Družinsko križarjenje po jugu Norveške

0

Norveška nedvomno velja za eno najlepših držav na svetu. Gre za državo z ogromno naravnih čudes, čudovitih mest ter srečnih ljudi. Torej, več kot primerno za vašo družinsko destinacijo.

Severnoevropska država, ki leži na zahodnem delu Skandinavskega polotoka velja za turistično zelo privlačno destinacijo. Naravne znamenitosti kot so fjordi, neskončne obale, ledeniki, slapovi, kristalna jezera privabljajo obiskovalce iz vseh koncev sveta. Norveška je zaradi varnosti, enostavnega načina potovanja ter vseh zanimivosti idealna tudi za potovanja z mulci.

Destinacija: Norveška

Glavno mesto: Oslo

Najvišji vrh: Goldhopingen (2469m)

Primerna za: otroke vseh starosti

Način odkrivanja Norveške: križarjenje

Picture 138
Zakaj pa ne bi odkrivali Norveško s križarko?

 

4 razlogi za odkrivanje Norveške s križarko

1. Enostaven način potovanja

Glavna organizacija in logistika je izbrati pravo ponudbo križarjenja med ponudnikiNato se nastanite v križarko (ali bolje opisano potujoči hotel) in celotno pot se vam ni potrebno seliti, hkrati pa ves čas potujete. Vsak dan se zbudite v novem kraju, vidite in spoznate nove zanimivosti. Na križarki imate organizirano pijačo in hrani ter seveda možnosti za mnogo aktivnosti ter za izlete. Aktivnosti kar mrgoli, tako da se bo še za tako zahtevne mulce našlo kaj zanimivega. Za ves čas potovanja imate plan, katerega ste prejeli že pred odhodom. Tako točno veste, kdaj si boste lahko kaj ogledali.

2. V kratkem času boste videli res veliko

Ker vam križarka predstavlja hkrati hotel, prevoz, zabavo, oglede, boste lahko v zelo kratkem času doživeli ogromno. Vsako jutro se zbudite na novi turistični točki in že lahko začnete z ogledi. Otrokom pa nikoli ne bo dolgčas, zagotovljeno!

3. Dostopne cene

Križarjenja so zadnja leta postala cenovno dostopna. Mnogo agencij ponuja takšne in drugačne pakete. Z malo truda boste zagotovo našli sebi primerno ponudbo. Za mulce pa so križarjenja brezplačna. Če se boste na križarjenje odpravili preko slovenske agencije, bo zagotovo na križarki prisoten tudi slovenski predstavnik.

4. Križarke so običajno primerljive z višje kakovostnim hotelom

Večina križark je običajno zelo dobro urejenih s kvalitetno ponudbo ter dobro hrano. Na njih je veliko dodatne ponudbe, katero se vam splača izkoristiti. Običajno je križarjenje lahko tudi mnogo cenejše kot kakšen drug način potovanja. Vidite veliko turističnih destinacij, ste v »luksuznem« hotelu, ves čas imate na voljo neomejene količine hrane. Ker pa je večina križark dobro urejena tudi za mulce, bodo le ti nedvomno uživali.

5 razlogov zakaj obiskati Norveško z otroki

1. Obisk glavnega mesta, Oslo

Najpogosteje ob misli na Oslo pomislimo tudi nai to, kako drago mesto je. Delno vsekakor drži, a kljub temu se da po dokaj normalnih cenah najti prenočišče, si kupiti nekaj za jest in tudi kakšen spominček.

4
Oslo, Norveška
Picture 137
Oslo, Norveška

 

9 razlogov za obisk mesta:

  • Tjuvholmen Sjømagasin: ribja restavracija, razdeljena v več delov. Na jedilniku je pestra ponudba najrazličnejših vrst rib, kjer imate možnost tudi neposreden stik s kuharskimi mojstri.
  • Tjuvholmen: nekoč predel znan kot otok tatov, kjer je bil tam zapor. Danes pa gre za moderni način gradnje različnih poslovnih stavb. S poslovnimi stavbami se prepleta tudi odličen kulinaričen center. Odlična točka za sprehod, kjer boste uživali ob pogledu na sodobno evropsko arhitekturo.
  • Fjord in otočki: Oslo leži na severnem koncu Oslofjorda. Obdajajo ga zeleni hribi in gore. Na njegovem območju je kar okoli 40 otokov.  Čudovito je pluti med otočki ter si ogledovati lepo naravo.
  • Jezera: Oslo ima kar 343 jezer. Največjo med njimi je Maridalsvannet, katero je tudi glavni vir pitne vode za zahodni del Osla. Mnoga jezera so privlačne turistične točke, kjer so sprehodi z otroci več kot primerna ideja.
5
Oslo ima kar 343 jezer
6
Jezero v Oslu

 

  • Parki: Oslo se razteza na veliki površini, obdano je z zelenjem in mnogimi parki. V parkih pa ne manjka tudi igral.
9
Zanimive skulpture v parkih Osla
8
Parki Osla

 

  • Kraljeva palača: najlepši dostop do kraljeve palače je skozi Vigelandov park, ki se razprostira pred njo. Park poln skulptur, vodometov ter lepo urejenih travnatih površin.
  • Polotok Bygdony: na polotoku je nekaj izredno zanimivih muzejev, katerih ne smete izpustiti, četudi bodo mulci zelo razposajeni in bodo želeli tekati po zelenih parkih. Ogled muzeja vikinške ladje, muzeja polarno raziskovalne ladje Fram ter muzeja Kon Tiki so že skoraj nujno potrebna, da dobite nekaj vpogleda v njihovo preteklost.
1
Ogled muzeja vikinške ladje ne smete izpustiti, Oslo
11
Muzeji za otroke, Oslo

 

  • Aker Brygge: živahni predel mesta z mnogimi lokali ter možnostmi za nakupe.
Picture 133
Kakšsen spominek vam ne uide, Oslo

 

  • Holmenkollen: svetovno znano smučarsko središče, kjer se nahaja tudi velika skakalnica ter razgledna točka na Oslo.
6 (2)
Smučarsko središče, Oslo
Picture 102
Smučarsko središče, Oslo

 

 

Priporočamo, da se podate na križarjenje tudi nekoliko dlje od predela Osla, kjer boste opazovali čudovite fjorde, edinstveno pokrajino, gore, slapove ter neokrnjeno naravo.

2. Norveški fjordi

Norveška slovi po čudovitih fjordih. Ni ga lepšega kot zapluti med njimi in opazovati naravna čudesa. Edinstvena pokrajina, zelena pobočja, naravna čudesa, kristalno čista voda, mogočni slapovi…vse to lahko mirno opazujete iz luksuzne križarke.

3. Sloviti Nordkapp

Verjetno najbolj poznana točka na Norveškem. 307 metrov visoka pečina na severu Norveške, katero vsako leto obišče na trume turistov iz različnih koncev sveta.

4. Otočje Lofoti

Otočje, ki se nahaja že v arktičnem krogu, bo na vas nedvomno naredilo enkraten vtis. Temperature tam so sicer dokaj nizke (običajno pod deset stopinj), a kljub temu je ob sončnem vremenu to ena najlepših naravnih znamenitosti sveta. Prevladuje neokrnjena narava, le nekaj tradicionalnih ribiških vasic boste lahko srečali na poti.

5. Raziskovanje norveških mest: Trondheim in Bergen

Norveška slovi po svojem znamenitem stilu, kateri je najbolj poznan po pisanih hišah. Trondheim je slikovito mesto znano po tem, da tam kronajo norveške kralje. V mestu Bergen pa si boste lahko ogledovali čudovito mestno jedro, ki se je uvrstilo na Unescovo svetovno dediščino.

Mateja je svetovna popotnica, katera je konec osnovne šole začela potovati s svojo babico. Njuna skupna potovanja so ju spremljala dobrih sedemnajst let in sicer je bilo zanju zadnje skupno potovanje, ko je Mateja bila prvič noseča. Prepotovali sta mnogo držav v Evropi, Ameriki, nekaj tudi v Aziji ter Afriki. Zaradi bolezni je njena babica nehala potovati, njeno mesto pa je najprej nasledila hčerka Suzi, kmalu za tem pa še sin Nej. Sedaj skupaj raziskujejo širni svet, gorski svet ter tudi jamski svet. Skupaj z očetom pa se vsi podajajo tudi v svet glasbe. Matejo lahko spremljate na FB srani Traveler Mateja Mazgan. Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.