Istralandia – prvi vodni park v Istri

5

Tobogani, vodne atrakcije, animacije za mlado in staro … vse to le nekaj kilometrov od slovenske meje.

Istralandio smo prvič obiskali leto po otvoritvi (2014), nato pa še vsaj štirikrat. Da se prepričamo ali je tudi letos vedna obiska, smo se na začetku sezone 2022 tja odpravili še enkrat. S skoraj isto ekipo malih adrenalincev, le da je bil tokrat najbolj adrenalinsko navdahnjen član prvič dovolj visok, da je šel na VSE sam. Na magično mejo 140 cm je čakal dobrih 9 let, ampak če vprašate njega, je bilo res vredno. Ker z otroki obiskujemo Istralandio že odkar so bili dojenčki, smo vsako leto znova fascinirani tako nad razvojem parka, kot na to, da vsako leto doživimo obisk čisto drugače.

Park leži sredi borovega gozda, na hribu s pogledom na dolino reke Mirne. In čeravno nismo največji ljubitelji bazenov, nas je presenetila čistoča in urejenost. Lahko rečem, da si je tudi letos na koncu dneva vsak od nas odmeril svojo dozo adrenalina in našel sebi najbolj primerno atrakcijo. V Istralandiji lahko res vsak najde nekaj zase, ne glede na leta.

Veliko tobogani so primerni že za otroke višje od 100 cm

Lokacija: Nova Vas, Novigrad. Izvoz A9

Z avtom: če se pripeljete po Istrskem ipsilonu iz Slovenije, zavijete na izvoz Novigrad – A9. Na prvem rondoju sledite tablam za Istralandio. Od tam vas loči še nekaj 100m do parkirišča.

GPS: Lat: 45.347467 I Long: 13.618798

Parkirišče: pred parkom je prostorno brezplačno parkirišče

Vstopnina: za celoten cenik, kliknite tukaj (poskrolajte dol po strani)

Primeren čas obiska: Park se navadno odpre 1. vikend v juniju in zapre 2. vikend v septembru. Najbolj primeren čas obiska je izven vrhunca sezone, saj zna biti predvsem med vikendi, velika gneča. Mi smo Istralandio obiskali v različnih obdobjih. Najmanj gneče je bilo med tednom in čisto na začetku in čisto na koncu sezone.

Priporočen čas obiska: Park je odprt vsak dan od 10:00 do 18:00; priporočamo vam, da načrtujete celodnevni obisk in da ste tam že ob 10:00, saj je prvo uro preverjeno najmanj gneče.

Primerno za otroke: Park je primeren za vse ljubitelje vodnih atrakcij. Od dojenčkov dalje. Mi smo park obiskali z otroki različnih starosti. Še največjo vlogo je pri zadovoljstvu in navdušenju igrala višina in pa stopnja adrenalinske odvisnosti. Več info po starostih v nadaljevanju. Določene aktivnosti so primerne za določeno višino. Na to vas opozorijo table pred atrakcijami. Če merite v višino več kot 140 cm pa se za omejitve ni treba bati.  Podrobnejši zemljevid si lahko ogledate tukaj.

V parku strogo merijo višino

Primerno za vreme: park je primeren za vse vremenske razmere, razen ko je dež ali veter. Še posebej je primeren za tiste dni, ko razmere za kopanje na  obali niso najbolj idealne (oblačno in vetrovno vreme).

Idealno vreme za obisk Istralandie :)
Idealno vreme za obisk Istralandie 🙂

Senca: del parka je urejen tako, da si pod naravno senco borovcev lahko pogrnete brisačo in počivate. Ob bazenih so palme še premajhne, da bi nudile naravno senco. V parku lahko najamete tudi ležalnike, kar pa se nam ni obneslo, saj smo bili pri “miru” le za malico. Zato rajši poiščemo “bazo” v senci, ki ni predaleč od najbolj popularnih aktivnosti.

Ogromen del parka Istralandia predstavlja naravna senca
Počitek v naravni senci, pod borovci (Istralandia)
Počitek v naravni senci, pod borovci (Istralandia, 2018)
Naša “baza” v naravni senci – Istralandia
Ob bazenih so ležalniki plačljivi

Hrana: V Istralandiji je kar nekaj snack barov s ponudbo pic, hot dogov, palačink, vafljev, ipd. Manjka ponudba zdravih prigrizkov. Cene so na nivoju tovrstnih zabaviščnih parkov (pizza margerita 60 HRK, Hot dog 35 HRK, ½ litra vode 15 HRK). Vnos lastne hrane in pijače ni prepovedan, zato smo se tudi mi tokrat opremili s hladilno torbo s sadjem, vodo in malo bolj bogatimi sendviči. Seveda pa brez sladoleda ni šlo.

V Istralandiji boste našli bogato ponudbo hitre hrane
Več let izkušenj – v Istralandio gremo s hladilno torbo 🙂

Obvezna oprema: Pokrivala, zaščitne majice, krema za sončenje in očala so obvezna oprema, saj bodo otroci zagotovo dolgo v bazenih. Priporočamo tudi hladilno torbo s sadjem in vodo.

Previjalnica: Čista, prostorna previjalnica se nahaja pod otroškim bazenom.

Previjavlnica za dojenčke in malčke (Istralandia)
Previjavlnica za dojenčke in malčke (Istralandia)

Istralnadia – park za male in velike vodne navdušence

Kot že napisano bodo v parku lahko uživali vodni navdušenci vseh starosti. Je pa stopnja doživetja odvisna od višine in doze adrenalina. Otroci do 100 cm namreč ne morejo na nobenega od toboganov, razen v otroškem delu. Otroci med 100 in 120 cm že lahko poizkusijo malo bolj adrenalinske atrakcije, med 120 in 140 so lahko že skoraj povsod. Najbolj pa seveda uživajo otroci nad 140 cm, ki gredo lahko na vse zadeve samostojno. Ne glede na starost pa je še velik faktor stopnja adrenalinske odvisnosti, zato mislim, da bodo ne glede na starost najbolj uživali adrenalinski odvisniki, ljubitelji toboganov in bazenov. Poleg tega park skoraj vsako leto poskrbi za kakšno novost, vsekakor pa za iznboljšavo. Tudi letos je bilo tako.

Nekateri vodni tobogani so primerni za vse

Istralandia je super za vse vodne in adrenalinske navdušence! 

Od prvega obiska park vedno preseneti s kakšno adrenalinsko novostjo. V sezoni 2022 sicer niso dodali kakšne nove atrakcije, so pa poskrbeli za kat nekaj izbolljšav. Po izboru našega starejšega mulca izpostavljamo nekja najbolj adrenalinskih:
 • Free Fall velja za najbolj adrenalinski tobogan v parku. S 27 metri višine je to najvišji tobogan na Hrvaškem, primeren za vse, ki imate radi, da se “odlepite” od podlage in prosto letite proti tlom.
 • Black kamikaza – zraven njega je tobogan, po katerem se prosto proti tlom spustite z napihlijivo tubo.
Najvišji tobogan na Hrvaškem – Istralandia
 • Space combo – po naših izkušnjah največ čakanja, ampak z razlogom. Po njem se spustite s tubo, je pa dovoljen že za + 120cm. Priporočamo, da ga napadete v zgodnjih ali poznih urah, ko je v parku najmanj gneče.
 • Space Rocket – tobogan z lupingom, ki je primeren za otroke nad višino 120cm. Gre za zagotovo najbolj adrenalinsko atrakcijo v parku, saj se pod vami odpre lupa in sledi padec v “neznano”. To nikakor ni zmotilo našega takrat 6 letnika in se je na avanturo podal kar 4x zaporedoma.
Space combo – po naših izkušnjah največ čakanja, ampak z razlogom.
 • Top gun je temačen tunel, ki vas na koncu izstreli v bazen.
Top gun in skok v vodo

Istralandia za otroke med 120 in 140 cm

 • Crazy hills ponuja obilico zabave, saj se lahko sočasno spusti kar šest ljudi in tako omogoča svojevrstno tekmovanje. Oboje možno že za 120 + cm.
Najbolj popularni tobogani se nahajajo na vznožju Istralandie

Istralandia za pogumne malčke + 100 cm

Čisto pri vhodu v park pa najdete tudi tri ogromne tobogane z imeni Bunga Hole, Escape Hole in Sea Hole. Izhodišče je na vrhu razgledne točke, s pogledom na dolino Mirne in njen izliv v morje. Malčki se na te tobogane odpravijo samostojno.

Pogumni malčki gredo na tobogane samostojno (Istralandia)
Trije adrenalinski tobaogani za pogumne malčke (Istralandia)
 • Fantasy Hole, Sky River in Family rafting morda na prvi pogled izgledajo prezahtevni za najmlajše, vendar sta vsaj prva dva primerna za otroke višje od enega metra. Family Rafting je bil vsekakor highlight letošnjega obiska, saj smo se prvič po njemu spustili vsi člani družine.
Family fun – zabava za vso družino (Istralandia)
 • Kids Jumpingpool je super za vse tiste, ki radi skačejo salte in izvajajo trike iz različnih višin skakalnic (50, 100 in 150 cm višine). Nad njim je Family pool, ki je popularen predvsem zaradi steklenih oken, ki poskrbijo za hude fotke.
Kids jumping pool – Istralandia
V Istralandiji lahko poskrbite tudi za posebne fotke 😉

Ali je obisk Istralandie primeren za dojenčke in malčke?

Če boste Istralandio obiskali z dojenčki in malčki, ki merijo manj kot 100cm, boste največ časa zagotovo preživeli na območju, ki je namenjeno najmlajšim in najmanjšim. Tobogani, vodne atrakcije in animacije so primerne že za otroke od enega leta dalje. Seveda, če so ti vajeni pljuskajoče se vode in se radi spuščajo po toboganih. Pohvalno je, da so v letu 2022 so nad otroški bazen namestili senco.

Gusarska ladja v Istralandiji ponuja obilo zabave
Otroški bazen v Istralandiji
V letošnjem letu so še nekoliko dodelali otroški del
Del otroškega bazen je pokrit, tako da je tam senca
Pri otroškem bazenu je Kids corner, kjer se lahko otroci ohladijo in zaigrajo tudi v klimatiziranem notranjem prostoru.Tu potekajo tudi animacije in različne delavnice za otroke. Urnik posebnih dogodkov dobite že takoj na vhodu. V času našega obiska so za otroke organizirali poslikavo obraza. Starejši pa bi se lahko zabavali ob igranju odbojke na mivki ali vaterpola ter se znojili ob zumbi in vodni aerobiki.
Otroški kotiček z animatorji (Istralandia)
V otroškem kotičku potekajo tudi vodene animacije

Dodatne aktivnosti in animacijski program

Istralandia je odprta 8 ur, kar je veliko tudi za največje adrenalinske odvisneže. Zato bo za njih še toliko bolj pomembno, da se vmes spočijejo in počnejo še kaj drugega, kot norijo po toboganih.
 • Bazen z valovi je primeren za malo večje otroke, ki radi skačejo v valove. Vsakih 15 minut vklopijo valovanje in uživanje se začne … Bazen se razprostira na 2.500 m2 in je največji tovrstni bazen v Sredozemlju.
 • V bazenu z valovi poteka tudi vodna aerobika in pa enkrat dnevno pena party. Ne zamudite trenutka, ko s topovi pripravljajo peno! In pa opozorite otroke, da pene ne jedo, saj ima ogaben okus.
Bazen z valovi v Istralandiji
Ne zamudite istralandia pena party!
 • Relax Pool je zasnovan z mislijo na tiste, ki jim adrenalin ni na prvem mestu. Plavalni bazen z masažnimi kotički in mirnejšo atmosfero.
Relax pool z jakuzzijem
V relax poolu lahko umirjeno plavate (Istralandia)
 • Od animacijskih aktivnosti imate na voljo tudi različne predstave, ki potekajo v mini teatru. Naši so si letos  ogledali Magic show in bili navdušeni.
Odličen magic show.. Priporočamo
 • Na obrobju parka se nahajata tudi igrišči za odbojko in nogomet na mivki.
Igrišče za odbojko na mivki
igrišče za nogomet na mivki
 • V parku so tudi menjalnica, bankomat, trgovina, prva pomoč, garderobne omarice.
Trgovina z osnovnimi vodnimi pripomočki v Istralandiji
Trgovina z osnovnimi vodnimi pripomočki v Istralandiji

ZA:

 • Park je tudi po parih letih čist, lepo urejen in vzdrževan
 • Atrakcije in animacije so primerne za otroke in odrasle
 • Zabava za vso družino
 • V parku je poskrbljeno za vse (gostinska ponudba, animacije, medicinska oskrba, trgovina, …)
 • Prijazno osebje

PROTI

 • Relativno visoka vstopnina (vendar še vedno nižja od primerljivih parkov v tujini)

Park smo obiskali na povabilo Istralandia.com. Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Sem aktivna tridesetinnekaj letnica z visoko stopnjo energije in prirojenim pozitivnim pogledom na življenje. Obkrožena sem s čudovitimi ljudmi in za sebe mislim, da sem rojena pod srečno zvezdo. Poleti 2012 sem postala del super družinice.

5 KOMENTARJI

  • Park je na samem, blizu izvoza iz Ypsilona, tako da v neposredni bližini ni nobene vasice. Je pa par kilometrvo stran nekaj manjših turistično razvitih vasic (Brtonilga, Nova vas…), kjer zagotovo ponujajo tudi kakšne nastanitve. Pa tudi Novigrad je relativno blizu. Srečno, ekipa KZM

 1. Kam pa se lahko odloži vse rekvizite (brisače, torbo…inp), ko se zabavaš na toboganih? Smo tričlanska familija in verjetno bomo istočasno vsi trije obiskali adrenalinsko ponudbo pa se mi poraja vprašanje kdo bo pazil na naše stvari. Hvala za odgovor, Tina

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime