Gremo z mulci na Slavnik!

0

Si želite aktivne, izobraževalne, zabavne, sončne in tople sobote, s širnim razgledom na morje in Dolomite? Ni vam treba na obalo. Gremo v hribe! Natančneje na primorski Triglav, kot radi poimenujejo razgledno vzpetino, ki se od morske gladine dviga 1028 visoko. Slavnik.

Ponujamo vam razloge, zakaj bi to soboto preživeli v naši družbi:

  • Ker boste s svojim podpisom prispevali k donaciji za posodobitev Tumove koče na Slavniku ob njeni 60. letnici. 1 podpis je 1 euro, k ga v vašem imenu podarja Pivovarna Laško, organizator akcije Gremo v hribe.
  • Ker boste s hojo v hrib in dnevom preživetim na svežem zraku v družbi vaših najbližjih storili marsikaj dobrega za vaše telo in duha.
  • Ker se nam lahko pridružite tudi, če hribe radi osvajate s kolesom. OPD Koper namreč organizira krožno turno-kolesarsko turo iz Hrpelj s postankom in druženjem pri Tumovi koči na Slavniku. Štart ob 9. uri izpred parkirišča pred občino Hrpelje-Kozina v Hrpeljah. Potrebna je zmerna kolesarska kondicija in ustrezno gorsko kolo. Vodja ture je predsednik OPD Koper, Aldo Zubin (kontaktirajte ga na 040 453 819).
S kolesom na Slavnik, Gremo v hribe
S kolesom na Slavnik, Gremo v hribe
  • Ker se boste na vrhu lahko poučili o ustrezni obvezni planinski opremi prve pomoči, pravilnih postopkih imobilizacije poškodovanih okončin ter se udeležili delavnice z naslovom Oživljanje in uporaba defibrilatorja (izvajalec Rdeči Križ Slovenije in območno združenje Koper s prostovoljci bolničarji). Začnemo ob 11. uri.
Na Slavniku bo potekala delavnica Oživljanje in uporaba defibrilatorja, Gremo v hribe
Na Slavniku bo potekala delavnica Oživljanje in uporaba defibrilatorja, Gremo v hribe
  • Ker smo za otroke pripravili ustvarjalne delavnice v sodelovanju z markacisti OPD Koper. Med ustvarjanjem lesenih markacij, jim bodo člani društva predali znanja o pomenu in načinu dela, ki ga opravljajo vzdrževalci in označevalci planinskih poti.
Delavnice z ustvarjanjem markacij, Gremo v hribe
Delavnice z ustvarjanjem markacij, Gremo v hribe
  • Ker bomo med 10. in 14. izvedli številne družabne nagradne igre, ki vas bodo nasmejale, osrečile in obdarile.
  • Ker bomo 12.15 iskali SiOL-ov zaklad!
  • Ker v maju pobočja Slavnika poraščajo divje potonike in narcise in pot do vrha barvajo v pravljično doživetje.
Potonike na Slavniku, Gremo v hribe
Potonike na Slavniku, Gremo v hribe

 

Banner-GVH-600x400-slavnik

Zgornji opisi in informacije so nastali “izpod peresa” ekipe Gremo v hribe, ki v letošnji planinski sezoni že osmo leto zapored organizira družabne dogodke za družine na šestih slovenskih vrhovih. Vse lokacije njihovih dogodkov so preverjeno primerne za obisk z majhnimi otroki, prav tako je temu prilagojen program dogodkov. Za več info jih spremljajte na Facebook-u ali obiščite spletno stran www.gremovhribe.si.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime