Istralandia – prvi vodni park v Istri

5

Tobogani, vodne atrakcije, animacije za mlado in staro … vse to le nekaj kilometrov od slovenske meje.

Istralandio smo prvič obiskali 2015, leto po otvoritvi. Da se prepričamo ali je še vedno vredna obiska, smo se konec lanskega junija tja odpravili še enkrat. In to z isto ekipo malih adrenalincev, le da so bili tedaj  tri leta starejši. Pa tudi nekja centimetrov višji, tako da so park zagotovo doživeli drugače kot prvič.

IMG_9760
Park leži na hribu sredi naravnega borovega gozda

Park leži sredi borovega gozda, na hribu s pogledom na dolino reke Mirne. In čeravno nismo največji ljubitelji bazenov, nas je presenetila čistoča in urejenost. Lahko rečem, da si je tudi letos na koncu dneva vsak od nas odmeril svojo dozo adrenalina in našel sebi najbolj primerno atrakcijo. V Istralandiji lahko res vsak najde nekaj zase, ne glede na leta.

Park je umeščen v naravno Istrsko okolje
Park je umeščen v naravno Istrsko okolje
IMG_9763
Razgled seže vse do izliva reke Mirne v morje

Lokacija: Nova Vas, Novi Grad. Izvoz A9

Z avtom: če se pripeljete po Istrskem ipsilonu iz Slovenije, zavijete na izvoz Novigrad – A9. Na prvem rondoju sledite tablam za Istralandio. Od tam vas loči še nekaj 100m do parkirišča.

GPS: Lat: 45.347467 I Long: 13.618798

Avtobus: med 1. julijem in 31. avgustom je na voljo tudi brezplačan avtobusna povezava iz različnih krajev po Istri.  Razpored voženj si oglejte na tej povezavi

Vstopnina: za celoten cenik, kliknite tukaj (poskrolajte dol po strani)

Kupite cenejše vstopnice za otroke po posebni promocijski ceni. 

Tukaj lahko kupite cenejše vstopnice za odrasle, ki veljajo do 30. 6. 2019

Primeren čas obiska: Park se odpre 1. vikend v juniju in zapre 2. vikend v septembru. Najbolj primeren čas obiska je izven vrhunca sezone, saj je po pripovedovanju, predvsem med vikendi, velika gneča. Mi smo prvič Istralandio obiskali na začetku junija in je bilo odlično, letos pa smo bili prvi vikend počitnic in se je že poznala gneča. Ni pa bila pretirana, tako da smo na vrsto čakali največ po 10 minut.

IMG_9596
Izven sezone je v parku manj gneče

Priporočen čas obiska: Park je od 1.7. do 31.8. odprt vsak dan od 10:00 do 19:00; prej in po tem datumu pa od 10:00 do 18:00. Priporočamo vam, da načrtujete celodnevni obisk, saj vam zagotovo ne bo dolgčas.

Primerno za otroke: Mi smo prvič park obiskali s 3, 6, in 9 letnikom, in letos z 6, 9 in 12 letnikom ter z dojenčkom, ki pa se ni udeležil nobene izmed aktivnosti 🙂 Fantje so vsak po svoje dojemali atrakcije, zato mislim, da bodo ne glede na starost najbolj uživali adrenalinski odvisniki, ljubitelji toboganov in bazenov.

 • Prvič smo največ časa smo preživeli na območju otroškega bazena in se tam izredno zabavali. Če sodim po drugih otrocih, je park zanimiv za otroke od treh let dalje.
 • Letos smo najevč časa preživeli na spodnjem delu parka, kjer je Fantasy river in Family rafting. Z nami je šel tudi dojenček, ki se plazi, tako da je del ekipe veliko časa preživel v senci pod borovci.
IMG_9769
Primerno za otroke vseh starosti

 

 

Primerno za vreme: park je primeren za vse vremenske razmere, razen dežja. Še posebej je primeren za tiste dni, ko razmere za kopanje na  obali niso najbolj idealne (oblačno in vetrovno vreme).

Idealno vreme za obisk Istralandie :)
Idealno vreme za obisk Istralandie 🙂

Senca: del parka je urejen tako, da si pod naravno senco borovcev lahko pogrnete brisačo in počivate. Ob bazenih so palme še premajhne, da bi nudile naravno senco.

Počitek v naravni senci, pod borovci (Istralandia)
Počitek v naravni senci, pod borovci (Istralandia)
IMG_9668
Naravna senca pod borovci

Neposredno ob bazenih so senčniki in ležalniki plačljivi (50,00 HRK za dva ležalnika in senčnik). Pokrivala, zaščitne majice, krema za sončenje in očala so obvezna oprema, saj bodo otroci zagotovo dolgo v bazenih.

IMG_9652
Ležalniki in senca ob bazenih so plačljivi

Hrana: V Istralandiji je kar nekaj snack barov s ponudbo pic, hot dogov, palačink, vafljev, ipd. Manjka ponudba zdravih prigrizkov. Cene so na nivoju tovrstnih zabaviščnih parkov (pizza margerita 60,00 HRK, ½ litra vode 15,00 HRK). Kar nekaj družin je bilo opremljenih s hladilnimi torbami, vnos lastne hrane in pijače ni prepovedan. V parku je sicer tudi prodajalna s sadjem, ki pa je bila v času našega obiska še zaprta.

IMG_9758
Dolce Vita snack bar

V vsakem primeru si zagotovite dovolj vode in zdravih prigrizkov.

Previjalnica: Čista, prostorna previjalnica se nahaja pod otroškim bazenom.

Previjavlnica za dojenčke in malčke (Istralandia)
Previjavlnica za dojenčke in malčke (Istralandia)

 

AKTIVNOSTI ZA OTROKE VSEH STAROSTI:

Park je namenjen otrokom in odraslim vseh starosti. Določene aktivnosti so primerne za določeno višino. Na to vas opozorijo table pred atrakcijami. Če merite v višino več kot 140 cm pa se za omejitve ni treba bati.  Podrobnejši zemljevid si lahko ogledate tukaj.

Določene aktivnosti so omejene z višino Istralandia)
Določene aktivnosti so omejene z višino (Istralandia)
Otroški bazen je na enem delu dovolj nizek tudi za dojenčke (Istralandia)
Otroški bazen je na enem delu dovolj nizek tudi za dojenčke (Istralandia)
 • Otroški bazen z gusarsko ladjo

Največ časa smo pričakovano preživeli na območju, ki je namenjeno najmlajšim in najmanjšim. Tobogani, vodne atrakcije in animacije so primerne že za otroke od enega leta dalje. Seveda, če so ti vajeni pljuskajoče se vode in se radi spuščajo po toboganih. Tu potekajo tudi animacije in različne delavnice za otroke. Urnik posebnih dogodkov dobite že takoj na vhodu. V času našega obiska so za otroke organizirali poslikavo obraza in karneval. Starejši pa bi se lahko zabavali ob igranju odbojke na mivki ali vaterpola ter se znojili ob zumbi in vodni aerobiki.

IMG_9612
Gusarska ladja
IMG_9604
Piratsko mesto s tobogani
IMG_9600
Zabavni tobogani tudi za najmlajše
IMG_9616
Tobogani so namenjeni otrokom različnih starosti

 

 • Bazen z valovi

Ta je primeren za malo večje otroke, ki radi skačejo v valove. Vsakih 15 minut vklopijo valovanje in uživanje se začne … Bazen se razprostira na 2.500 m2 in je največji tovrstni bazen v Sredozemlju.

IMG_9651
Največji bazen z umetnimi valovi v Sredozemlju

 

Bazen z valovi in najvišji tobogan v Istralandia
Bazen z valovi in najvišji tobogan v Istralandia
 • Veliki tobogani

Fantasy Hole, Sky River in Family rafting morda na prvi pogled izgledajo prezahtevni za najmlajše, vendar sta vsaj prva dva primerna za otroke višje od enega metra. Naš triletni adrenalinski odvisnik je neizmerno užival v voženji na Family Raftingu vse dokler niso fantje na vstopu vendarle ocenili, da je še nekoliko premajhen.

IMG_9685
Od leve proti desni: Family Rafting, Fantasy Hole in Sky River

 

 • Za težke adrenalinske odvisnike

Free Fall velja za najbolj adrenalinski tobogan v parku. S 27 metri višine je to najvišji tobogan na Hrvaškem, primeren za starejše. Glede na veselje našega najstarejšega člana odprave, je stvar vredna svojega imena.

IMG_9659
Free Fall: najvišji tobogan na Hrvaškem

 

Top gun je temačen tunel, ki vas na koncu izstreli v bazen. Tudi sklop Crazy hills ponuja obilico zabave, saj se lahko sočasno spusti kar šest ljudi in tako omogoča svojevrstno tekmovanje. Na tem toboganu je uživalo veliko osnovnošolcev.

IMG_9672
Zanimiv doskok po spustu po Top Gunu
IMG_9750
Po Crayz Hills se spuščajo tudi mlajši otroci

 

V letošnjem letu smo preiskusili tudi  Space Rocket – tobogan z lupingom, ki je primeren za otroke nad višino 120cm. Gre za zagotovo najbolj adrenalinsko atrakcijo v parku, saj se pod vami odpre lupa in sledi padec v “neznano” 🙂 To seveda ni zmotilo našega 6 letnika in se je na avanturo podal kar 4x zaporedoma.  Naslednje leto načrtujejo novo atrakcijo: Space combo.

Space Rocket - prosti pad in plani za 2019 (Istralandia)
Space Rocket – prosti pad in plani za 2019 (Istralandia)

Čisto pri vhodu v park pa najdete tudi tri ogromne tobogane z imeni Bunga Hole, Escape Hole in Sea Hole. Izhodišče je na vrhu razgledne točke, s pogledom na dolino Mirne in njen izliv v morje. Ob našem obisku Escape hole še ni obratoval.

IMG_1506

 • Za sprostitev

Relax Pool je zasnovan z mislijo na tiste, ki jim adrenalin ni na prvem mestu. Plavalni bazen z masažnimi kotički in mirnejšo atmosfero. V tem bazenu organizirajo tudi vodno aerobiko.

IMG_9711
Plavanje v Relax Pool
IMG_9738
5 minut za mame 🙂
 • Dodatne aktivnosti

Igrišče za odbojko na mivki

IMG_9759
Odbojka na mivki

Amfiteater za predstave

Animacijski prostor

Lesene hiške

IMG_9667
Lesene hiške s senco lahko najamete

 

V parku so tudi menjalnica, bankomat, trgovina, prva pomoč, garderobne omarice.

Trgovina z osnovnimi vodnimi pripomočki v Istralandiji
Trgovina z osnovnimi vodnimi pripomočki v Istralandiji

ZA:

 • Park je čist, lepo urejen in vzdrževan
 • Atrakcije in animacije so primerne za otroke in odrasle
 • Zabava za vso družino
 • V parku je poskrbljeno za vse (gostinska ponudba, animacije, medicinska oskrba, trgovina, …)
 • Parkirišče še dodatno širijo, v gradnji so že nove atrakcije
 • Prijazno osebje
Ponudba dnevne animacije v Istralandiji
Ponudba dnevne animacije v Istralandiji

PROTI

 • Relativno visoka vstopnina (vendar še vedno nižja od primerljivih parkov v tujini)

Park smo obiskali na povabilo Istralandia.com. Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.