vsak dan od 15. – 21. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 9. – 21. ure. O ceni za uporabo drsališča, izposojo drsalk se pozanimajte neposredno na drsališču. Nekaj informacij je dostopnih tudi na njihovi FB strani.

Drsališče Ledena pravljica v Medvodah, drsanje z otroki
Gostinski del in predprostor drsališča, drsanje z otroki

7. Drsališče v Kamniku

Na glavnem trgu v Kamniku je tudi to sezono brezplačno drsališče. Plača se le izposoja drsalk. Drsanje sredi mesta da doživetju poseben čar. 🙂

Iz arhiva drsališča Kamnik

8. Brezplačno pokrito drsališče v Logatcu

Drsališče bo delovalo od 3.12. do 15.1.,  na parkirišču poleg Narodnega doma. Med tednom je drsališče odprto od 16 do 22 ure, med vikendom pa od 10 do 22 ure. V torek, petek in nedeljo je med 20 in 22 uro drsališče rezervirano za organizirano igro hokeja, ob sredah med 20 in 22 uro za igro curlinga, v soboto med 10 in 11:30 uro pa za vodeno otroško animacijo. Drsanje je brezplačno, plača pa se izposoja drsalk.

9. Drsališče na Slovenskem trgu v Kranju

Do sredine februarja bo v Kranju obratovalo drsališče na Slovenskem trgu. Med ponedeljkom in petkom boste lahko drsali med 15.00 in 21.00 uro, za vikend in med počitnicami pa med 9.00 in 21.00 uro. Možna je izposoja drsalk. Več info tukaj.

10. Drsališče BOROVŠKA ŠAJBA v Kranjski gori

V centru Kranjske Gore se nahaja lepo urejeno drsališče Borovška šajba. Čez dan smučate, zvečer pa se podrsate na drsališču, ki ob soju lučk dobi čaroben pridih.

Drsališče je odprto vsak dan od 10.00 do 22.00 ure.

Drsališče v Kranjski gori, drsanje z otroki

11. Brezplačno pokrito drsališče Naklo

V okviru mladinskega športnega parka Naklo deluje brezplačno pokrito drsališče. Možna je izposoja drsalk. Urnik drsanja in več informacij tukaj.

12. Mestno drsališče Škofja Loka

V centru Škofje Loke, pod gradom, do sredine januarja obratuje lepo drsališče. Drsate lahko vsak dan, med tednom med 15h in 20h, v soboto med 10h in 20h ter v nedeljo med 10h in 19h. V okolici drsališča je bogata gostinska ponudba. Več informacij na njihovi FB strani.

13. Brezplačno radovljiško drsališče

Z decembrom je pričelo obratovati pokrito drsališče v Radovljici. Drsali boste lahko vsak dan med 15.00 in 18.00 uro, med vikendi in počitnicami pa med 10.00 in 18. 00 uro. Za otroke je drsanje zastonj. Več informacij tukaj. 

14. Pokrito brezplačno drsališče na Vrhniki

Do 8. januarja na Vrhniki v športnem parku obratuje pokrito drsališče. Med tednom lahko drsate med 16.00 in 20.00 uro (oz 22. v petek), za vikend in praznike pa med 10.00 in 22.00 uro (oz. 20.00 uro v nedeljo). Več informacij tukaj.

15. Drsališče Gabrje pri Polhovem Gradcu

Od 8. decembra 2022 obratuje drsališče v Gabrju. Drsališče bo odprto do 5. marca 2023, vsak dan od 16. do 19. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 13. do 19. ure. Na drsališču bo možna tudi izposoja drsalk. Več informacij tukaj.

16. Brezplačno pokrito drsališče Tržič

Drsališče se nahaja na Ravnah in bo obratovalo do 19. 2. 2023. Drsanje je brezplačno, možna je izposoja drsalk. Drsanje je možno med 16.00 in 19.00 uro ter med vikendi med 10.00 in 12.00 ter med 16.00 in 19.00 uro. Več informacij tukaj.

17. Pokrito drsališče Grosuplje

Do 10.2. 2023 bo v Grosupljem obratovalo Mestno drsališče Grosuplje s pestrim programom. Parkiranje je brezplačno, ob drsališču obratuje tržnica, možno je tudi kupiti tople napitke. Cena drsanja vključuje tudi izposojo drsalk. Več informacij tukaj.

18. PRAVLJIČNO DRSALIŠČE v Laškem

Podatka o obratovanju drsališča letos še ni.

Pri Kulturnem centru Laško na voljo Pravljično drsališče, katerega uporaba je brezplačna, možna pa je izposoja drsalk po simbolični ceni 1 evro. Ob drsališču je poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

19. Drsališče v Termah Čatež

Podatka o obratovanju drsališča letos še ni.

Predvidoma lahko drsamo tudi na pokritem drsališču pri Slaščičarni Urška. Cena vstopnice je 3,5 EUR, pri čemer dobite kuponček za gostinske storitve na dan drsanja v Slaščičarni Urška ali premičnem kontejnerju v enaki protivrednosti. Izposoja 1 para drsalk: 3,5 € (Uporaba drsalk je na dan izposoje časovno neomejena.)

20. Drsališče Novo mesto

Mestno drsališče na novomeškem Glavnem trgu je začelo z obratovanjem. Mestno drsališče je osvetljeno z LED-lučmi v ledeni ploskvi, na površini 300 kvadratnih metrov. Obratovalo bo do 8. 1. 2023. Drsališče je plačljivo, možna je izposoja drsalk. Urnik obratovanja in več informacij tukaj.

21. Pokrito brezplačno drsališče Ribnica

Na parkirišču Rokodelskega centra Ribnica deluje brezplačno pokrito drsališče. Možna je izposoja drsalk, deluje tudi šola drsanja. Več informacij tukaj.

22. Drsališče Metlika

Od 16.12. naprej v Metliki obratuje drsališče. Več informacij tukaj.

23. Gallusovo  drsališče pri mestnem parku v Mariboru

Pri mestnem parku ob Gallus- park caffeeju obratuje Gallusovo d7rsališče. Na 250m2 lahko obiskovalci drsajo vsak dan, možna je izposoja drsalk. Drsanje za otroke do 15. leta je brezplačno.

24. Pokrito drsališče Duplek

Drsališče bo odprto vse dni v tednu, v času od 3.12.2022 do 5.2.2023, med ponedeljkom in četrtkom od 15. do 20. ure, petek od 15. do 21. ure, sobota 10. do 21. ure, nedelja od 10. do 20. ure ter med počitnicami in prazniki od 10. do 20. ure. Možna je izposoja drsalk. Več informacij tukaj.

25. Kidričevo

V Kidričevem v okviru Parka pod tisočerimi zvezdami deluje drsališče. Možna je izposoja drsalk. Ob drsališču je ogromno pestrega dogajanja. Več informacij tukaj.

26. Brezplačno drsališče Starše

V vaškem središču deluje drsališče. Več informacij tukaj.

27. Brezplačno drsališče Ptuj

Na Ptuju na mestni tržnici deluje brezplačno drsališče. Možna je izposoja drsalk. Več informacij tukaj.

28. Brezplačno pokrito drsališče Velenje

V Velenju deluje pokrito drsališče, možna je izposoja drsalk. Več informacij in urnik tukaj.

29. Drsališče Postojna

V Postojni tudi letos obratuje drsališče, kjer boste lahko drsali od ponedeljka do petka med 16.00 in 22.00 uro ter čez vikend med 10.00 in 22.00 uro. Več informacij tukaj.

30. Pokrito drsališče Koper

Do 8. 1. 2023 v okviru Fantazime deluje pokrito drsališče v Kopru (Taverna). Možna je izposoja drsalk. Med tednom lahko drsate med 12.00 in 20.00 uro (v petek do 22.00), čez vikend pa med 10.00 in 20.00 uro (v soboto do 22.00). Več informacij tukaj.

31. Drsališče Izola

V Izoli v okviru Ledenega otoka deluje drsališče, ki bo na voljo do 22. 1. 2023. Možna je izposoja drsalk, zagotovljeno je brezplačno parkiranje. Drsati je mogoče med 14.00 in 21.00 uro (v petek do 23.00 ure) ter med vikendom med 10.00 in 21.00 uro (v soboto do 23.00). Več informacij tukaj.

32. Pokrito brezplačno drsališče Ankaran

Ankaransko drsališče se je odprlo 2. decembra ter bo ljubiteljem ledene ploskve na voljo do 8. januarja. Od ponedeljka do četrtka bo odprto med 15. in 22. uro, ob petkih med 15. in 2. uro, ob sobotah med 10. in 2. uro, ob nedeljah pa med 10. in 22. uro. V času počitnic bo veljal nedeljski urnik.

Članek je napisala Jera – teta, občasna varuška in animatorka Kamzmulcem mulcev ter strastna drsalka. Njen cilj je navdušiti vse naše mulce za drsanje in jih do 7. leta naučit brezhibni dvojni aksel. Članek je bil naknadno posodobljen na podlagi aktualnih informacij s spleta.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

4 KOMENTARJI

 1. Ravno sem bila sredi prebiranja članka pa sem ugotovila, da letos drsališča ni na trgu republike ampak na Ploščadi pred Gospodarskim razstaviščem. juhuu.

  smo bili danes tudi tam, čudovito vreme je naredilo svoje, otroci so uživali na polno pa še ledeni tobogan imajo (sploh super tudi za nas malo starejše ki smo otroci po srcu)
  je pa isto podjetje kot prejšna lokacija na trgu republike, imajo super ponudbo in ogromno spremljevalnih dogodkov (so mi lepo razložili kaj je za koga primerno, ker imamo otroke različnih staorsti 😀 )

 2. S kje je pa prva slika oz. na katerem od drsališč imajo te medvedke, da lahko tamali na njih sedijo? V Lumpi parku vem, da jih lani niso imeli…

  • Prva slikica je iz lanskoletnega drsanja ta Pop TVjem, a ga to leto naj ne bi bilo. Enako je z Ledeno fantazijo. Smo bili v Medvodah za vikene in so imeli točno take tjulenčke, naša 2,5 letnica je na njih uživala, večji 6 letnici pa so služili kot opora. To leto imamo namen obiskati kar nekaj drsališč, saj se naša velja mulka navdušuje nad drsanjem pa bomo članek tudi dopolnile z več drsališči pa tudi z informacijo o tem, ali imajo tjulenčke ali pingvinčke za najmlajše.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime