Grajski striparji na Ljubljanskem gradu

0

Strip nas spremlja od našega otroštva. Navdušenje nad prebiranjem tega čudovitega medija se za mnoge na neki točki konča, vendar to ni pravilo, nekaterim se vrata v svet domišljije takrat šele odprejo. Medtem ko urijo svoje risarske veščine, simpatija do stripa narašča, morda se spogledujejo z mislijo: Kako kul bi bilo, če bi bil ilustrator ali ilustratorka, še bolje – stripar ali striparka!

Da je to res poseben poklic ali hobi, lahko potrdijo tudi Grajski striparji. To so tri legende, ki so grajskim zgodbam dale podobo ali pa so soustvarjale stripovski program.  Naši striparji so si zastavili ambiciozen načrt, da delijo svoje bogate izkušnje, ki ti bodo pomagale skozi vse zagate in zaplete, ter odgovorijo na najbolj nenavadna vprašanja, na katera si zagotovo želiš odgovor iz prve roke. Pa ne le to, saj gre za posebne delavnice jasnega stripovskega mišljenja, na katerih boš spoznal vse trike, strategije in možnosti razvoja svoje stripovske ustvarjalnosti. To so druženja z jasnim ciljem: talentom dati orodja za delo!

Kdaj: Delavnica Grajski striparji bo potekala v štirih sobotnih terminih: 23. 9., 30. 9., 7. 10. in 14. 10. 2023 od 9.30 do 15.30 (z enournim odmorom, skupno 20 delovnih ur).

Kje: Zmajev brlog, Ljubljanski grad

Primerno za otroke: odrasli in mladostniki od 12. leta dalje. Stripovske delavnice so namenjene vsem in vsakovrstnim rekreativnim striparjem, ki jih strip zanima do te mere, da se želijo s tem resneje ukvarjati ali pa bi radi pridobili nov hobi.

Dodatne informacije lahko dobite po telefonu: 031 397 311.

Cena: 185 € na osebo. V ceno je vključen material.

Prijave: Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest preko elektronskega naslova andreja.dular@ljubljanskigrad.si.

Še nekaj besed o Grajskih striparjih – mentorjih delavnic:

Ciril Horjak ustvarja pod vzdevkom dr. Horowitz in je od leta 2007 za časnik Večer naredil več kot 1800 ilustracij. Sodelovanje z nami je začel s pripovedno-glasbenim dogodkom O kralju Matjažu na Grajskih dnevih ter pripovednem dogodku z Anjo Štefan. V okviru delavnic je soustvarjal spremljevalni program na Zmajevem festivalu in stripovskih počitniških varstvih.

Ivan Mitrevski je nosilec krovnih ilustracij Grajskih dni, ki smo jih v letu 2023 izvedli že 12. leto zapored. Je ilustrator grajskega stripa z naslovom Dan, ko je izginil Ljubljanski grad, ki ga je napisal in spesnil Žiga X. Gombač.

Gorazd Vahen že skoraj trideset let ilustrira knjige za otroke in včasih vanje skrije tudi kakšen strip. Je ilustrator grajske knjige z naslovom Friderik – grajska podgana, ki na otroku prijazen način prikaže zgodovino Ljubljanskega gradu, ilustracije slikanic pa so bile na ogled na razstavi v Razglednem stolpu.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Kako si lahko popestrite doživetje z otroki?

Povzpnite se na Ljubljanski grad s tirno vzpenjačo, ki nudi čudovit panoramski pogled na prestolnico. Če vam po predstavi ostane še kaj energije, pa v našem članku še nekaj idej, kaj si z otroki ogledajte na Ljubljanskem gradu. Priporočamo tudi sladico v Grajski kavarni ter obisk čudovite grajske trgovine Frederik.

Vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad odkriva čudovit pogled na prestolnico