Kam z družino na Teden otroka po Sloveniji?

0

Družine bodo v okviru Tedna otroka uživale na številnih aktivnostih, ki jih organizirajo galerije in muzeji po Sloveniji in Zveza prijateljev mladine.  Vsi dogodki so za otroke in družine brezplačni!

Z IGRO DO DEDIŠČINE – Zveza muzejev Slovenije

Za teden otroka, ki bo med 3. in 9. oktobrom 2016 se bomo z mulci lahko brezplačno udeležili številnih aktivnosti, s katerimi bodo muzeji in galerije po vsej Sloveniji otrokom pribljižali bogato kulturno dediščino. Pravijo, da bo prav vsak raziskovalec, radovednež ali ustvarjalec našel nekja zase.

Skupnost muzejev Slovenije je za to leto pripravilo brošuro, v kateri najdete dogodke, ki se izvajajo v številnih slovenskih mestih. Za pregled dogodkov po celi Sloveniji kliknite na BROŠURA

Vir: naslovnica brošure Z IGRO DO DEDIŠČINE, Zveza muzejev Slovenije
Vir: naslovnica brošure Z IGRO DO DEDIŠČINE, Zveza muzejev Slovenije
SVET V KATEREM ŽELIM ŽIVETI – Zveza prijateljev mladine

Za predšolske in osnovnošolske otroke v sodelovanju z različnimi organizacijami in ustavnovami, kot so: gasilske brigade, reševalne postaje, RTV Slovenija, POP TV, tiskarne, Hipodorom Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana, Kolosej, Kinodovor, Železniški muzej, Atlantis,…organizira nešteto brezplačnih predstav, ogledov filmov, muzejev,  obiske in seznanitev s delovanjem naštetih organizacij in zavodov.

Poleg tega, za otroke, v sodelovanju s prostovoljci ZPM organizirajo in izvajajo različne brezplačne kreativno – ustvarjalne delavnice, kjer otroci in mladi imajo priložnost kreativnega izražanja.

Vir: Plakat Zveze prijateljev mladine
Vir: Plakat Zveze prijateljev mladine

*Slika na naslovnici: Brošura Z IGRO DO DEDIŠČINE, Zveza muzejev Slovenije 

Infomacije za dogodke so izbrane iz javno dostopnih spletnih strani in programov. Za več informacij o dogodkih pišite v komentar.