Gremo na lov na skriti zaklad v Domžale!

0

Preiskusili smo sveže razvit igrivi lov v občini Domžale. Ta ponuja gozdna, mestna in vodna doživetja. Vsa smo že obiskali, zdaj pa smo imeli možnost raziskati mesto Domžale in njen znan hrib Šumberk in mesto Domžale tudi skozi lov na .

Lov je namenjen tako otrokom kot odraslim. Gre za v tujini že poznano igro lovljenja zaklada. Trenutno so v aplikaciji dostopni trije različni lovi:

  • Pravljični Šumberk
  • Sprehod skozi Domžale, nekoč in danes.
  • Na lov med čebelice ob Kamniški Bistrici

Preiskusili smo Pravljični Šumberk (1), že večkrat prehojena pot po domžalskem hribu, ki se začne v Češminovem parku (pri Kavarni Češmin) in nadaljuje mimo OŠ do Šumberka.

Začetek poti v domžalskem parku in Kavarni Češmin., aplikacija GoDomžale

Pot smo sprva obiskali, ker smo lisički iskali slamnik v okviru učne poti Zavoda Škrateljc. Zatem smo se po 3,5 km dolgi krožni poti odpravili še parkrat, zdaj pa smo jo obiskali z aplikacijo GoDomžale in izvedeli in videli stvari, ki jih prej nismo.

Aplikacijo z lovom GoDomžale smo uporabljali skupaj z otroci
Aplijkacija GoDomžale
Aplikacija te opozori na marsikatere zanimivosti, ki bi jih drugače težje opazili (npr. risbe mamuta).

Takole smo z družinsko za praznike našli kar je izgubila lisička na Šumberku.

Več o poti po Pravljičnem Šumberku si lahko preberete v našem članku Z otroki na učni poti Pravljični Šumberk v Domžalah

Odpravili pa smo se tudi na 4 km dolgo mestno pot po Domžalah – Domžale nekoč in danes (2). Pot se začenja pri Slamnikarskem muzeju in je dolga dobre štiri kilometre, na njej pa obiskovalci spoznavajo preteklost in sedanjost tega živahnega mesta.

Ob nestni hiši Domžal
Pri mestnem lovu ne pozabite, da izjemen pogled na Kamniško-Savinske Alpe s Kamniškim sedlom, ki ga vidite, ko se postavite v bližino železniške proge,

V Službi za turizem Občine Domžale (TIC) so povedali, da si želijo, da bi aplikacijo preneslo čim več uporabnikov: “Tako bomo lažje odkrili napake in aplikacijo še dodatno optimizirali. V prihodnosti bomo dodali še več lovov. Koliko? Mnogo … Aplikacija je namreč zasnovana tako, da jo bo v bodoče moč nadgrajevati.”

Aplikacija NE deluje na vašem kavču, temveč je potrebno oditi na samo lokacijo in se sprehoditi po našem mestu. Namen igre je z uporabo moderne tehnologije spodbujati otroke ter tudi starejše za gibanje v naravi. GREMO NA LOV! Vstopite in si namestite mobilno aplikacijo GoDomžale za uporabnike Android in IOS.

Ko se z družino ali sami odpravljate v Domžale ne pozabite l.