Egipt, El Gouna – udobno in aktivno počitnikovanje z otroki vseh starosti

0

Egipt je bila naša destinacija že večkrat- še ko sva bila sama, kasneje z 9 mesečnikom, letos pa še enkrat s skoraj pet letnikom. Kratek let, tople temperature, čisto Rdeče morje z bogatim podvodnim svetom, ugodni paketi (let in hotel) ter širok nabor športnih aktivnosti so razlogi zakaj Egipt priporočamo vsem družinam v zimskih ali spomladanskih mesecih.

Destinacija: Egipt, El Gouna (znana kot ” St. Tropez” Egipta). Več info: http://www.elgouna.com/

Čas potovanja: Februar 2013, Marec 2017

Časovna razlika: GMT +2

Dnevi na potovanju: 8 do 9 dni

Starost otroka: 9 mesecev (prvič), 4 leta in 9 mesecev (drugič)

Raj za: družine, ki si želijo udobje dobrega hotela in tudi dobre organiziranosti (umetno zgrajenega) mesta sredi puščave. Za kajtarje, ki si želijo dobrih kajtarskih pogojev in ljubitelje podvodnega sveta. Prav tako je El Gouna priljubljena destinacija za golfiste ter ljubitelje jadranja po Rdečem morju.

Primerno za otroke: vseh starosti. Predno se odločite za Egipt kot vašo naslendjo destinacijo, si preberite članek “Ali je Egipt (že) primerna destinacija za družinske počitnice?

Vreme: prijetnih 25+ stopinj čez dan, ki pa zaradi vetra zahtevajo tudi kakšen dolgi sloj oblačil. Zvečer se ohladi, tako da so daljša oblačila nujna.

Let:

 • Prvič 2013, sva paket rezervirala preko agencije Odklop; Gradec- Sharm El Shekh – Hurgada- Gradec; čas na letalu: cca 4 ure v vsako smer
Ready za pot
El Gouna z dojenčkom- ready za na pot:)

 

 • Drugič 2017, sva paket rezervirala preko nemške agencije Ltur; Düsseldorf – Hurgada – Düsseldorf; čas na letalu: cca 4 ure v vsako smer

Pot z letališča do lokacije: prevoz je organiziran s strani agencije in traja med 30 do 45min.

IMG_0429
El Gouna z mulcem:)

 

Namestitev:

 • Prvič 2013Sheraton Miramar 5*. Hotel je izredno otrokom prijazen, ima kar nekaj plaž, neomejeno veliko poti za sprehode. Za večje otroke in odrasle je dobro preskrbljeno z dodatnimi organiziranimi aktivnostmi tekom dneva. Hrana je bila vredu, brez presežkov, ampak kar je najbolj pomembno- otrok, ki se je že uvajal v gosto hrano, ni imel nobenih problemov. Midva pa tudi ne:). Hotel je idealen za športne družine kot tudi za družine, ki si želijo bližine mesta (od hotela do centra greste lahko peš ali pa si najamete tuk-tuk)
Hotelski resort
Hotelski resort Sheraton
 • Drugič 2017: Mövenpick Resort & Spa El Gouna 5*. Hotel je bil nama še boljša izbira, saj je imel hotel lastni kajt center in najina soba je bila neposredno ob njem, kar nam je olajšalo vsakodnevno logistiko. Vsekakor priporočamo vsem kajtarskim družinam. Kot tudi Sheraton, je hotel družinam prijazen, ima kar nekaj plaž, neomejeno veliko poti za sprehode. Za večje otroke in odrasle je dobro preskrbljeno z dodatnimi organiziranimi aktivnostmi tekom dneva. S hrano nismo imeli nobenega problema in je bila pravzaprav za egipčanske razmere zelo okusna.
IMG_0433
Pogled na hotel resort Mövenpick
IMG_0814
Sobe so dovolj velike za udobno počitnikovanje z otroki in dnevno očiščene (El Gouna)

Preverite TUKAJ  ugodne pakete all inclusive počitnic v Egiptu z letom iz Ljubljane.

Budget:

 • 2013: Celoten paket (let, prevoz do hotela in polpenzion) je stal 1250 eur, pot do Gradca dodatni strošek
 • 2017: Celoten Paket (let, prevoz do hotela, All Inclusive Paket in zavarovanje) nas je stal 1800 eur. Otrok nas je stal le dobrih 300 eur!
Zakaj je El Gouna primerna za družinske počitnice?

V El Gouni sva bila že pred otrokom in naju je predvsem navdušil zaradi dobre organiziranosti mesta in dobrih pogojev za kajtanje. Samo mesto ponuja dovolj za kratkotrajno pohajkovanje po centru, restavracije, tudi zdravstvo imajo dobro organizirano za nujne primere. Nasplošno se nama zdi El Gouna dobra izbira tako za majhne otroke kot večje mulce in nobenemu članu družine ne bo dolgčas (če so vam seveda vodni športi, podvodni svet in nekaj poležavanja ob bazenu vsaj malo všeč:))

Top 5 stvari, ki jih z otroki lahko počnete v El Gouni:

1. Odkrivanje prečudovitega sveta Rdečega morja

 • šnorklanje na koralnem grebenu – otrokom se bo mešalo ob pogledu na pisane ribice!

Kje: v nekaterih hotelih lahko šnorklate že ob njihovi obali, najlepši pogledi bodo pa nekoliko dlje od obale, za kar potrebujete organiziran prevoz z ladjo. Večina hotelskih resortov ima to tudi v svoji ponudbi dodatnih aktivnosti. Mi smo šnorklanje imeli v sklopu izleta gledanja delfinov.

DSC_8089
El Gouna z otrokom- šnorklanje na koralnem grebenu
DSC_8118
El Gouna z otrokom – šnorklanje in opazovanje koralnega grebena skozi steklo

 

 • Opazovanje delfinov– mi smo jih šli gledat kar dvakrat- izkušnja za otroke je le vsekakor lepa. Delfinov je v Rdečem morju precej in na veliko mestih. Pravzaprav menimo, je skoraj nemogoče, da jih ne vidite. Izlet smo enkrat naredili v popoldnaskih urah, kar je po našem mišljenju precej neprimerno, saj je takrat preveč ladij in turistov in je doživetje (vsaj za nas starše) manj prijazno. Drugič smo šli zgodaj zjutraj in takrat je bilo najlepše, samo smo bili z njimi sami.

Kje: v vsakem hotelu boste imeli več ponudnikov izleta, ki se večinoma razlikujejo le glede časa izleta (poldnevni- celodnevni) in modernosti čolna.

Cena: cca poldnevnega izleta je 25 eur na odraslega, za otroka se da spogajati brezplačen izlet (vsaj pri našem 5 letniku), drugače pa plačajo otroci cca 10 eur.

Pomembno: izberite dan, ko je brezvetrje (ali le šibak veter), saj bo plovba mirnejša in morje nevalovito.

DSC_8014
Priporočam Glass bottom gliser- super doživetje, predvsem še za otroke neplavalce
IMG_0750
Pogled na korale od blizu- izkušnja iz pol-podmornice (El Gouna z otrokom)
IMG_0709
Opazovanje delfinov zgodaj zjutraj (El Gouna z otrokom)
IMG_0689
Eden od izletov je bil s pol- podmornico (El Gouna z otrokom)
IMG_3815
Večina skiperjev je vesela otrok in tako dobijo še dodatna doživetja (El Gouna z otrokom)

 

2. Beduinska večerja v puščavi

V sklopu hotelske ponudbe smo si za en večer izbrali (3 urni) beduinski večer, ki je vključeval večerjo v puščavi v beduinskem šotoru ter nastop dervišev in trebušnih plesalk. Precej turistična ponudba, vseeno pa je bila hrana izredno okusna, naš mulc pa je bil najbolj navdušen nad plesom derviša.

Kje: en kilometer izven El Goune. V hotelu bodo sigurno imeli to v ponudbi in za goste hotela ponujajo le manjše doplačilo.

Cena: 15 eur na odraslega, otrok do 6 leta ima brezplačno, 6- 12 let polovična cena.

IMG_3792
Ples derviša (El Gouna z otroki)
IMG_3758
Beduinska večerja (El Gouna z otroki)
IMG_0579
Beduinska večerja (El Gouna z otroki)

 

3. Športne aktivnosti za starše

El Gouna ima vsaj 6 spotov za kajtanje ali srfanje. Pri prvem obisku smo bili na Mangroovy beach, zadnje pa smo koristili kar spot od hotela, saj je celotno logistiko zelo olajšalo.

Če niste gosti hotela Mövenpick, potem žal na njihovem resortu (po pravilih) ne smete kajtati. V tem primeru je Mangroovy Beach super izbira, saj imajo skoraj na vsakem spotu poskrbljeno za otroke. Mi smo kajtali na plaži od Kiteboarding Club Spot, kje so imeli takrat (2013) pokrit baldahin z igračami in ležalnimi vrečam in manjšo restavracijo. Pot od hotela do kajt spota smo premagovali z lokalnimi tuc tuci, kar je bilo tudi mulcem v veliko zabavo.

Dobro opremljen baldahin na kajt spotu
El Gouna z dojenčkom- kajt spot na Mangoovy Beach
IMG_0668
El Gouna z otrokom- kite spot neposredno ob hotelu Mövenpick

 

Lagune v El Gouni so primerne za vse nivoje kajtarjev, voda je plitka, smer vetra varna, učitelji (če se želite naučiti) pa dobri. Za kajtanje vsekakor priporočamo vsaj kratek neopren (dolgi še bolje).

IMG_0650
Pogoji v El Gouni so odlični tudi za čiste začetnike (El Gouna z otrokom)

 

4. Ugodje in udobje  5* hotela

5 zvezdic hoteli v El Gouni nudijo vse kar potrebujete za vragolije z mulci. Več bazenov, aktivnosti za odrasle in otroke preko celega dneva, SPA storitve, poti za sprehode, udobne sobe s terasami ali balkoni (priporočam, da si vzamete pritlične sobe), zadovoljiv nivo hrane in več vrst restavracij ter organizirane možnosti izletov. Če razlika med polpenzionom in AI paketom ni prevelika, vam ga vsekakor priporočamo. Nam je dobro odslužil, predvsem zaradi pijače ter vmesnih prigrizkov.

Hotelski resort
El Gouna z dojenčkom- sprehod po resortu Sheraton
IMG_0475
El Gouna z otrokom- sprehod po resortu Mövenpick
IMG_0592
El Gouna z otrokom- bazeni v hotelskem resortu Mövenpick so namenjeni družinam
IMG_0599
V hotelu si lahko sposodite tudi kanuje (El Gouna z otroki)
IMG_0672
V sklopu dnevnega programa imajo tudi veliko aktivnosti za starše ( El Gouna z otrokom)

 

5. Sprehod do butične marine ter odkrivanje centra mesta

Izlet do mesta in marine vam vsekakor priporočamo- peš ali s tuc tucom. Mesto ni veliko, lahko pa si ogledate glavni trg, spijete dober metin čaj, si nakupite začimbe (meni še ni uspelo priti domov brez njih:)), kupite kakšno lokalno umetnost ali le občudujete prestižne jahte in jadrnice v marini.

Center mesta
El Gouna z otrokom- glavni trg mesta
IMG_0821
Brez vsaj vrečke hibiskusa ne smete zapustiti Egipta (El Gouna z otroki)
DSC_8019
El Gouna z otrokom – ogledovanje marine
Tuc Tuc prevoz
El Gouna z dojenčkom – Tuc Tuc prevoz
IMG_0520
El Gouna z otrokom – tuc tuc je še večji žur:)

 

Pomembno za starše

1. Otroška oprema- za manjše otroke vam bodo pomožno posteljo priskrbeli v hotelu. Za dojenčke vam dodatno še priporočamo, da si vzamete tiste stvari, ki vam olajšajo vsak dan. V mojem primeru je za dojenčka seznam izgledal takole:

 • dovolj plenic in vlažilnih robčkov za čas trajanja dopusta,
 • umetno mleko in stekleničke,
 • Avent kuhalnik, ker se je 9- mesečnik uvajal v gosto hrano (dodatno sem vzela s seboj nekaj domače zelenjave in sadja)
 • kupljene pripravljene kašice,
 • Baby Phone

Pred potjo si preberite tudi naš osebni seznam prtljage s petletnikomKaj spakirati za družinski tedenski oddih” terNaši najljubši potovalni izdelki brez katerih ne gremo na pot“.

IMG_0661
Nekaj stvari preprosto ne smete pozabiti spakirati (igre, pokrivala, zaščitne majice)

 

2. Aktivnosti- kajt spot ima velik pokrit baldahin, igračke, kar dojenčke in malčke vsekakor zabava, poleg gledanja kajtarskih vragolij. Hoteli pa nudijo veliko organiziranih aktivnosti za vse starosti, brezplačne ležalnike in senčnike na plaži in veliko družin z malimi otroci za druženje.

3. Temperatura vode- topla. Na plažah hotela se lahko kopajo tudi otroci, mi smo se kopali v hotelskem bazenu, ki je bil lepo ogrevan.

4. Hrana- dovolj dobre izbire za naju, pri dojenčku sem bila malce pazljiva, petletnik pa je jedel vse kar sva midva. Zajtrk smo vedno uživali na zunanji terasi s pogledom na plažo, pri večerjah pa smo menjavali hotelske restavracije. Vsak boljši hotel ima na voljo več različnih restavracij in različne tematske večere tekom tedna. Kar je najbolj pomembno za starše- z nobenim od obeh hotelov nismo nismo imeli nikakršne slabe izkušnje s hrano.

5. Zdravje- nobenih posebnih nevarnosti (razen komarjev!). Je pa potrebna pazljivost pri vodi (pri AI programu je vedno na voljo neomejena količina stekleničene vode), sadju in zelenjavi.

DCIM107GOPRO
El Gouna z otroki- imeli smo se preprosto super!

Preverite aktualne akcije za varen in brezskrben dopust v Egiptu na portalu Z LETALOM NA POTI. 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o potovanju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si

 

 

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime