Jesensko- zimski pohod na Bezovec

0

Pozimi, ko je v visokih hribih preveč snega, pridejo na svoj račun nižji vrhovi, ki pa so pogosto spregledani s strani pohodnikov. Eden izmed takšnih je Bezovec, za katerega večina še niti slišala ni. 

Lokacija: Štajerska

Vrh: Bezovec (857 mnv)

Izhodišče: Braslovško jezero ali Letuš

Primerno za: mulce vseh starosti, ljubitelje narave

Nepoznan vrh, ki se nahaja zahodno od Braslovškega jezera, natančneje na vzhodnem delu planote Dobrovlje. Sam vrh se nahaja v gozdu, od koder ni razgleda. Je pa ne daleč vstran travnik, od katerega se razprostira čudovit razgled proti Savinjski dolini ter Posavskemu hribovju.

DSC_0351
Pohod na Bezovec pozimi

 

Vzpon na Bezovec

Markirana pot na Bezovec je iz Letuša in od Braslovškega jezera približno isto dolga. Potrebovali boste cca uro in pol zmerne hoje. V tem času lahko brez problema pridete na vrh tudi z mulcem v nahrbtniku ali kakšni drugi nosilki. Vse poti, ki vodijo na vrh, so lepo označene, opise pa lahko najdete tudi na hribi.net. V kolikor bi si želeli pot nekoliko skrajšati, se lahko višje pripeljete z avtom in kjerkoli srečate markacijo in želite nadaljevati peš, lahko to tudi storite. Pet nekajkrat pride na cesto. Najvišje se lahko pripeljete tako daleč, da imate do vrha še samo cca 20 min.

DSC_0352
Pot na Bezovec je primerna tudi za mlajše mulce

 

Ob Braslovškem jezeru, kjer je eno izmed dveh izhodišč, boste lahko z mulci uživali na sprehodu okoli jezera ali pa si v lepem vremenu tam privoščili piknik. Okoli jezera je speljana 1,5 km dolga sprehajalna oziroma učna pot. Z malo sreče boste naleteli tudi na kakšnega ribiča. Ob jezeru se nahaja tudi gostišče. Preberite si tudi naš izlet “Prelepa Savinjska – z mulcem na grad Žovnek in Braslovško jezero.

Foto5_skorajda-da-izsušeno-Braslovško-jezero
Braslovško jezero z otroki

 

Letuš, ki velja za drugo izhodiščno točko pa lahko za vaše mulce v poletnih mesecih predstavlja odličen zaključek čudovitega izleta na Bezovec. Ko so noge že rahlo utrujene, si jih lahko namočite v Savinjo ali pa se v njej celo kopate.

Mateja je svetovna popotnica, katera je konec osnovne šole začela potovati s svojo babico. Njuna skupna potovanja so ju spremljala dobrih sedemnajst let in sicer je bilo zanju zadnje skupno potovanje, ko je Mateja bila prvič noseča. Prepotovali sta mnogo držav v Evropi, Ameriki, nekaj tudi v Aziji ter Afriki. Zaradi bolezni je njena babica nehala potovati, njeno mesto pa je najprej nasledila hčerka Suzi, kmalu za tem pa še sin Nej. Sedaj skupaj raziskujejo širni svet, gorski svet ter tudi jamski svet. Skupaj z očetom pa se vsi podajajo tudi v svet glasbe. Matejo lahko spremljate na FB srani Traveler Mateja Mazgan. Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.