Top ideje, kam za prvomajske počitnice po Sloveniji

0

Približujejo se nam prvomajske počitnice in sezona enodnevnih, vikend ali malo daljših izletov je na vrhuncu. Če se za tokratne počitnice ne boste podali čez mejo, nič hudega! Kam z mulcem družine smo pripravile ideje za popotniške, zabavne in športno obarvane izlete kar doma.

Preverite, kaj priporočamo!

NA POT VEDNO V NAJBOLJŠI OPREMI, KI NAM OMOGOČA SPROŠČENO RAZISKOVANJE

Za lep pomladen dan, deževen vikend, hladna jutra in večere ali pa vroče dneve – priporočamo Didriksons. Oblačila so kakovostna, iz trajnostnih materialov, zračna, a  topla, vodoodbojna ali v celoti 100% vodoodporna, večji del pa tudi z možnostjo podaljšanja rokavov/hlačnic za dodatno konfekcijsko številko.

Če delite naše navdušenje nad Didriksonsom, imamo do 31.5. veljavno kodo “KAMZMULCEM” za 20% popust na čisto vsa oblačila (otroška in odrasla).

Didrikosons oblačila

1. Gorenjska

Naš predlog, kam na Gorenjskem: Jezersko

Ponuja namreč nekaj za vse okuse – sprehajalci bodo uživali ob lahkih pohodnih poteh, navdušenci nad jezeri bodo z veseljem posedeli ob Planšarskem jezeru, domačo hrano pa poiščite na eni izmed kmetij – mi zelo zelo priporočamo Šenkovo domačijo.

Preberite si naših 8 razlogov, zakaj smo zaljubljeni v Jezersko.

Šenkova domačija, Jezersko

Druge ideje:

2. Koroška

Naš predlog, kam na Koroškem: Ravne na Koroškem z okoliškimi kmetijami

Sprehod skozi mesto in igranje na lepo urejenih igralih ali raziskovanje okoliških kmetij, kjer se boste lahko podružili tudi z izjemno prijaznimi alpakami. Morda zavijete tudi na Uršljo goro ali Peco ter se prepričate, kje spi Kralj Matjaž.

Naše doživetje Raven na Koroškem in okoliških kmetij

Druge ideje:

3. Osrednjeslovenska

Naš predlog, kam v Osrednjeslovenski regiji: Velika planina

Velika planina je res klasika, a v tem letnem času zagotovo ne bo razočarala, še posebej, ker boste lahko občudovali morje žafranov, ki so površje obarvali vijolično. Nikar pa ne pozabite na kulinarična doživetja! Če imate v eni izmed pastirskih hišk tudi možnost prespati, bo pa doživetje naravnost popolno.

Naše navdušenje nad lepotami Velike planine.

Velika planina

Druge ideje:

4. Zasavska

Naš predlog, kam v Zasavski regiji: Rudnik Sitarjevec

Raziskovanje podzemnega sveta je že samo po sebi magično, če pa vas pri tem spremlja še škrat, pa sploh. Izlet je več kot primeren tudi za slabše vreme, zato je dobra ideja predvsem, če bo med prvomajskimi prazniki kak dan nekoliko bolj kislo.

Naš članek: S škratom v rudnik Sitarjevec

Rudnik Sitarjevec, Litija
Druge ideje:

5. Savinjska

Naš predlog, kam v Savinjski regiji: Rogaška Slatina in okoliške kmetije

V Rogaško z okolico se vedno radi vračamo in vsakič bolj smo navdušeni. Ta delček Slovenije nam je popolnoma prirasel k srcu z neverjetno naravo, skritimi doživetji, kulturo, predvsem pa s prekrasnimi kmetijam in ljudmi.

Preverite v našem članku, kaj vse je mogoče doživeti.

Pomona, Rogaška Slatina

Drugi predlogi:

6. JV Slovenija

Naš predlog, kam v JV Sloveniji: Bela Krajina

Vikend izlet v zeleni odklop z zadostno dozo miru, vrsto aktivnosti za otroke, kjer je doma dobra kulinarika in ena lepših slovenskih rek – vse to boste našli v Beli Krajini.

Naša izkušnja Bele Krajine je dostopna tukaj.

Bela Krajina

7. Posavska


8. Podravska

Naš predlog, kam v Podravski regiji: družinski izlet na Boč

V kolikor iščete idejo za lahek pohodni izlet, čudovite razglede, kočo z odlično domačo hrano, igrala in prostran travnik za otroško igro ter, konec koncev, klopco ljubezni, je Boč zagotovo prava izbira. Mi smo ga obiskali pred kratkim in bili navdušeni.

Preverite našo izkušnjo: Družinski pohod na Boč.

Boč

9. Pomurska

Naš predlog, kam v Pomurski regiji: Doživljajski park Expano

Če smo iskreni, so v Pomurski regiji le s težavo izbrali predlog. Enostavno zato, ker je res bogata z doživetji. Expano je super za vse starosti mulcem, saj bo z notranjimi animacijami in zunanjimi igrali zagotovo poskrbel za vsaj pol dneva zabave. Preostale pol dneva, dan, dva, tri, pa lahko z veseljem izkoristite na številnih drugih doživetjih v okolici.

Ideje za aktivno preživljanje časa v Pomurju

Expano park, Murska Sobota

Druge ideje:

10. Goriška

Naš predlog, kam na Goriškem: Vipavska dolina

Kombinacija pohodov, raziskovanj, zgodovine, dobre hrane in pijače, učnih in kolesarskih poti – vse to najdete v Vipavski dolini, ki vedno znova preseneti. Načrtujte vsaj podaljšan vikend, če želite odkljukati vse.

Naše ideje, kaj početi v Vipavski dolini.

Otliško okno, Vipava

Druge ideje:

11. Primorsko notranjska

Naš predlog, kam v Primorsko notranjski regiji: Pivka z okolico

Kombinacija narave, presihajočih jezer, živali, preprostosti in prijaznosti ljudi nas je navdušila že nekaj let nazaj.

Preverite, kaj vse smo doživeli na Pivškem.

Pivka

12. Obalno kraška

Naš predlog, kam v Obalno kraški regiji: Kokoška

Še ena klasika, a priljubljena z razlogom. Krasen pohodni izlet, ki ga zmorejo tudi mlajši, saj so na vrhu nagrajeni s krasnimi razgledi, prostranim travnikom za brezskrbno igro ter odlično domačo hrano.

Preberite še naš opis pohoda na Kokoško.

Kokoška

Zbrane ideje za izlete in počitnice odražajo naše lastne izkušnje in so dodatno dopolnjene z informacijami s spleta. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si