Kako nam je kreditna kartica rešila dopust?

1

Priznajmo, da je danes še tako enostavne počitnice težko organizirati brez kreditne kartice. Nakup letalskih kart, rezervacija prenočišča, depozit za rentacar… za vse potrebujemo kreditno kartico. Večkrat pa smo se že znašli v situaciji, ko bi zelo težko nadaljevali naš dopust, še posebej z otrokom, če je ne bi imeli s sabo. Preberite 6 primerov, ko nam je kreditna kartica rešila počitnice

1. Dvig na bankomatu, možen le s kreditno kartico

Dve leti nazaj smo potovali po Maroku. Ker smo to državo obiskali že prej, smo vedeli, da bankomati v mestih niso redkost, zato večja zaloga gotovine ni ravno obvezna. Smo pa tokrat po Maroku prvič potovali z otrokom, kar je že tako dolge razdalje, podaljšalo še za par ur. Zgodilo se nam je, da smo želeli dvigniti denar v manjšem kraju, kjer nas je tudi ujela noč, vendar dvig z navadno Maestro kartico tokrat ni bil možen. Še dobro, da smo s seboj imeli tudi Mastercard, s katerim smo brez težav dvignili gotovino na istem bankomatu in si nato lahko privoščili malo obilnejšo večerjo in razkošnejše prenočišče 🙂

2. Last minute rezervacija prenočišča prek spletnega portala

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste rezervirali prenočišče prek bookinga, pri katerem ni bilo izvedeno takojšnje plačilo, nato pa ste na licu mesta ugotovili, da vaša rezervacija ne obstaja, ker po besedah lastnika “za booking skrbi nekdo drug, ki mu je pozabil sporočiti ravno vašo rezervacijo. Res škoda, ker je lokalni praznik in imajo VSE zasedeno. Pa sosedje tudi!“. Točno to se nam je zgodilo na Šrilanki in ne glede na pritožbe ter grožnje nam ni preostalo nič drugega, da se v tistem trenutku povežemo na prvi wifi, najdemo namestitev v že tako prebookiranem obmorskem mestecu in uporabimo našo kreditno kartico.

Več o potovanju na Šrilanko, si lahko preberete v članku Z mulcem in ruzaki po Šrilanki

Peskovnik pred hišo, Kalpitiya
Še tako preprosto prenočišče je danes težko rezervirati brez kreditne kartice
3. Najem avtomobila in zavarovanje

Doma opravite rezervacijo in plačilo smešno poceni rentacarja, nato pa vas na licu mesta seznanijo s pogoji zavarovanja. Navadno za to potrebujete še nekaj sto evrov depozita na vaši kartici, ki nato služi kot varščina. Saj nikoli ne veste “kaj pa če”… Zato še pred odhodom poskrbite, da boste imeli dovolj denarja na kartici in se pozanimajte o pogojih za začasno povečanje limita, v primeru, da bo polog večji od vaših zmožnosti. Včasih pa je najbolje, da že ob plačilu najema prek spleta, vzamete tudi zavarovanje za vaš avto.

Priporočamo 2 odlična roadtripa z najetim avtomobilom: 10 – dnevni družinski roadtrip po Siciliji – kdaj, kam in kako in 11 dnevni roadtrip z mulcem po Izraelu

Najem avtomobila na Kanarskem otočju je en izmed cenejših (pri lokalnem podjetju Cicar)
Najem avtomobila je recimo na Kanarskem otočju izredno poceni, vendar bodite pozorni na zavarovanje.
4. Dokaz, da ste kupili letalsko karto, ravno s to kartico

Ali kdaj preberete splošne pogoje, ko kupite letalsko karto prek spleta? Brez slabe vesti. Tudi mi ne 🙂 Na žalost se nam je 5 let nazaj zgodilo, da je bila letalska karta za v Dominikansko Republiko kupljena z moževo kartico, ki pa na to potovanje ni šel. Ob prijavi na let v Benetkah so pri letalski družbi Iberia zahtevali, da se kreditno kartico, s katero je bila karta kupljena tudi fizično pokaže. Kartice seveda nisem imela s sabo, da bo mera polna pa je bil mož ravno takrat službeno odsoten v tujini. Ni pomagalo niti, da je poslal skenirano kartico niti, da se je povezal s ponudnikom kreditne kartice v državi, v kateri je bil. V splošnih pogojih Iberie je jasno napisano, da moraš kartico imeti fizično pri sebi ob prijavi na let. Ni mi preostalo drugega, kot da kupim novo karto, tokrat s svojo kreditno kartico in pravočasno odletim v Dominikansko.

Več o naših bolj pozitivnih izkušnjah z letalskimi družbami si preberite članku: Katere letalske družbe najraje izberemo za družinska potovanja?

IMG_0206

5. Dražji zdravniški poseg v tujini

Tudi, če imate urejeno turistično zavarovanje, boste v nekaterih primerih zdravniške storitve morali kriti sami, nato pa vam bo vaša zavarovalnica na podlagi računov povrnila stroške. V primeru dražjih posegov, vam kartica vedno lahko reši zagato.

Več o naših izkušnjah z zavarovanjem si preberite članku:  Iz prve roke: Zakaj je pametno imeti družinsko turistično zavarovanje?

Dražji zdravniški posegi v tujini
Dražji zdravniški posegi v tujini
6. Dodatne ugodnosti, ki vam jih kreditna kartica Mastercard omogoča na Hrvaškem!

Ta priljubljena turistična destinacija Slovencev se je letos pridružila svetovni platformi Priceless Cities. Z dodatnimi ugodnostmi, ki nas vodijo do edinstvenih doživetij, boste zagotovo odkrili skrite dragulje obmorskih mestec ali se podali na kulinarično razvajanje ter si privoščili enodnevni zasebni izlet do otoka Biševo, ki bo še dolgo ostal v spominu.

Članek je podprlo podjetje Mastercard. Opisana doživetja so iz prve roke. Za več informacij nam lahko pišete v komentar ali na info@kamzmulcem.si.