Kam z mulcem med počitnicami? V Legoland!

2

O užitkih Legolanda ni treba izgubljati veliko besed. En sam raj na zemlji za naše mulčke. No, po pravici povedano smo tudi starši vriskali in kričali od veselja (sploh ob pogledu na te vesele obrazke).

Destinacija: Legoland, 89312 Günzburg, Nemčija

Čas potovanja: prvomajske počitnice 2016, prvomajske počitnice 2023

Starost otrok: od 4 -10 let

Primerno za otroke: 2 – 99 let. Večina znamenitosti je omejena na 110 cm. Nekaj atrakcij ima omejitev 80 in 90 cm. Za tiste najbolj adrenalinske pa bodo otroci morali meriti vsaj 120 cm ter pri najbolj adrenalinskih atrakcijah dosegati tudi določeno starost.

Legoland z otroki, Nemčija

Za koliko časa obiskati Legoland? En dan vam priporočamo le v primeru, da ste tam res od odprtja do zaprtja in v času nizke sezone oz. med tednom. Najbolj pa priporočamo, da si za obisk Legolanda vzamete vsaj 2 dni, saj boste tako lahko uživali brez hitenja, stresa in v svojem tempu. Če boste spremljali njihovo spletno stran, boste lahko ujeli tudi akcije, ki nudijo nočitev in 2 dni vstopa v park.

DSC_1031

Pot do destinacije: do Legolanda je seveda najudobneje ter najhitreje z avtom (cca 500km). Opozorilo: svetujemo vam, da se strogo držite omejitev hitrosti na cestah.

Booking.com

Namestitev

Najbolje boste Legoland doživeli, če boste nastanjeni v tamkajšnjem resortu Legoland Feriendorf, kjer najdete več vrst prenočišč: kamp, lesene sode, tematske mobilne hišice (egipčanska, Ninjago, rally…) ter tematska hotela (Lego grad in Pirati). Mi smo bili med letnošnjimi prvomajskimi nastanjeni v lesenih sodih Campingfässer. Ogrevani sodi vam nudijo res posebno izkušnjo prenočevanja. Sodi so opremljeni z LEGO modeli, škatlo lego kock za igro in nudijo prostor za 4 osebe. Imajo spalni del, ki je dvignjen ter manjši dnevni prostor, ki se lahko preuredi v spalnico. Pred vsako bivalno enoto je tudi zunanji prostor z mizo in stoli, urejene in čiste sanitarije pa se nahajajo v bližnjih sanitarnih objektih v sklopu kampa.

Ninjago tematske hišice, Legoland
Spanje v lesenih sodih Campingfässer, Legoland Nemčija
Spanje v lesenih sodih Campingfässer, Legoland Nemčija
Urejene sanitarije v kampu, Legoland Nemčija

Velika prednost prenočitve v počitniški vasi je ločen vstop v Legoland, s čimer se preverjeno izognete gneči  in se s tem izognejo gneči pred glavnih vhodom, do katerega je slabih 10 minut hoje.

10min pot skozi gozd ter lego figuric do ločenega vhoda Legoland

V sklopu počitniške vasi boste na vsakem vogalu našli tematska igrala. Namreč vsak sklop mobilnih hišič, vsak hotel ima poleg svoje igrišče. Potem pa sta še dve glavnih igrišči, kjer bodo otroci lahko preživeli ure in jih boste na Legoland park morali kar malo opomniti :). Vsa igrala so seveda brezplačna, za doplačilo so le bowling, zip-line in mini golf.

Tematska igrišča, Legoland Feriendorf
Tematska igrišča, Legoland Feriendorf
Tematska igrišča, Legoland Feriendorf
Tematska igrišča, Legoland Feriendorf
 • Priporočamo tudi spanje v mestu Augsburg, cca 30min oddaljen od Legolanda. Mi smo na poti nazaj s potovanja po Nemčiji prespali v Ringhotel Alpenhof in ga zelo priporočamo. Družinam prijazen, z odlično restavracijo, bazenom ter lahko dostopen centru mesta Augsburg.

Ringhotel Alpenhof, dobra izbira spanja blizu Legolanda
 • Družina, ki je obiskala Legoland leta 2016 je bila po priporočilu foruma obiskovalcev Legolanda nastanjena 10min stran, in sicer v apartmajih Gästehaus Kirchenbauerhof. Različno veliki apartmaji in družinske sobe so sicer preprosto opremljeni, vendar čisti in urejeni z vsem, kar potrebuješ (posoda, brisače, posteljnina, …). Na dvorišču otroci lahko skačejo in se igrajo. Imajo celo nekaj koles in poganjalčkov. Pri terasi je tudi manjši zoo z zajčki, kozami, ovcami, konji …Na voljo je zajtrk z doplačilom (salame, siri, sadje, jogurti, svež kruh …). Gostišče je urejeno z ogromnim brezplačnim parkiriščem.
DSC_1004
Gästehaus Kirchenbauerhof

Pomembne informacije za obisk Legolanda

 • Odpiralni čas: od 25. marca do 5. novembra; od 10. do 18. ure, ob vikendih in praznikih do 19-ih (uro pred zaprtjem ugasnejo vse atrakcije, zato priporočamo ogled miniaturnih maket na koncu). Nekatere dneve je Legoland zaprt, zato pred načrtovanim obiskom preverite na njihovi strani.
 • Vstop s kužki: NI DOVOLJEN  – za 3,50 € ga lahko pustite v hiški za kužke zraven (rabite potrdilo o cepljenju, hrano, igrače), za vodo poskrbljeno
 • Parkirišče: dovolj velik in plačljivo (parkirnina 6 €, ki jo plačaš ob nakupu vstopnice).

Cenik

Vstopnice za Legoland jvsekakor kupite že pred odhodom na njihovi spletni strani www.legoland.de. Cene so različne glede na datum nakupa in glede na sezono.

 • Redna cena (leto 2023): 64€/odrasli, 58 €/otroci (3 – 11 let), otroci mlajši od treh let imajo vedno brezplačno. Družinskih kart NI!
 • Akcije, ugodnosti: Super Early-Bird Ticket: 39 €/osebo. Pogoj: karto kupiš preko spleta za točno določen dan, vsaj 5 dni v naprej.
 • Cena vstopnice je cenejša, v kolikor boste prenočili v Legoland Feriendorf (kamp, tematske hišice, leseni sodi, tematski hotel). Mi smo eno nočitev v lesenih sodih z zajtrkom in z dvodnevno vstopnico za Legoland kupili v akciji meseca marca (2 odrasla in 2 otroka), ter za paket odšteli 297 EUR.
 • Kako do karte še ceneje? V velikem letnem LEGO katalogu, ki ga najdete v trgovinah z LEGO kockami, najdete kupon, s katerim ob nakupu odrasle vstopnice po redni ceni dobite karto za otroka BREZPLAČNO!

DOŽIVETJA ZA OTROKE IN STARŠE V LEGOLANDU, Nemčija

Zabaviščni park Legoland vsebuje 11 tematskih sklopov, kjer najdemo 68 atrakcij in kjer se bohoti preko 57 milijonov Lego kock.

DSC_1033
Pogled na Miniland, Legoland

1. Za vso družino: MINILAND (svet v malem iz LEGO kock), LEGO Arena (različne predstave, showi), Observation Tower (50 m visok razgledni stolp), Atlantis (podvodni svet), LEGO Factory (predstavitev izdelave LEGO kock), LEGOLAND Express (vlak okoli parka), Harbour Cruise (vožnja z LEGO čolnički na elekt.motor), Shipyard igrišče (tobogani, plezala na igralnem centru v obliki ladje), Police Station (iskanje tatu v labirintu z ovirami), Mindstorms center (delavnice o izdelavi robotov, potrebna predhodna prijava, doplačilo ), LEGO Academy (sestavljanje Lego kock po načrtih), LEGO Studios (4D kino), Gold Panning (iskanje zlata, doplačilo), Monkey Theatre (razne predstave: čarovniki, žonglerji …).

MINILAND (svet v malem iz LEGO kock)
Mini Benetke iz LEGO kock, Legoland
Mini Nizozemska iz LEGO kock, Legoland
Mini Allianz Arena, Legoland
LEGO Factory (predstavitev izdelave LEGO kock),

2. Za najmlajše otroke: vse zgoraj + DUPLO svet (vlakec, igrišče, vodno igrišče), Pirate and Adventure Playground (igrišče s plezali, tobogani …).

DSC_1038
DUPLO svet za najmlajše, Legoland
DSC_1039
Na voljo je kar nekaj igrišč za prosto igranje otrok, Legoland

3. Za majhne otroke (nad 100 cm, brez spremstva): vse zgoraj + Driving School (3 – 6 let), Royal Joust (viteški turnir, jahanje konj, nad 4 leta), Kanu X-pedition (vožnja s kanujem), Safari Tour (vožnja z avtomobilom po džungli, pod 80 cm v spremstvu), Captain Nick’s Splah Battle (obstreljevanje med ladjami z vodo).

Jahanje konj nasmeji tudi micene otročke, Legoland
Safari Tour (vožnja z avtomobilom po džungli, Legoland
Safari Tour (vožnja z avtomobilom po džungli, Legoland
Na kanu vožnjo gredo majhni otroci lahko kar sami, Legoland
Captain Nick’s Splah Battle (obstreljevanje med ladjami z vodo).

4. Za večje otroke (nad 120 cm): vse zgoraj + Kids Power Tower (stolp, na katerega se je treba potegniti z lastnimi rokami; 100 – 130 cm v spremstvu), Caterpillar Ride (vrtiljak, 90 – 120 cm v spremstvu), Dragon Hunt (vlakec, 4 – 6 let v spremstvu), Flying Ninjago (vrtiljak, min.125 cm), Driving School (7 – 13 let, obvezno znanje ang. ali nem., doplačilo, na koncu dobijo vozniško dovoljenje, traja 45 min), Aquazone Wave Racers (vrtiljak z vodnimi čolni in obstreljevanje z vodo, 100 – 120 cm v spremstvu), LEGO Test Track (vlak smrti – brez obračanja na glavo – 110 – 120 cm v spremstvu), Techno Tea Cups (vrtiljak, 110 – 120 cm v spremstvu), Fire Dragon (vlakec, 110 – 120 cm v spremstvu), Jungle X-pedition (vožnja s čolnom, 100 – 120 cm v spremstvu), Pirate School (ladja vrtiljak, 90 – 120 cm v spremstvu), Temple X-pedition (streljanje z laserskimi pištolami, 90 – 120 cm v spremstvu).

DSC_1043
Atrakcije za starejše otroke, Legoland
DSC_1044
Pri tej vožnji s čolnom se lahko zmočite!
DSC_1047
V tem gradu je vlakec, nad katerim smo bili vsi navdušeni, Legoland
Driving School, Legoland

Letos so na novo dodali tudi tematski svet LEGO® MYTHICA– svet ustvarjalnosti in mitskih bitij, ki so jo obogatili s kar 1,5 milijona Lego kock.

Za vhodnim portalom se na 12.000 kvadratnih metrih odpre svet poln presenečenj in dogodivščin za mlade in mlade po srcu. Zavrtite se po zraku s krilatim levom Maximusom na najboljšem vlaku Wing Coaster, doživite trenutek navdušenja v Fire & Ice Tower Weightlessness in se veselite igranja in gradnje zabave v CreaZone.

Nov tematski svet Lego Mythica, Legoland
Najboljši vlak Maximus Wing Coaster, Legoland
Nora domišljijska bitja z Lego kock ter Maximus Wing Coaster vlak v ozadju, Mythica
Njena najljubša Lego figura v parku 🙂
Trenutek navdušenja v Fire & Ice Tower Weightlessness, Legoland

Pomembno za starše

 • V trgovinah je res pestra izbira različnih LEGO proizvodov, cenovno nič kaj ugodnejših kot pri nas. Torej privarčevali ne boste nič, kvečjemu ravno obratno. Mi smo npr. kljub dogovoru, da bomo kupili “malenkost”, odšli domov z večjo škatlo 🙂
 • Fotografije na atrakcijah so od 12 € (najcenejša možnost, 1x print slika)
 • Priporočamo obisk parka med tednom, tako ne boste čakali na atrakcije in še vse boste lahko obdelali v enem dnevu.
 • Ob lepem in toplem vremenu ne pozabite na kopalke.
DSC_1048
Bilo je noro in sigurno se vrnemo, Legoland

Članek je nastal s potopisi Ive in njene družine ter družine Ferkolj. Njihova doživetja lahko spremljate na Instagram profilu: https://www.instagram.com/janezferkolj/ ter obiščete njihovo spletno stran www.fcapture.me.

Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.