Kam z mulcem med počitnicami? V Legoland!

2

O užitkih Legolanda ni treba izgubljati veliko besed. En sam raj na zemlji za naše mulčke. No, po pravici povedano smo tudi starši vriskali in kričali od veselja (sploh ob pogledu na te vesele obrazke).

Destinacija: Legoland, 89312 Günzburg, Nemčija

Čas potovanja: prvomajske počitnice 2016

Starost otrok: punčka 4 leta, fantje 5 in dva po 7 let

Primerno za otroke: 2 – 99 let (omejitve na atrakcijah za otroke pod 80, 100 in 120 cm)

DSC_1031
Vstop v Legoland

 

Pot do destinacije:

Potovali smo z avtom. Ker smo bili nastanjeni blizu Legolanda in je do tja iz Ljubljane dobrih 530 km, smo pot razdelili na pol in planirali daljši nekaj urni postanek v Salzburgu.

Opozorilo: svetujemo vam, da se strogo držite omejitev hitrosti na cestah.

Priporočilo: pred daljšo potjo z avtomobilom, vam svetujemo, da si preberete tudi 9 praktičnih nasvetov za na pot.

Namestitev: 

Po priporočilu foruma obiskovalcev Legolanda smo se nastanili 10min stran, in sicer v apartmajih Gästehaus Kirchenbauerhof. Različno veliki apartmaji in družinske sobe so sicer preprosto opremljeni, vendar čisti in urejeni z vsem, kar potrebuješ (posoda, brisače, posteljnina, …). Na dvorišču otroci lahko skačejo in se igrajo. Imajo celo nekaj koles in poganjalčkov. Pri terasi je tudi manjši zoo z zajčki, kozami, ovcami, konji …

Na voljo je zajtrk (salame, siri, sadje, jogurti, svež kruh …), po ceni 8 €/odrasel, 5 €/otrok, do 3. leta brezplačno. Mi ga sicer nismo jedli pri njih, ker smo imeli kuhinjo v apartmaju in smo hladilnik do vrha napolnili z nemškimi proizvodi iz lokalne trgovine za ceno enega zajtrka na družino. Gostišče je urejeno z ogromnim brezplačnim parkiriščem.

DSC_1004
Na voljo so apartmaji, družinske sobe in dvoposteljne sobe
DSC_1003
Gostišče ima prostorno dvorišče in razna vozila za otroke

 

Pomembne informacije za obisk Legolanda: 

Odpiralni čas: od 19. 3. 2016 – 6. 11. 2016; od 10. do 18. ure (ob 17ih ugasnejo vse atrakcije, zato priporočamo ogled miniaturnih maket na koncu)

Vstop s kužki: NI DOVOLJEN  – za 3,50 € ga lahko pustite v hiški za kužke zraven (rabite potrdilo o cepljenju, hrano, igrače), za vodo poskrbljeno

Parkirišče: dovolj velika zraven (parkirnina 6 €, ki jo plačaš ob nakupu vstopnice).

Cenik:

 • redna cena: 42 €/odrasli, 37 €/otroci (3 – 11 let), otroci mlajši od treh let imajo vedno brezplačno.
 • družinskih kart NI!
 • večdnevnih kart ni v redni prodaji – če želite obiskati park še drugi dan, lahko karte kupite ob izstopu za naslednji dan za 15 €/osebo.
 • Popusti, akcije, ugodnosti: Super Early-Bird Ticket: 31,5 €/osebo. Pogoj: karto kupiš preko spleta za točno določen dan, vsaj 5 dni v naprej. Posebni popusti so tudi za tiste, ki nameravate prenočiti v sklopu LEGO parka.
 • Kako do karte še ceneje? V velikem letnem LEGO katalogu, ki ga najdete v trgovinah z LEGO kockami, je kupon, s katerim ob nakupu odrasle vstopnice po redni ceni dobite karto za otroka BREZPLAČNO!
 • Spremljajte tudi Legoland spletno stran, saj vsake toliko objavijo kakšno akcijo, npr. popusti izven glavne sezone, ipd.
DOŽIVETJA ZA OTROKE IN STARŠE V LEGOLANDU, Nemčija:
DSC_1033
Pogled na Miniland, Legoland

 

1. Za vso družino: MINILAND (svet v malem iz LEGO kock), LEGO Arena (različne predstave, showi), Observation Tower (50 m visok razgledni stolp), Atlantis (podvodni svet), LEGO Factory (predstavitev izdelave LEGO kock), LEGOLAND Express (vlak okoli parka), Harbour Cruise (vožnja z LEGO čolnički na elekt.motor), Shipyard igrišče (tobogani, plezala na igralnem centru v obliki ladje), Police Station (iskanje tatu v labirintu z ovirami), Mindstorms center (delavnice o izdelavi robotov, potrebna predhodna prijava, doplačilo 3 €), LEGO Academy (sestavljanje Lego kock po načrtih), LEGO Studios (4D kino), Gold Panning (iskanje zlata, doplačilo 4 €), Monkey Theatre (razne predstave: čarovniki, žonglerji …).

DSC_1034
Mini Nizozemska iz LEGO kock, Legoland
DSC_1035
Mini Benetke iz LEGO kock, Legoland
DSC_1037
Lego tovarna – lahko kupite poljubne kocke in plačate glede na težo

 

2. Za najmlajše otroke: vse zgoraj + DUPLO svet (vlakec, igrišče, vodno igrišče), Pirate and Adventure Playgroung (igrišče s plezali, tobogani …).

DSC_1038
DUPLO svet za najmlajše, Legoland
DSC_1039
Na voljo je kar nekaj igrišč za prosto igranje otrok, Legoland
DSC_1040
Naš oči si je našel LEGO bejbe

 

3. Za majhne otroke (nad 100 cm, brez spremstva): vse zgoraj + Driving School (3 – 6 let), Royal Joust (viteški turnir, jahanje konj, nad 4 leta), Kanu X-pedition (vožnja s kanujem), Safari Tour (vožnja z avtomobilom po džungli, pod 80 cm v spremstvu), Captain Nick’s Splah Battle (obstreljevanje med ladjami z vodo).

DSC_1041
Na kanu vožnjo gredo majhni otroci lahko kar sami, Legoland
DSC_1042
Jahanje konj nasmeji tudi micene otročke, Legoland

 

4. Za večje otroke (nad 120 cm): vse zgoraj + Kids Power Tower (stolp, na katerega se je treba potegniti z lastnimi rokami; 100 – 130 cm v spremstvu), Caterpillar Ride (vrtiljak, 90 – 120 cm v spremstvu), Dragon Hunt (vlakec, 4 – 6 let v spremstvu), Flying Ninjago (vrtiljak, min.125 cm), Driving School (7 – 13 let, obvezno znanje ang. ali nem., doplačilo 5 €, na koncu dobijo vozniško dovoljenje, traja 45 min), Aquazone Wave Racers (vrtiljak z vodnimi čolni in obstreljevanje z vodo, 100 – 120 cm v spremstvu), LEGO Test Track (vlak smrti – brez obračanja na glavo – 110 – 120 cm v spremstvu), Techno Tea Cups (vrtiljak, 110 – 120 cm v spremstvu), Fire Dragon (vlakec, 110 – 120 cm v spremstvu), Jungle X-pedition (vožnja s čolnom, 100 – 120 cm v spremstvu), Pirate School (ladja vrtiljak, 90 – 120 cm v spremstvu), Temple X-pedition (streljanje z laserskimi pištolami, 90 – 120 cm v spremstvu).

DSC_1043
Atrakcije za starejše otroke, Legoland
DSC_1044
Pri tej vožnji s čolnom se lahko zmočite!
DSC_1047
V tem gradu je vlakec, nad katerim smo bili vsi navdušeni, Legoland

 

Pomembno za starše:

 • V trgovinah je res pestra izbira različnih LEGO proizvodov, cenovno nič kaj ugodnejših kot pri nas. Torej privarčevali ne boste nič, kvečjemu ravno obratno. Mi smo npr. kljub dogovoru, da ne bomo kupili ničesar, odšli domov s škatlo LEGO šaha. No, pa nam ni žal, ker s tem se dejansko lahko vsi igramo.
 • Restavracij je ogromno, lačni ne boste – le cene so dokaj visoke.
 • Fotografije na atrakcijah so po 10 € (dobite še kodo za splet, kjer pridete do digitalizirane oblike).
 • Express pass: ob dodatnem plačilu je možno dobiti tudi posebne prepustnice, s katerimi lahko preskočiš čakalno vrsto za nekatere atrakcije (podrobnosti preveri na spletni strani).
 • Priporočamo obisk parka med tednom, tako ne boste čakali na atrakcije in še vse boste lahko obdelali v enem dnevu.
 • Ob lepem in toplem vremenu ne pozabite na kopalke.
DSC_1048
Bilo je noro in sigurno se vrnemo, Legoland
DSC_1049
Sledilo je samo še sestavljanje do pozno v noč.

 

Družino Ferkolj boste na izletih po Sloveniji ali potovanjih drugod po svetu lahko hitro prepoznali. Oče Janez, organizator, skače okoli z velikim fotoaparatom in poskuša ujeti vsak zanimiv njihov trenutek ali dogajanje okoli njih. Mama Nina, navigator, je raziskovalna duša, ki navezuje stike z domačini ali gleda v telefon, da se niso kje izgubili. 7-letni sin Lukas ne gre nikamor brez nogometne žoge in si vedno popravlja frizuro. 5-letni Oskar pa, ko ne riše ali čeblja, verjetno visi s kakšnega drevesa. Njihova doživetja lahko spremljate na Instagram profilu: https://www.instagram.com/janezferkolj/ ter obiščete njihovo spletno stran www.fcapture.me.

Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.