Kaj morate vedeti, preden prijavite otroka na subvencionirana počitniška varstva v Ljubljani

0

Mestna občina Ljubljana je tudi za letošnje poletne počitnice razpisala subvencionirano počitniško varstvo. Prijave se tako kot vsako leto odprejo na isti dan za vse ponudniki in zopet velja princip “kdor prvi pride, prvi melje”.

Leto bodo izvajalci subvencioniranega počitniškega varstva med poletnimi šolskimi počitnicami začeli z zbiranjem prijav v torek, 2. junija 2020, ob 7. uri na tej povezavi spletni strani MOLa ali na spletnih straneh izvajalca.

V letošnjem letu je na voljo 19 programov poletnega počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana. Programe in termine si oglejte tukaj. Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici) ter stanejo od 1,5 do 6 eur / dan. V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna.

Še nekaj nasvetov za starše, ki svoje otroke prijavljate prvič, saj prijave delujejo po principu “kdor prej pride, prvi melje”. Prijave niso nič posebnega, le pred tem se je dobro pametno pripraviti:

  • Prijavo oddajte takoj, ko se prijave odprejo – to je na določen datum točno ob 7h.
  • Izbran program in termin si izberite še preden mislite oddati prijavo, še posebej če vam ni vseeno kateri program in termin bi želeli izbrati. Termine preverite tukaj.
  • Imejte tudi rezervni program in termin, v primeru da bo vaša prva izbira zasedena.
  • Če ste dogovorjeni še s katerim od otrok, imejte v mislih, da boste iz enega IP naslova prijavili le enga otroka, zato prijavo oddajte sočasno s staršem drugega otroka, vsak iz svojega računalnika.
  • Pri sebi imejte svoj in otrokov osebni dokument.
  • Če se izbranega programa zaradi različnih razlogov ne mislite udeležiti, to čimprej sporočite organizatorju, saj na mesto navadno čaka kar nekaj otrok.

Če želite zvedeti še za ostale nesubvencionirane poletne počitniške programe poglejte Seznam organiziranega počitniškega varstva otrok med poletjem, spremljajte naš Facebook in Instagram profil. Kot vsako leto boste pri nas našli največ idej Kam z mulcei to poletje.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime