Hiša iluzij v vašem domu – 2. del

0

Ste že kdaj obiskali Hišo iluzij? Zagotovo veste, da pri nas ni nič kot se zdi in da se v njem dogaja mnogo zanimivega, tudi za družine z malimi nadobudneži: otroci lahko praznujete rojstni dan, se preizkusite na različnih delavnicah, se podate na družinsko dogodivščino in preizkusite svoje možgančke ob sestavljanju miselnih izzivov.

Verjetno, tako kot mi, že komaj čakate, da ponovno odpremo svoja vrata in se lahko skupaj predamo iluzijskim dogodivščinam. Do takrat pa smo se odločili, da iluzije pripeljemo kar v vaš dom!

Spet smo vam pripravili nekaj iluzij, ki jih lahko naredite sami doma. Potrebovali boste le pripomočke, kot so svinčnik, barvice, škarje, lepilo in podobno. Torej stvari, ki jih po navadi najdemo v stanovanju.

Ste pripravljeni, da naredite nove 3 iluzije?

1. NESKONČNA ČOKOLADA

Kaj potrebuješ?

 • List papirja
 • Škarje
 • Svinčnik
 • Ravnilo

Navodila:

 1. Na list papirja s svinčnikom in pomočjo ravnila nariši čokolado. Čokolada mora biti v razmerju 6 koščkov navpično in 4 koščki vodoravno. Pazi, da bodo vsi koščki enakih velikosti. Pri nas doma žal nimamo ravnila zato na sliki ni povsem natančno 🙂

 1. V četrti vrstici »čokolade« naredi diagonalno črto. S škarjami odstrizi po tej črti.

3. Odstrizi levi stolpec zgornjega dela »čokolade«.

 1. Odstrizi še zgornji levi košček »čokolade« (na sliki košček št. 3).

 1. Koščke na sliki označene s št. 1 premakni na levo stran, koščke označene s št. 2 pa na desno stran. Tako nazaj sestavimo čokolado. V kolikor uporabiš ravnilo in paziš, da so koški enako veliki se bo čokolada lepo sestavila.

Kaj pa naredimo s koščkom št. 3 ? Pojemo ga in tega nihče ne bo opazil 🙂

2. LUKNJA V ROKI

Kaj potrebuješ:

 • A4 list papirja ali papirnati tulec (od kuhinjskih brisačk)
 • Košček selotejpa (ni nujno je pa lažje)

Navodila:

 1. V kolikor nimaš papirnatega tulca ga naredi iz A4 papirja
 2. Tulec primi v desno roko in ga postavi k desnemu očesu. Obe očesi imej odprti. Videti moraš notranjost tulca in tudi okolico.
 3. Sedaj postavi levo roko ob tulec, nekje na sredini oz. lahko tudi malo bolj oddaljeno. Prsti morajo biti obrnjeni navzgor in dlan obrnjena proti tvojemu obrazu.

 1. Kaj vidiš? Si opazil, da imaš v levi roki luknjo? Poizkusi še zamenjati roki.

 

3. SPREMINJAJOČI PUŠČICI

 Kaj potrebuješ:

 • List papirja
 • Svinčnik ali drugo pisalo
 • Kozarec in vodo

Navodila:

 1. Na list papirja s pisalom nariši dve puščici, ki obe kažeta v levo.

2. 15-20 cm pred list postavi kozarec in skozi njega poglej puščici.

 1. V kozarec nalij vodo in ponovno poglej puščici. Kaj se zgodi?

Želijo vam veliko užitkov pri ustvarjanju iluzij in upamo, da se kmalu spet vidite. Prihodnji teden pa vas čakajo nove tri iluzije.

Preberite si tudi naš članek o 5 aktivnostih za otroke, ko je zunaj dež, kjer predstavimo naše doživetje v Hiši iluzij.

Članek so pripravili pri Hiši iluzij za vse ljubitelje iluzije, še posebej v času #ostanidoma. Več informacij na info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime