Friderikovi pravljični dopoldnevi na Ljubljanskem gradu

0

Friderik je grajska podgana, ki na Ljubljanskem gradu živi že vse svoje življenje, zato ni čudno, da pozna sleherno zgodbo, ki se je pripetila za grajskimi zidovi. Poleg zgodb obožuje vse, kar diši po jedači. Ne spreglejte ljudskosnednih predstav, ki bodo potekale do 7. maja na Ljubljanskem gradu- na meniju bodo vsakič nove slastne zgodbe.

Klik za več informacij

Dober nos Friderika za slastne jedi pa je botroval srečanju s popotnikom Žigom, ki poleg obiskovanja tujih krajev rad prisluhne zgodbam, še posebno če te pripovedujejo o hrani. Ker je to obema skupno, se enkrat na mesec dobita in si izmenjata sladke in gladke, okusne in nagnusne pripovedke in pravljice, obdelata pa tudi Žigove prigode. Prav rada jih delita z vami, če jim le želite prisluhniti.

Friderikovi pravljični dopoldnevi na Ljubljanskem gradu

Termini naslednjih ljudskosnednih predstav:

Zdravilni sadež, 2. aprila 2022 ob 10.30
Več soli kot pameti, 7. maja 2022 ob 10.30

Utrinek s predstave Najlepši cevt, Friderikovi pravljični dopoldnevi

 

Izbor slovenskih ljudskih pripovedk in pravljic o hrani je pripravila Irena Cerar, pripovedovalka ljudskih pravljic ter avtorica priljubljenih družinskih izletniških vodnikov, ki z ljudskimi pripovedmi raziskujejo naše pokrajine. Na različnih koncih Slovenije snuje tudi najrazličnejše pravljične poti – pripovedovalsko-doživljajska vodenja za družine.

Kako si lahko popestrite doživetje z otroki?

Povzpnite se na Ljubljanski grad s tirno vzpenjačo, ki nudi čudovit panoramski pogled na prestolnico. Če vam po predstavi ostane še kaj energije, pa v našem članku še nekaj idej, kaj si z otroki ogledajte na Ljubljanskem gradu. Priporočamo tudi sladico v Grajski kavarni ter obisk čudovite grajske trgovine Frederik.

Vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad odkriva čudovit pogled na prestolnico
Po predstavi se prileže kakav in dobra sladica, Ljubljanski grad
Friderikovi pravljični dopoldnevi, Ljubljanski grad

Pomembno za starše:

  • V zaprtih javnih prostorih je potrebno nositi zaščitno masko. Uporaba zaščitne maske ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti. Prosimo da spoštujete priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s Covidom-19.