Jesenske družinske počitnice v Savinjski

0
Foto: STO

Jesenska sezona v Savinjski je čas, ko se narava odene v svoje najlepše barve in povabi družine z otroki, da odkrijejo čarobne kotičke. Hkrati je to tudi priložnost, da izkažete podporo turističnim ponudnikom, ki so bili nedavno prizadeti v avgustovskih poplavah. Odkrijte naših 7 namigov. 

1. Logarska dolina in slap Rinka

Odpravite se v pravljično Logarsko dolino, kjer vas bo očaral mogočni slap Rinka. Pot po Logarski vas bo navdušila s številnimi zanimivostmi. Vodi skozi zlato pisane gozdove, mimo kmetij, travnikov, žuborečih potočkov in razkriva skrivnosti savinjske dediščine. Podajte se na Pot po Logarski in raziščite številne zanimivosti: prve brzice Savinje, mogočne skalne balvane, olcarsko in oglarsko bajto in lovsko prežo. Še posebej zanimiv za mulce je Pravljični gozd, v katerem je doma svet domišljije, obkrožen z drevesi in pravljičnimi bitji. Otroci bodo spoznali različne pravljice in hkrati uživali v naravi. 

INFORMACIJE: Center Rinka, +386 (0)3 839 07 10,  info@solcavsko.info 

foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com
foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com

2. Solčavska panoramska cesta, pot najlepših razgledov

Ena najlepših panoramskih poti v Sloveniji je še posebej čudovita jeseni. Tu se vam bodo odprli čudoviti razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe in Logarsko dolino. To je prava paleta barv in naravnih lepot. Čarobna pot popelje skozi naravne in kulturne bisere Solčavskega: obiščete prijazne visokogorske kmetije ter sledite pastirčku Krištofu po njegovih poteh z zanimivostmi kot sta npr. izvir kisle vode in solčavska tisa. Vzemite si čas, da se naužijete teh brezmejnih razgledov.

INFORMACIJE: Center Rinka, +386 (0)3 839 07 10, e: info@solcavsko.info 

foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com
foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com

3. Krajinski park Golte z jezerom

Otroci se bodo razveselili obiska Krajinskega parka Golte, kjer lahko uživajo ob jezeru. Priložnost za sprehode, opazovanje različnih živali in družinsko zabavo. Še posebej zanimivo je raziskovanje podzemlja z izkušenim jamarjem. Odpravite se lahko v jamo, ki je nekoč služila kot hladilnik, ali pokukate skozi naravno skalnato okno. Atraktivno je tudi plezanje na plezalni steni po predhodni rezervaciji. 

REZERVACIJA DOŽIVETIJ IN NASTANITEV: Hotel Montis, +386 3 839 11 00

foto: Miro Ber Topal

4. Lokostrelstvo

Za nekoliko bolj pustolovske družine je na voljo možnost lokostrelstva v Matkovem kotu. Kaj pravite na preizkušanje lokostrelskih spretnosti? Napnite lok in se prepustite nostalgični zabavi. Lokostrelstvo je odlična aktivnost, ob kateri bodo vaši mulci ob smehu in zabavi razvijali svojo natančnost. 

INFORMACIJE: Turistična kmetija Gradišnik, +386 41 526 699, info@gradisnik.si 

foto: Breda Gradišnik

5. Oddih na turistični kmetiji, spoznavanje živali in slastna domača kulinarika

Počitnice na turistični kmetiji nudijo mulcem pravo doživetje podeželja. Poleg okusne domače kulinarike, po kateri vedno lepo zadiši iz gostoljubnih savinjskih kuhinj, se lahko podružite z domačimi živalicami in spoznate delo na kmetiji. Okusite slastni ajdnek in priljubljeni zgornjesavinjski želodec

foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com
foto: Tomo Jeseničnik/visitsavinjska.com

6. Bushcraft Savinjska

Naučite se, kako zanetiti ogenj, kaj užitnega lahko najdemo v gozdu in na travniku. Za vse, ki želite izpopolniti svoje veščine preživetja v naravi, je Bushcraft Savinjska super ideja za izlet. 

INFORMACIJE: Društvo gozdovnikov, +386 40 653 901,  info@bushcraftsavinjska.com

Prosimo vas, da pred prihodom preverite pomembne informacije glede dostopnosti cest, poti, ponudnikov in znamenitosti.