Friderikovi pravljični dopoldnevi na Ljubljanskem gradu

0

Friderik je grajska podgana, ki na Ljubljanskem gradu živi že vse svoje življenje, zato ni čudno, da pozna sleherno zgodbo, ki se je pripetila za grajskimi zidovi. Poleg zgodb obožuje vse, kar diši po jedači. Ne spreglejte predstave Več soli kot pameti, ki bo 2. aprila na Ljubljanskem gradu.

Dober nos Friderika za slastne jedi pa je botroval srečanju s popotnikom Žigom, ki poleg obiskovanja tujih krajev rad prisluhne zgodbam, še posebno če te pripovedujejo o hrani. Ker je to obema skupno, se enkrat na mesec dobita in si izmenjata sladke in gladke, okusne in nagnusne pripovedke in pravljice, obdelata pa tudi Žigove prigode. Prav rada jih delita z vami, če jim le želite prisluhniti.

Friderikovi pravljični dopoldnevi na Ljubljanskem gradu

Lutkovno-pripovedovalski dogodek Več soli kot pameti

  • Kdaj: 2. aprila 2023 ob 10:30, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad.
  • Vstopnina: 5 EUR.
  • Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
  • Dogodek je namenjen otrokom od 5. leta starosti dalje
  • Čas trajanja dogodka: 30 min

Nastopata: Žiga Bunič in Vanja Iva Kretič
Izbor pravljic in pripovedk: Irena Cerar

Včasih smo vsi malo raztreseni, lahko bi rekli, da nam manjka soli v glavi, kot pravi Žiga, ki je na svojih potovanjih slišal in videl že marsikatero nespametno početje. Človeška neumnost kdaj res preseže zdravo mero dobrega okusa, včasih pa se ljudem, ki nimajo kaj veliko soli v glavi, godijo prav dobre stvari. No, vsaj v pravljicah je tako. Vas zanima v kateri? Žiga vam jo bo povedal na dolgo in široko, saj si takšne šaljive pripetljaje prav natančno zapomni.

Lutkovno-pripovedovalski dogodek Več soli kot pameti

Žiga Bunič se ukvarja s sinhronizacijo in prevajanjem risank, svoj glas posoja slušnim in slikovnim oglasom, nastopa na odrih, v interaktivnih igrah ter televizijskih serijah in muzikalih, je voditelj prireditev, slišimo ga lahko tudi na radiu. Na Ljubljanskem gradu je od leta 2019 član igralske ekipe in sodelavec v številnih projektih.

Izbor slovenskih ljudskih pripovedk in pravljic o hrani je pripravila Irena Cerar, pripovedovalka ljudskih pravljic ter avtorica priljubljenih družinskih izletniških vodnikov, ki z ljudskimi pripovedmi raziskujejo naše pokrajine. Na različnih koncih Slovenije snuje tudi najrazličnejše pravljične poti – pripovedovalsko-doživljajska vodenja za družine.

Kako si lahko popestrite doživetje z otroki?

Povzpnite se na Ljubljanski grad s tirno vzpenjačo, ki nudi čudovit panoramski pogled na prestolnico. Če vam po predstavi ostane še kaj energije, pa v našem članku še nekaj idej, kaj si z otroki ogledajte na Ljubljanskem gradu. Priporočamo tudi sladico v Grajski kavarni ter obisk čudovite grajske trgovine Frederik.

Vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad odkriva čudovit pogled na prestolnico
Po predstavi se prileže kakav in dobra sladica, Ljubljanski grad
Friderikovi pravljični dopoldnevi, Ljubljanski grad