Izberite pismo in se pridružite Trem zimskim botrom!

0

Od danes naprej lahko zopet na spletni strani Trije zimski botri izberete pismo in obdarite eneg ali več otrok in socialno ogroženih okolij.

To je akcija, ki so ga tri prijateljice začele decembra 2013 v želji, da bi s pomočjo prijateljev v prazničnih dneh obdarile nekaj pomoči potrebnih otrok. Od takrat se je akcija s pomočjo prostovoljcev odvije vsako leto.

IZBERI SVOJE PISMO TUKAJ

Kako poteka akcija Trije zimski botri? 

Ker želijo, da vsak otrok dobi točno tisto, kar si je zaželel, obdarovanje poteka tako, da v sodelovanju z enotami Zveze prijateljev mladine Slovenije in drugimi humanitarnimi in dobrodelnimi društvi ter organizacijami pridobijo pisemca otrok iz socialno nespodbudnih okolij. V njih so napisane njihove skrite želje. Pisma uredijo in naložijo na spletno stran, kjer si obdarovalci lahko izberemo svojega.

Darilo do navedenega roka pripravite in zavijete. Ko boste izbrali darilo, boste prejeli tudi točna navodila za oddajo darila. Lahko ga prinesete osebno na izbrane termine v Pionirski dom v Ljubljani. Možno pa je tudi brezplačno pošiljanje paketov (do velikosti 50x50x50cm). Zadnji rok za oddajo je  5.12.2022. 

 

Po desetih letih akcije organizatorji opozarjajo, da je zelo pomembno, da svoje izbrano darilce pripravite do roka. Če vam to ne uspe, pa da ji na to opozorite in potem skupaj iščejo rešitev, tako da res niče izmed otrok ne ostane brez darila.

Če za nakup darila nimate časa, pa lahko k akciji pristopite tudi tako, da sredstva donirate v sklad. Donacijo lahko izvedete s klikom na doniraj. Z zbranimi sredstvi sklada se kupijo darila za otroke, ki jih žal niso prejeli, ker je obdarovalec, kljub temu, da se je prijavil, kasneje odstopil iz akcije ali ker je bilo na voljo manj obdarovalcev kot je želja oziroma pisem otrok iz socialno ogroženih družin in nespodbudnih družinskih okolij.

Veliko otrok, ki ste jim polepšali praznične dni, se svojim obdarovalcem s pisemcem zahvali in tako lahko vsi doživimo radost in veselje obdarovanja.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime