Kamzmulcem ideje in nasveti za družinski oddih v Sloveniji ob zaključku šole

0
Slovenija se lahko pohvali s čudovitimi naravnimi kopališči primernimi za družine

Zaključek šole se hitro približuje, s tem pa tudi prvi zasluženi oddihi za otroke in starše. Številni starši razmišljamo, kako preživeti to vsakoletno prelomnico, kako organizirati dan in kam se odpraviti na prvi sproščen družinski oddih ali celo počitnice po koncu šole.

Poleg bogate ponudbe družinskih kapacitet po Sloveniji, ki jih v tem letu plačujemo tudi s turističnimi boni, so pogosto doživetja tista, ki se jih otroci še dolgo spominjajo. S spodnjimi idejami in nasveti, si boste poenostavili izbiro letošnjih počitnic in doživetij za vašo družino. Z nekaj pazljivosti in predvidevanja pa si jih lahko naredite tudi brezskrbne.

1. Izberite pravo počitniško destinacijo za vašo družino.

Glede na želje vaše družine lahko izbirate med »all-inclusive«, podeželjskimi, počitnicami v naravi ali kamp počitnicami. Kaj pa če bi letos izbrali nekaj zares posebnega?

Naj družinski hotel, Terme Olimia
Vodne aktivnosti na jezeru

Izbirate pa lahko tudi med turističnimi kmetijami in nekaterimi slovenskimi kampi, nad katerimi smo še vedno navdušeni!

Na turistični kmetiji Urška, ki ima tudi čudovit bazen

Več predlogov za družinske počitnice v Sloveniji najdete v novi kategoriji – Počitnice v Sloveniji

2. Raziščite in izberite doživetja in druge aktivnosti so v okolici.

Slovenija je vsak letni čas bogatejša za številna doživetja za družine. Te redno obiskujemo med vikend izleti ali počitnicami. Na spodnjih so zbrana doživetja iz cele Slovenije.

Kopanje v Bohinjskem jezeru, Kamp Danica

Aktivno doživetje za družine na Rogli

3. Poskrbite, da bodo družinske počitnice, krajši oddihi ali doživetja tudi varna ter tako brezskrbna.

Stari rek pravi »nesreča nikoli ne počiva«, kar velja tako v vrtcu, šoli, na izletu, potovanju, doma ali v tujini. Med poletnimi počitnicamu je neposredna skrb za varnost otrok precej bolj na ramenih staršev in oseb, ki jih v času, ko so starši po službah varujejo, vzgajajo ali animirajo (npr. počitniška varstva). Zato nam že nekaj let zapored zavarovanje otrok pred nezgodo dobro služi tudi med “glavnimi ” počitnicami.

Poskrbimo, da bo počitnikovanje varno za naravo pa tudi za naše mulce.

Letošnje poletne počitnice bodo za Kamzmulcem družine bolj posebne, saj bodo namenjene predvsem raziskovanju in odkrivanju Slovenije, kjer nam zavarovanje »šolska nezgoda« zagotavlja kar nekaj ugodnosti. Ste vedeli, da:

  • Poleg Slovenije zavarovanje velja po celem svetu 24 ur na dan.
  • Vključuje tudi nadomestilo za zlom kosti zaradi nezgode.
  • Dodatna možnost zavarovanja za aktivne in registrirane športnike za nezgode na treningih in tekmovanjih.

Glede na preteklo korona obdobje in daljšo fizično odsotnost z delovnega mesta, pogosto povezano tudi s finančnim izpadom pa je nadomestilo za starše tisti atribut, ki nam bo vsekakor dobrodošel ob najslabšem scenariju. Več si preberite TUKAJ.

Morda pa dobite kakšno idejo za raziskovanje Slovenije tudi iz naših Kamzmulcem planov za vikend oddih in počitnice to poletje.

 

 

 

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime