Ideje za aktivne in dostopne počitnice v naši bližini

0

Iščete ideje za poletni dopust, pa ne želite klasičnega morja? Tudi sami vedno radi kombiniramo – nekaj dni hrvaškega morja in nekaj dni aktivnega pohajkovanja naokoli. Preverite, kje so naši favoriti za aktivne in dostopne počitnice v naši bližini.

Avstrija

Avstrija ponuja vse – od aktivnega pohodništva, do čudovitih mest, muzejev, možnosti za športna udejstvovanja,  gorskih jezerc in še in še. Mi vsako leto načrtujemo vsaj nekaj dni v Avstriji.

Salzburg

Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Primerno za vse starosti otrok, za vse letne čase in vremenske razmere ter pravo razmerje med kulturo, zgodovino in doživetji v naravi, ki obdajajo mesto.

Krasen Salzburg, ki nas vedno znova očara
 • primerno za: ljubitelje mest, kulture, narave, številnih muzejev in aktivnosti
 • aktivnosti: dvorec Hellbrunn, obisk Salzburg ZOO, z gondolo na goro Untersberg, z vzpenjačo na trdnjavo Hohensalzburg, z ladjico po reki Salzach, obisk najboljšega muzeja za otroke – Haus de Natur
 • naš članek v branje: 3-dnevno odkrivanje Salzburga z otroki
 • dostop: avtomobil, 280 km (Lj-Salzburg)
 • nastanitev: Gasthof Doktorwirt, ki leži le nekaj km ven iz centra mesta. Ima čudovit vrt, notranji in zunanji bazen.
Navdušenje nad hotelom za celotno družino, z razlogom!

Alternativa/cenejša varianta (nepreverjeno z naše strani): Hotel Turnerwirt

Dunaj

Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin in hkrati mesto, ki je bilo večrat izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. Seveda z razlogom, saj ponuja tako čudovito mešanico kulture in narave, da rezervirajte vsaj podaljšan vikend.

Dolina Zillertal

Dolina je enih naših najljubših destinacij v Avstriji, ki omogoča tako pohodništvo, sproščeno igro otrok na svežem zraku, številna gorska jezerca, igrala in številne druge aktivnosti za še tako zahtevne družine. Nismo jo zastonj obiskali že 3-krat.

Dolina Zillertal je na naši bucket listi vsako leto
 • primerno za: ljubitelje narave, aktivnih počitnic, pohodništva, kolesarjenja, številnih, RES številnih aktivnosti za otroke
 • aktivnosti: praktično vsaka gora ima odličen park za otroško igro, z jezerci, igrali, trampolini, v dolini številna naravna in umetna kopališča, kolesarske poti, športni parki
 • naš članek v branje: Aktiven in zeleni poletni družinski oddih v dolini Zillertal v Avstriji
 • dostop: avtomobil, 430 km (Lj-Zillertal)
 • nastanitevApartment Penz v Zell am Ziller – preprost, a funkcionalen apartma, TOP lega (praktično čez most so gostilnice in krasen otroški park s plezali, mini golfom, tenis igrišči, zunanjim kopališčem), železniška postaja je slabih 10 min hoje stran.Alternativa Gastehaus Garber v kraju Stumm – tudi odličen apartma, večji, v slepi ulici, čez cesto je odlično opremljeno otroško igrišče z zip line, avti na pedale, peskovnikom in klasičnimi igrali. Slabih 10 min hoje stran je odlično zunanje kopališče. 

Dolina Otztall

Izjemna dolina z več kot 250 vrhovi, višjimi od 3000 metrov. S svojim ledenikom v Soldnu je prizorišče tekme alpskega smučanja, poznana pa je tudi po snemanju filma o Jamesu Bondu, Spectre. Za navdušene gorske kolesarje je speljanih preko 850 kilometrov gorskih poti, plezalci pa lahko uživajo na skoraj 20 naravnih plezališčih. Med izbranimi aktivnostmi smo najbolj uživali v obisku ledenika ter kepanju na preko 3000 metrov.

Fantastična otroška igrala, dolina Otztall

Italija

Ah, naša Italija. Ljubitelji aktivnosti, kolesarjenja, raziskovanja mest, sonca in morja, odlične hrane in še boljšega sladoleda – to je to.

Jezero Garda z okolico

Gardsko jezero ponuja priložnosti tako za aktivno preživljanje prostega časa, kot tudi za ljubitelje sonca in dobre italijanske hrane. Zagotovo pa bodo na svoj račun prišli tudi kolesarji, pohodniki, ljubitelji jadranja, inm seveda, tudi navdušenci nad zabaviščnimi parki, med katerimi izstopa Gardaland.

Chillax v okolici jezera Garda
 • primerno za: ljubitelje narave, aktivnih počitnic, kolesarjenja, kopanja v jezeru, odlične hrane in mediteranskega vzdušja ter seveda zabaviščnih parkov
 • aktivnosti: pohodništvo,kolesarjenje, plavanje v jezeru, zabaviščni parki, uživanje na sončku in v dobri hrani
 • naš članek v branje: Družinske dogodivščine ob Gardskem jezeru (Lago di Garda)
  dostop: avtomobil, 410 km (Lj-Lago di Garda)
 • nastanitev: Del Garda Village and Camping kamp, ki se nahaja v neposredni bližini Peschiera del Garda, ima otroški in plavalni bazen, teniško, košarkašno, nogometno igrišče, trgovino, lokalček, čudovite sprehajalne poti…
  Otroški bazen v Del Garda Village and Camping

  Alternativa: Apartma v hotelčku z bazenom, na sredini V dela jezera. Poleg lepo urejenih sobic, ima okoli hotela urejen lep vrt z igrali, bazen, mizice, da lahko v dopoldnevih pomalicaš zunaj.

Toskana

Toskana je idealna za ljubitelje narave, starodavnih mest, tradicionalnih hribčkov, sonca, odlične hrane in sladoleda.

Pogledi Toskane
 • primerno za: ljubitelje pravljičnih vasic in hribčkov, čudovitih zgodovinskih mest, odlične hrane in sonca
 • aktivnosti: raziskovanje mest, uživanje v dobri hrani in soncu, popoldanski skok v bazen
 • naš članek v branje: 6 najlepših družinskih doživetij Toskane
  dostop: avtomobil, 500 km (Lj-Firence)
 • nastanitev: Agriturismo Diacceroni– krasen agriturismo s pogledom na tipične toskanske gričke in odlično hrano.

Gradež

Ljubitelji morja, sončka, lepo urejenih italijanskih mestec, dobre hrane, še boljšega sladoleda, pa tudi čudovitih sprehajalnih in kolesarskih poti ob morju z ogromno igrali za mulce – na svoj seznam poti je potrebno nujno dodati italijanski Gradež/Grado.

Gradež je top v vseh letnih časih
 • primerno za: ljubitelje morja, pohodništva, kolesarjenja, odlične hrane in sladoleda.
 • aktivnosti: kopanje, kolesarjenje, raziskovanje mesta, izleti v okolici, uživanje v dobri hrani.
 • naš članek v branje: 6 razlogov za obisk italijanskega Gradeža/Gradota
 • dostop: avtomobil, 140 km (Lj-Gradež)
 • nastanitev:Residence Punta Spin – apartmaji in mobilne hiške različnih velikosti ali klasičen kamp. Ima otroško igrišče, 3 bazene, vključno s pokritim, mini golf, košarkaško, nogometno in tenis igrišče.

Ogrevan bazen, v primeru slabšega vremena tudi pokrit

Nemčija

Nemčija je sicer nekoliko bolj oddaljena, a bo tudi podaljšan vikend upravičil pričakovanja, še bolje pa da načrtujete še nekaj dni več. Narava, mesta, tematski parki so namreč čudoviti.

Munchen

Prestolnica Bavarske je super za aktiven pobeg, saj bo zagotovo vsaj član družine našel nekaj zase – čudovito mestno jedro, muzeji, ZOO bodo zagotovo pritegnili.

Bavarska prestolnica
 • primerno za: ljubitelje mestnega utripa, kulture, dogajanja, velikih parkov in zelenih površin, zabaviščnih parkov
 • aktivnosti: raziskovanje mestnega jedra, obisk muzejev,  živalski vrt Munchen, olimpijski center, BMW Welt
 • naš članek v branje: 10-dnevni roadtrip po Nemčiji
 • dostop: avtomobil, 410km (Lj- Munchen)
 • nastanitev (nepreverjeno): House of Records

Augsburg z Legolandom

A moramo sploh napisati še kaj več? Legoland je zgodba zase in to smo imeli priložnost odkriti med letošnjimi prvomajskimi počitnicami. Če ga skombinirate še z bližnjim Augsburgom, je odličen recept za mini počitnice.

Legoland z družino

Zbrani so predlogi, ki smo jih sami preizkusili. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.