Gremo na veliki Pirholov – festival za celo družino!

0

V Orehovem gaju zopet pripravljajo čisto poseben praznik pomladi – iskali bomo pirhe, plesali, ustvarjali, se igrali v naravi in se družili z našimi otroci.

Programi in delavnice

NOVOSTI V LETU 2024
 • Dogodek izvedejo v vsakem vremenu
 • Plan B za program Pirholova v primeru dežja je ogled otroške velikonočne predstave gledališča Smejček, ki jo bodo popestrili z zabavnimi elementi iz Pirholova
 • Novi programi
  • Zajčji mini disko
  • Poslikava velikonočnih jajc z masteršefovko Anito Ferlin
  • Likovna delavnica z Ines Dovečer Kurat

1. PIRHOLOV za otroke od 3 do 10 let

Osrednji razlog za obisk Orehovega gaja je njihov legendaren program iskanja velikonočnih jajčk, ki vključuje številne interaktivne in igrive elemente.

Otroci s pomočjo kostumiranega Zajčka iščejo pirhe, ki so skriti po posestvu. Nekateri pirhi so več vredni kot drugi, za nekatere pa je potrebno rešiti tudi kakšno uganko.

Na posestvu je tudi en zlati pirh, ki ga lahko najde le en srečni otrok.

2. VELIKONOČNA GLEDALIŠKA PREDSTAVA OB 14.00

“FREDI, VELIKONOČNI PIŠČANČEK Z MODRO LUPINICO” (GLEDALIŠČE SMEJČEK)

Nekoč je živel piščanček Fredi, ki je na nogi imel prilepljeno modro lupinico, odkar je pomnil. Vsi ostali piščančki so se norčevali iz njega, njemu pa ni bilo jasno, čemu ima na nogi lupinico, ki niti ni enake barve kot jajce! Po natančnem raziskovanju je ugotovil, da je edini, ki barva jajca, Velikonočni zajček. Morda je pa prav on bil tisti, ki je pobarval lupinico na njegovi nogi?

3. ZAJČJI MINI DISKO

Vaše mulčke bodo animirali v posebnem prostoru, v katerega je vstop dovoljen samo otrokom in pravljičnim bitjem.

Zajčji mini disko je popolna mešanica glasbe, plesne animacije, rajanja in interaktivnih igric, ki bodo navdušile vsakega otroka.

Na delavnici se bodo naučili enostavno koreografijo, ki jo bodo ob koncu animacije predstavili staršem na glavnem odru.

4. OTROŠKE USTVARJALNE DELAVNICE 

Otroci bodo s pomočjo njihovih animatorjev ustvarjali velikonočne okraske ali pa se bodo lotili risanja, barvanja in oblikovanja unikatnih izdelkov iz različnih materialov, ki bodo na voljo. Otroke bodo spodbujali k izdelavi enega bolj dovršenega okraska za okrasitev doma, pa tudi k raziskovanju svojega ustvarjalnega potenciala in izražanju lastnih idej.

5. BARVANJE PIRHOV MALO DRUGAČE

z Masteršefovko Anito Ferlin

Na delavnici barvanja pirhov bodo predstavili nekatere neklasične in zanimive tehnike barvanja pirhov, pri katerih bodo imeli otroci priložnost izraziti svojo kreativnost in se hkrati naučili nekaj novega.

Za obisk delavnice ni potrebno nobeno predznanje. Male umetnine, ki bodo nastale tekom delavnice, boste domov odnesli v priročni embalaži. Pridružite se jim in skupaj ustvarite čarobne velikonočne pirhe, ki bodo krasili vaš dom v tednu po veliki noči!

6. LIKOVNA DELAVNICA 

Na velikonočni otroški likovni delavnici bodo skupaj z likovno pedagoginjo Ines spoznali zanimivo grafično tehniko: monotipija. S pomočjo posebnih barvic 3v1 in alu folije bomo izdelali vsak svoj barvit grafični odtis z motivom domišljijskih pisanic. Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti.

V ponedeljek, 1. aprila, od 10.00 do 20.00 v vsakem vremenu

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

 1. Poslikava obraza
 2. OSNOVNA (ali nadaljevalna) ŠOLA SEKIROMETA™
 Za glasbeno podlago bo med 11.00 in 17.00 skrbel 12-letni DJ TIM, eden od članov Mini DJ akademije, ki je lani sodelovala v šovu Slovenija ima Talent, letos pa so ogrevali večtisočglavo občinstvo na dogodku Slovenska muzka, z Ladom Bizovičarjem. Tim bo navduševal s popularnimi slovenskimi in tujimi glasbenimi hiti.

Za podrobnejše informacije in prijave na naj družinski festival za Veliko noč 2024 obiščite Pirholov 2024 – Festival za celotno družino

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime