Izkušnja s prve roke – družinska udeležba na Triglav teku

0

V soboto zjutraj nas je pričakalo popolnoma jasno jutro. Cela družina se je zbudila že ob pol sedmih zjutraj. Kaj se je tako pomembnega obetalo za naše mulce?

Doživetje: Triglav tek v organizaciji Zavarovalnice Triglav

Lokacija: Brdo pri Kranju

Primerno za otroke: sodelovali so tudi štiriletniki. Odvisno od zmogljivosti in pripravljenosti otrok.

Štartnina: Družinski tek- 5 EUR po članu, Tek na 10km ali 21 km- 20 EUR. V zameno za štartnino, je seveda vstop v park Brdo ta dan brezplačen (tudi za družinske navijače), vsi tekači, mali in veliki, pa dobite tudi darilno vrečko (z majčko).

Na Brdu so nas pričakali zelo lepo pripravljeni parkirni prostori in ljudje, ki so nas usmerjali. Po sprehodu skozi zelen park, ob jezercih in igrišču za golf, smo prišli do štartnega prostora. Tekača sva se postavila v vrsto, ki se je premikala počasi, ampak vmes sva izvedela marsikaj zanimivega, saj so na odru ves čas skrbeli za našo animacijo. Po prevzemu številk, so nas uspeli ujeti še novinarji in sva dala izjavo kot dva zelo izkušena tekača:).

Napočil je čas za ogrevanje, ki smo ga izvedli skupaj in je bilo prilagojeno tudi otrokom.  Ogreta sva se odpravila na štart in počakala, da so pred nami štartale štafete. Za štarterja smo imeli Jakova Faka in Klemna Bauerja, kar je zelo pritegnilo otroke.

unnamed
Ogrevanje pred tekom, Triglav tek

Ob poku štartne pištole smo se odpravili po poteh skozi park in uživali ob prelepem razgledu in čudoviti okolici. Pot je deloma asfaltirana, pretežno pa utrjen makadam. Vzdušje je bilo prijetno, ne tekmovalno, v duhu dobrodelnega značaja celotnega dogodka. Nekateri mulci so zelo hitro potegnili, pa nato vmes malo hodili, skozi celotno progo pa so nas vzpodbujali redarji ob progi. Vzponi so res kratki in trasa nasploh prijetno razgibana, kot nalašč za tek z mulcem.

triglav3
Mulci navijali za mami in bratca, Triglav tek

Med tekom lahko mulci opazujejo okolico in se navajajo na tek v skupini, pri katerem  je zelo pomembno, da ohranimo svoj tempo in ne podležemo prehitremu teku okolice.

Najini navijači (očka, bratec in sestrica našega mulca tekača) so se medtem razgledali po okolici in opazili kar nekaj kotičkov namenjenih najmlajšim. Naša najmlajša mulca preizkusila minikanko, mini skakalnico, kotiček s pobarvankami, met žogic v cilj (s prometno tematiko), s posebnimi očali sta vozila avto, se preizkusila v družabnih igrah.

triglav
Kotiček s pobarvankami, Triglav tek za otroke
triglav1
Met žogic, Triglav tek za otroke
triglav5
Minikanka, Triglav tek za otroke

 

Po teku je vsak udeleženec prejel spominsko, leseno medaljo, čakalo nas je narezano sadje in pijača. V šotoru z mizami smo se tudi okrepčali s toplim obrokom, ki je bil zelo okusen, otroci pa so bili najbolj navdušeni nad šmornom in palačinkami, ki so jih pekli predvsem za mulce.

Dogajanje na odru je bilo ves čas zelo pestro, največji aplavz pa je požel Peter Prevc. Poleg njega so se pred mikrofonom zvrstili še preostali skakalci, biatlonci, smučarski tekači in še nekateri drugi.

triglav6
Pestro dogajanje na odru, Triglav tek

Za najin prvi skupen tek je bila odločitev za Triglav tek prav gotovo najboljša, predvsem zaradi okolice, vzdušja, trase, podlage in organizacije, ki je res mulcem prijazna. Po teku se najde veliko kotičkov, kjer lahko raztegnemo odejo in uživamo v okolici in samem dogodku, ki se nadaljuje s tekom na 10 km, 21 km in zaključi z otroškim tekom. Gostinska ponudba in animacija sta nam omogočala, da je v dnevu zares uživala cela družina.

Naslednje leto sva si obljubila, da greva na desetko; da spoznava še tiste, sicer navadnemu človeku, nedostopne kotičke parka Brdo. Morda pa se nama za ogrevanje na družinskem teku pridruži še kašen mlajši član:).

triglav7
Zadovoljna tekača z navijači, Triglav tek

 

Dodatne informacije za starše:

Svojo izkušnjo organiziranega družinskega teka, je z nami delila mamica Živa in njen 10 letni sin Aljaž. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.