Ideja za družinski izlet – Odprti Borjači v kraški Pliskovici

0

Odprti borjači v Pliskovici na Krasu so prireditev, na kateri domačini pokažejo vse, kar imajo in kar znajo. In za vikend so se še posebej pripravili. Izkoristite ga za užitke mulcev in staršev v eni najlepših kraških vasi.

Pokušnja vina, ogled kraških obrti, degustacija medu, razstave, lov na pršut, pastirske igrice, živa glasba…ter za otroke odlično igrišče Mladinskega hotela Pliskovica.

IMG_0145
Živa glasba pri enemu od Borjačev, Pliskovica

 

Kje: Pliskovica, 17.6. – 18.6.

Nekaj o Pliskovici: vas Pliskovica je danes ena večjih vasi sredi prostrane kraške planote, le slabih 10 kilometrov od obale Jadranskega morja. Ampak vseeno tako mala – ima dobrih sto hišnih številk in nekaj čez 220 prebivalcev. Okoli vasi so prostrani vinogradi, ki Pliskovici zagotavljajo prvovrstni teran. Vas je znana po klesanju in obdelovanju kamna, kar boste opazili takoj, ko boste zakorakali med kamnite kraške domačije. V okolici Pliskovice je urejena kraška učna pot, ki je odlična iztočnica za dopoldanski sprehod z mulcem.

Program: programu posameznih Borjačev lahko sledite na njihovi facebook strani, dnevni uradni program pa na uradni strani vasi Pliskovica.

Doživetja za otroke:

  • Najbolj bodo uživali v Mladinskem hotelu Pliskovica, kjer jih čaka odlično igrišče.
  • Zabavali pa se bodo nedvomno tudi ob pokušanju dobrot, ogledu kraških obrti ter zaplesali ob živi glasbi.
  • Lansko leto je obiskovalce prvič po vasi vodila domiselna pot, poimenovana “klatežnica,” ki je odrasle in mlade z opozorili, igricami in zanimivimi podatki zabavala ob poti skozi vas.
IMG_0131
Uživancija v Mladinskem hotelu Pliskovica
IMG_0140
Igrišče pri Mladinskem hotelu Pliskovica
IMG_0147
Street art za stroke, Pliskovica
IMG_0154 copy
Lipa pred cerkvijo je naravni spomenik, Pliskovica

Pomembne informacije za starše:

  • Parkiranje bo kar izziv, saj pričakujejo več kot tisoč obiskovalcev v tej mali kraški vasici.
  • Hrano boste lahko okušali že pri Borjačih ali pa si privoščite odlično kraško pojedino na turistični kmetiji Petelin Durcik. Nas so super postregli.
  • Pravila odprtih borjačev so preprosta. Na začetku kupite spominski kozarec in kupon za vsako od odprtih domačij. Nato se odpravite po vasi. Letos vas pričakuje kar 16 Borjačev.
  • Dodatna ideja za izlet na Krasu? Preberite si naš zapis Teranova krožna pot in Pepin kraški vrt.
IMG_0128
Kamnite kraške hiše, Pliskovica
IMG_0126 copy
Med Borjači po Pliskovici

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z  družino. Za več informacij o izletu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime