Je obisk muzeja z mulcem res tvegana ideja? Nič več!

1
Družinska delavnica Dom nekoč, kjer otroci spoznajo, kako so prababice opravljale gospodinjska opravila. Foto: Andrej Peunik / MGML

Muzeji danes niso več hladne, nezanimive in zaprašene stavbe, kjer bi bila mulčevska energija nezaželena. To je navadno bolj spomin nas staršev, ki smo bili nazadnje v katerem od muzejev po Sloveniji še v prejšnjem tisočletju! Danes so muzeji dobra destinacija za preživljanje prostega časa z otroki. Tudi cenovno je obisk muzeja, ena ugodnejših izbir.

Tokrat vam ponujajo nekaj idej, kako preživeti družinski prosti čas v ljubljanskem Mestnem muzeju in Plečnikovi hiši, kjer so pravkar izdali knjižico z letošnjim programom.

1. Otroške delavnice in vodeni ogledi razstav

Sobotni popoldnevi so kot nalašč za preživljanje časa z družino. Če imate radi otroške delavnice in vodene oglede razstav, potem je sobota pravi dan, da se oglasite pri nas.

2. Samostojno družinsko raziskovanje 

Če radi sami raziskujete po muzejskih razstavah in preko ugank ter interaktivnih nalog spoznavate zgodovino, ob nakupu družinske vstopnice na blagajni vprašajte za družini prilagojen vodnik. Trenutno izbirate med kar 5 različnimi vodniki! Na samostojno družinsko raziskovanje po razstavi o zgodovini Ljubljane se lahko podate tudi z aplikacijo in mobilnim telefonom!

Preizkusi opremo rimskega legionarja. Foto: Andrej Peunik / MGML

3. Praznovanje rojstnega dneva v mestni palači – Mestnem muzeju

Zakaj ne bi letos rojstnega dneva vaš otrok praznoval v mestni palači, v 2000 let starem arheološkem parku sredi mesta ali pa v slavni hiši arhitekta Jožeta Plečnika? Hitro preverite, ali je kakšen termin še prost!

Praznovanje rojstnega dneva naše mulke (arhiv: Kamzmulcem)

4. Noč v muzeju

Če imate doma upornega najstnika, ki bi bil rad čez noč ostal zdoma, ga lahko pripeljete v muzej! Naj se pridruži muzejskim duhovom na nepozabni muzejski pustolovščini! Preverite, prva noč v muzeju bo že to pomlad!

Noč v muzeju. Foto: Andrej Peunik / MGML

5. Aktivnosti v galeriji Jakopič

Omeniti velja še aktivnosti v Galeriji Jakopič z odmevnimi fotografskimi razstavami, kjer se otroci radi zadržijo pri Mini ateljeju.

Prispevek o družinskih aktivnostih so pripravili pri Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Kam z mulcem družine smo aktivnosti že obiskale kot tudi praznovale super zanimiv rojstni dan naših otrok.