Kam z mulcem ideje za prvomajske počitnice (glede na aktualne ukrepe)

0

Situacija in aktualni ukrepi niso prav rožnati, zato smo tudi Kam z mulcem ekipa morali prilagoditi velik del prvomajskih potovalnih planov, a se (še) ne damo. Prvomajske praznike smo tradicionalno preživljali v raziskovanju nečesa novega – ponavadi na potovanju, a tudi tokrat bomo – seveda s prilagoditvami – delali tako. Zato tudi vam ponujamo ideje, kam in kako, glede na to, kar je trenutno mogoče. Ob tem pa svetujemo, da vse aktualne spremembe spremljate na spletni strani Vlade RS.

1. Kam v tujino?

Potovanja v tujino so trenutno še vedno otežena predvsem zaradi omejitve prehajanja med regijami, razen za izjeme, vključno s cepljenimi osebami ali osebami s potrdilom o prebolelosti. Kljub temu pa – vsaj za izjeme oz. v upanju, da bo prehod med regijami kmalu mogoč – podajamo naslednje predloge počitnic in potovanj:

Predlagamo, da vse aktualne omejitve pred odhodom ponovno preverite na spodnjih povezavah, da ne bi v vmesnem času prišlo do sprememb.

Hrvaška

Pogoji za vstop: neg. PCR ali HAG test, ki ni starejši od 48 ur/ potrdilo o prebolelosti/ potrdilo o cepljenju. Otroci do 7 leta starosti testa ne potrebujejo. Več informacij tukaj. Ob vstopu morajo osebe izpolniti tudi obrazec, ki je dostopen tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Hrvaška se nahaja na rdečem seznamu držav, kar pomeni, da mora oseba predložiti neg. PCR test, ki ni starejši od 48 ur/potrdilo o prebolelosti/potrdilo o cepljenju oz. je napotena v karanteno. Otroci do 15. leta starosti testa ne potrebujejo. Več tukaj.

Ideje za Hrvaško:

Madeira ali Azori (Portugalska)

Pogoji za vstop: neg. PCR, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Portugalska se ne nahaja na rdečem seznamu držav, zaradi česar se lahko osebe vračajo brez omejitev. Več tukaj.

Pozor! Omenjeno velja samo za Madeiro in Azore. Aktualne omejitve za celinsko Portugalsko lahko preverite tukaj.

Ideje za Madeiro/Azore:

Valencia (Španija)

Pogoji za vstop: neg. PCR, ki ni starejši od 72 ur in predhodno izpolnjen obrazec. Več informacij tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Valencija se ne nahaja na rdečem seznamu držav, zaradi česar se lahko osebe vračajo brez omejitev. Več tukaj.

Valencija je že dolgo na našem sezamu destinacij, zato bi jo tudi mi z veseljem obiskali :).

2. Kaj pa ideje za po Sloveniji?

Velika večina – tudi Kam z mulcem ekipa, vsaj v večji meri, – bo pa med prvomajskimi prazniki verjetno raziskovala Slovenijo. Tudi mi bi si seveda želeli kakšnega daljšega potovanja, a je tudi doma še vedno toliko neraziskanih kotičkov, da se jih prav veselimo. Kaj torej priporočamo? Zbrale smo predloge po posamezih regijah.

1. Gorenjska

Družinski pohod do Martuljških slapov

Učne poti

Na eni izmed točk čebelje poti lahko občuduješ Triglav

2. Koroška

Vzpon na Peco

3. Osrednjeslovenska

4. Zasavska

Škratje v rudnikui Sitarjevec

5. Savinjska

Učne in doživljajske poti

6. JV Slovenija

Čudovit izvir pod 30m skalo, Krupa

7. Posavska

Brod na Savi (družinsko doživetje v Brežicah)
8. Podravska

Raziskovanje Ptuja

9. Pomurska

10. Goriška

Velika korita Soče

Učno doživljajske poti

11. Primorsko notranjska

Lesena igrala in klopi ob Bloškem jezeru
Aktivni vikend na Pivškem

Učne in doživljajske poti:

Vhod v Zelške jame, Rakov Škocjan

12. Obalno kraška

Zbrane ideje za izlete in počitnice odražajo naše lastne izkušnje in so dodatno dopolnjene z informacijami s spleta. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime