Kam z mulcem ideje za aktivne velikonočne praznike

0

Bližajo se nam velikonočni prazniki, ki se jih letos še posebej veselimo, predvsem na račun tega, da je bila zima in z njo omejitve dolga. Žal bomo tudi tokrat omejeni na gibanje v svoji regiji, zato vam ponujamo možnosti, ki so regionalno opredeljene. Kaj so torej naši predlogi za aktivne praznike doma in kateri je tisti “bucketlist” izlet iz različnih regij po Sloveniji, ki se ga lotevamo že nekaj časa in bo prišel na vrsto, takoj ko ne bo več omejitev?

Urša z družino

Velikonočni prazniki pretekla leta: Urša je velikonočne praznike v preteklih letih tradicionalno preživljala s svojo italijansko družino. Če niso odkrivali Rima, pa so lepe trenutke preživljali skupaj na agriturismih.

Velikonočni predlogi letos: Če bo le možno bomo velikonočne praznike preživeli v družbi konjev. Naše mulke vključno z nami jih obožujejo. Izbira konjskega ranča bo omejena na regijo, po kateri se lahko gibljemo.

Prispevek s seznamom konjskih rančev po Sloveniji smo pripravile na sveže v začetku leta (2021). Prebrskajte ga!

“Bucketlist” izlet:

  • Mlinčki Suhadole (Osrednjeslovenska regija)
  • Pohod na Smrekovec, ugasli ognjenik, območje divjega petelina (Savinjska regija)
  • Pohod na Golte, eno od krožnih poti (Savinjska regija)
  • Učna pot Uršula, Šentjur (Savinjska regija)
  • Kostanjevica na Krki (Posavje)
  • Machova pot (JV regija)

Tina z družino

Velikonočni prazniki pretekla leta:  Tina je praznovanje Velike noči najraje kar prenesla na Krk, kjer so med barvanjem pirhov uživali še v morskem zraku in raziskovanju njim ljubega otoka. Prav posebno doživetje pa je bilo pred leti praznovanje Velike noči na Kostariki. 

Velikonočni predlogi letos: v planu so bili predvsem kolesarski pobegi, ker pa imamo lažjo poškodbo v družini, bomo tokrat raziskovali hribčke v Osrednjeslovenski regiji kar peš. Seznam “neodkritih” kotičkov Osrednje Slovenije je še vedno zelooo dolg, tako da bodo prazniki v znamenju “kurjenja kalorij in odvečne energije” v okolici Kamniške Bistrice in pa v Polograjskih dolomitih.

“Bucketlist” izleti:

Iva z družino

Velikonočni prazniki pretekla leta: Pretekla leta je Iva z družino še bivala v Nemčiji, kjer je z velikim veseljem izkoristila kar 2 prosta tedna med prazniki za malo daljši dopust. Pred leti so z mulcem in dojenčico obiskali portugalski Algarve, še prej pa v troje Sicilijo.

Velikonočni predlogi letos: letos bo naše prvo leto, ko imamo na voljo “le” podaljšan velikonočni vikend. Le ta bo v znamenju obiska družine na Dolenjskem ter enodnevnih (pohodnih izletov) v okoliških regijah. Željo, da pridemo do ljubljene hrvaške Istre, pa so žal preprečile trenutne razmere.

“Bucketlist” izlet:

Cica z družino

Velikonočni prazniki pretekla leta: Cica z družino je podaljšan vikend ponavadi izkoristila za skok čez mejo, na sosednjo Hrvaško, kjer so se podružili s prijatelji.

Velikonočni predlogi letos: Prazniki bodo letos v  znamenju pohodniških izletov. Sami v vseh letnih časih priporočajo Peč nad Bohinjem, v kombinaciji z drugimi aktivnostmi v okolici Bohinjskega jezera. Za kakšno dodatno idejo pa bodo pobrskali kar po seznamu 40 spomladanskih pohodniških izletov.

“Bucketlist” izlet:

Eva z družino

Velikonočni prazniki pretekla leta:  Eva z družino je podaljšan vikend ponavadi izkoristila za skok čez mejo do sosednje Hrvaške, pred leti pa tudi za raziskovanje Malte.

Velikonočni predlogi letos: tokratni podaljšan vikend bo v znamenju lažjih pohodnih izletov, ki jih zmore skoraj 3 letnik (ali starša z nahrbtnikom), kolesarjenja in učnih poti, kjer uživa celotna družina. Priporočajo:

“Bucketlist” izlet:

  • obisk največjega pump tracka v Sloveniji, v Odrancih (Pomurska regija)
  • ogled Žičke kartuzije (Savinjska regija)
  • vzpon na Boč (Podravska regija)
  • vzpon na Plački vrh (Podravska regija)

Za brezskrbna družinska doživetja z vašimi mulci poskrbite s klikom na spodnjo ponudbo

Zbrane so naše ideje in predlogi. Za več informacij nam lahko pišete na v komentar ali na  info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime