Kaj moramo obvezno storiti, ko zapade prvi sneg?

0

Prvi sneg vedno našim mulcem pričara veselje in sproži val vprašanj: “Kdaj gremo narediti snežaka?”, ” A se gremo sankat pa kepat?”. Spodaj smo naštele 5 stvari, ki jih nujno moramo storiti, ko zapade prvi sneg.

1. Preverimo, ali je našim mulcem še prav lanskoletna zimska oprema

Verjetno poznate občutek, ko oblečete mulca v trenirko, ki jo je še prejšnji teden nosil in mu je danes že premajhna? Kaj bo šele z lanskoletno zimsko opremo? Lani se nam je parim zgodilo, da smo tik preden smo se odpravili na prvo sankanje ugotovili, da je kombinezon premajhen, da kapa pokrije samo pol ušes in da ne najdemo druge rokavice.  Organizirajte “testno popoldne”, preverite, ali je mulcu prav oprema v omari, če ne, si hitro organizirajte novo.

Preverimo tudi v kakšnem stanju so naše sanke, smuči, pancerji itd. Mogoče ni prezgodaj, da počasi že nabrusimo sanke in jih namažemo s slanino. 🙂

10968519_636597809804041_7287705582549999020_n
Vsem nam je vse prav:)

 

2. Preverimo, kje so dobre lokacije za sankanje in smučanje za začetnike

Lani so bili mulci na pohodu za lokacijami z namenom, da bi se dodobra nasankali in nasmučali. V članku “Kam z mulcem na sankanje?” smo zbrali vse strmine in hribčke, po katerih smo se spuščali in kepali.

IMG_1711
Sankanje je mulcem cel žur

 

3. Pozanimamo se, kako mulca prvič postaviti na smuči

Če bo letos leto, ko se bo vaš mulc prvič postavil na smuči, potem priporočamo, da se prej pozanimate, kako se varno lotiti tega zimskega športa.. Več o tem si preberite v članku Z mulci na smuči – nasveti ta varen in zabaven začetek. 

Preden se spustimo, povadimo na suhem
Preden se spustimo, povadimo na suhem

4. Poiščemo ideje o tem, kaj lahko počnemo z mulcem, ko zunaj sneži oz. je slabo vreme

Sneg navadno pomeni, da je pred nami tudi nekaj grdih dni, ko bo zunaj plundra in dež. Katere brezplačne aktivnosti pa lahko počnemo z mulcem, ko je zunaj slabo vreme pa si preberite v članku 8 brezplačnih aktivnosti, ki jih lahko počnemo, ko zunaj dežuje. Za vas pa smo pripravili tudi 17 idej za aktivnosti, kaj početi doma.

IMG_6115-1
Igralnica v knjižnici

 

5. Fotografiramo in posnamemo svoje mulce in njihovo reakcijo na prvi sneg

Sreča in smeh in vriskanje, ko stojijo na oknih in opazujejo prve snežinke so neprecenljivi momenti, zato jih poskušajte ujeti. Pa kakšno nam pošljite. Za vse ostalo je tukaj kamzmulcem.si:):):).

 

Sem mama triletniku, žena 33-letniku, sestra, hči, prijateljica, ustanoviteljica start-upa in popotnica. Moja družina praktično živi v torbah, saj se vsak mesec seli iz doma v Ljubljani v dom v Maastrichtu na Nizozemskem, no skoraj vsaj mesec.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime