Hiša iluzij – kjer nič ni tako, kot se zdi

0

Si predstavljate sproščeno popoldne v hiši, kjer nič ni tako, kot se zdi, kjer vas vaši možgani pogosto želijo ukaniti, vse to pa je opremljeno s precej smeha celotne družine, na drugi strani pa tuhtanja v smislu “kako je to mogoče?!”. Vse to in še več je Hiša iluzij v centru Ljubljane, ki jo je fino izkoristiti za sproščeno družinsko zabavo, nato pa zaviti še na sladoled v centru. Zagotovo recept za krasno družinsko popoldne ali popoldne v družbi prijateljev.

Glava na pladnju, Hiša iluzij
 • Spletna stran:  Hiša iluzij
 • Naslov: Kongresni trg 13, Ljubljana
 • Primeren čas obiska: vse leto
 • Priporočen čas obiska: 45 min – 1.5h (odvisno tudi od tega, koliko se bodo otroci na koncu še zaigrali v igralnici).
 • Primerno za otroke: Od cca 3 let naprej za določene stvari, kot so ogledala, obrnjena soba idr., od 5 let naprej pa za praktično skoraj vse aktivnosti.
 • Delovni čas: ponedeljek do nedelja 9.00- 21.00 ure.
 • Cenik:  tukaj.

S kodo “KAMZMULCEM” imate za vse nakupe vstopnic do 14.5. 10% popust. Vstopnice lahko koristite do konca poletja.

 • Javni prevoz: Hiša iluzij je praktično v centru Ljubljane, pri čemer lahko izstopite na postaji “Drama”, kjer se ustavi večina avtobusnih povezav.
 • Parkiranje: parkirna hiša Kongresni trg ali kjerkoli v centru mesta. Priporočamo javni prevoz.
Od kod priteka voda, Hiša iluzij

Kaj nam je bilo v Hiši iluzij najbolj všeč?

1. Ames soba

Soba, kjer majhni postanejo veliki, odrasli pa se pomanjšajo. Pri nas so otroci čudežno prerastli 1,8m visoko mamo in se pri tem prav zabavali. Zanimive kombinacije sta tudi sorojenca z veliko starostno in višinsko razliko, kjer bo mlajši lahko ponosno prerasel starejšega, ali zakonca. Priložnosti za smeh je tukaj torej kar veliko.

Ko otroci prerastejo mamo, Hiša iluzij

2. Soba vesoljske meditacije

Tukaj je priložnost za vse tiste, ki si želijo malo sprostitve, ki jih je strah špičastih predmetov in ki imajo radi vesolje. Naši mulci so uživali ob preiskušanju, kako v ležečem položaju zadeva sploh ne boli, povsem druga zgodba pa je, če nanjo sedejo trije in se teža prerazporedi na veliko manjšo površino. Mami pa sva priložnost izkoristili predvsem za hitro masažo ob pogledu na Zemljo.

Doza smeha ob pogledu na Zemljo, Hiša iluzij

3. Disco soba

Tukaj so si naši mulci dali duška. Kombinacija glasbe in ogledal prebudi plesalca in otroka v vsakem posamezniku, zato so tukaj izjemno uživale tako skoraj 5-letnica kot 40-letnici:). Probajte se v disco sobi tudi zavrteti z zaprtimi očmi in potem poiskati izhod. Bo kar nekaj smeha na ta račun.

Disko druščina, Hiša iluzij

4. Vortex tunel

Tunel je primeren predvsem za nekoliko starejše otroke, ki nimajo težav z vrtoglavico, a je izjemno zabaven. Vrtenje luči daje občutek, da se celoten tunel vrti, zato je zanimivo opazovati, kako so bili mulci ob vsakem novem prehodu vedno bolj na majavih nogah. Kljub temu priporočamo zmernost pri prehodih:).

Tunel, ki se vrti. Kdo upa vstopiti? Hiša iluzij

5. Obrnjena soba

V obrnjeni sobi je priložnost za številne zabavne družinske fotke, kjer domišljija res ne pozna meja. Soba je napreč pripravljena od zgoraj navzdol in ustvarja efekt padanja. Potrebujete še samo zanimive poze in dobra družinska fotografija je zagotovljena.

Padanje v narobe obrnjeni sobi, Hiša iluzij

6. Zamenjava obraza

Tukaj bodite pozorni, da najdete dve osebi, ki imata približno enako široke obraze in s pravilno izbiro kota pri fotografiji nastajejo izjemne fotke. Kombinirajte sorojenca ali partnerja, saj bo doza smeha zagotovljena.

Tvoje oči in moj nos, zamenjava obraza, Hiša iluzij

7. Številne druge optične iluzije

Preverite še, od kod teče voda, če je v zraku zgolj pipa, cevi, po kateri priteka voda pa od nikoder. Prav tako so zanimive slike, kjer na eni sliki poiščete dve podobi (in vprašanje, kaj vidite prej) ali podobe, ki v ogledalu izgledajo popolnoma drugačne kot s prostim očesom. Preverite pa tudi, kako izrisati daljico, da deluje daljša ali krajša. Verjemite, priložnosti za razmislek, merjenje, tuhtanje bo veliko, pri čemer pa so bo pri ševilnih vprašajih pač potrebno priznati, da gre za iluzije.

Malo matematike v nedeljo, Hiša iluzij
Kako je to mogoče? Tuhtanje dveh 11-letnikov, Hiša iluzij
Kako izgledamo v ogledalu, Hiša iluzij

Celotna druščina se je precej zabavala tudi ob pogledih v ogledala,ki ustvarjajo različne podobe. To je tudi del, ki bo verjetno pritegnil najmlajšemulce.

Cankar nas spremlja med tednom v šoli, pa tudi v nedeljo, Hiša iluzij

8. Igralnica in trgovinica

Izjemno lepo je ob koncu opremljena tudi igralnica, s številnimi miselnimi igrami, ki bo brez problema zaposlila mulce še za vsaj dodatno uro. Naši mulci bi z veseljem še ostali, če se jim ne bi mudilo k vhodu, kjer je tudi mini trgovinica, kjer so imeli obljubljeno vsak eno malenkost kot spomin na lepo dopoldne.

Miselne igre, sestavljanke in zabava v igralnici, Hiša iluzij

Pomembno za starše:

 • Priporočamo prihod čim bolj zgodaj zjutraj (ob odprtju). Mi smo imeli celotno Hišo iluzij na sončno nedeljo, med 9.00 in 10.00 uro zjutraj, sami zase.
 • Na delih je Hiša iluzij primerna za malenkost starejše otroke (npr. pri podobah volkodlaka, Drakule, pri Vortex tunelu ipd). Ocenite primernost za mlajše otroke.
 • V kolikor mogoče, toplo priporočamo, da za kakšno dodatno razlago pocukate za rokav koga od osebja, ki je ves čas prisoten. Z veseljem bodo priskočili na pomoč. Vodene oglede sicer nudijo skupinam nad 10 obiskovalcev.
 • Garderobo je mogoče pustiti v za to namenjeni sobi. Priporočamo, da torbice in vrednejše predmete vzamete s seboj.
 • Starši z otroci v vozičkih – uporabite raje nosilko, saj se eksponati nahajajo v treh nastropjih in je precej lažje manevrirati z nosilko, v času gneče pa sploh.
 • Ob zaključku predlagamo, da si vzamete dovolj časa za igralnico in ogled trgovinice.

Opisane so izkušnje, ki smo jih doživeli ob obisku Hiše iluzij. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime