Družinski vikend oddih v Termah Sveti Martin na Muri

2

Vroč junijski vikend smo preživeli v LifeClass Termah Sveti Martin na Muri, ki se nahajajo v najbolj severni občini na Hrvaškem, v osrčju Međimurja, le nekaj kilometov od slovenske meje. Tako smo med prvimi preizkusili čisto nove tobogane in vodna igrala v njihovi MartiLandiji.

Naš vikend je bil tako mešanica adrenalinskih doživetij za mulce, kulinaričnih užitkov in sprostitve v njihovem spaju in notranjem, termalnem delu. Terme sveti Martin se nahajajo v idiličnem okolju, sredi vinskih gričev in simpatičnih vasic, kjer sta doma gostoljubje in pristna domača hrana.

Lokacija: LifeClass Terme Sveti Martin, Izvorska 3, 40313, Sveti Martin na Muri, Hrvaška

Klikni tukaj in preverite posebno Megabon ponudbo, ki lahko vključuje do dva otroka brezplačno in namestitve z vključenimi kopalnimi kartami!

Kako do tja: Če se peljete iz smeri Maribora, avtocesto zapustite pri izvozu Lendava in se peljite proti Murskemu Središću (mejni prehod). V Murskem Središću takoj po prehodu meje zavijte desno v smeri Sveti Martin na Muri. Ko zapustite kraj Sveti Martin na Muri, zavijte levo proti Toplicam Sveti Martin.

Priporočen čas obiska: Terme Sveti Martin na Muri Olimia lahko obiščete za dan, bolje pa za (podaljšan) vikend.

Namakanje v MartiLandiji, Terme Sveti Martin

7 razlogov zakaj vam priporočamo vikend obisk Term Sveti Martin in MartiLandije

1. MartiLandia – novi adrenalinski tobogani in urejeni zunanji bazeni

Med prvimi smo imeli možnost preizkusiti čisto nove tobogane in vodna igrala za najmlajše. Urejenim zunanjim bazenom so tako dodali adrenalinski pridih in tako poskrbeli za male in malo manj mlade mulce in mulke. Naš strokovnjak za vodne tobogane je ocenil, da je najboljši tisti zaviti, zeleno beli tobogan, najbolj adrenalinski pa vsekakor rdeči.

Novi tobogani v MartiLandiji, Sveti Martin na Muri

Tudi ocena vodnega igrala je pozitivna, saj je špricajoča vodna zabava vse splošno dobro sprejeta pri našem najmlajšem mulcu. Zanimiv je tudi večji bazen, kjer je del nizek in tako primeren za najmlajše, del pa je namenjen plavalcem. Voda je bila sicer še mrzla, saj so bazene po dolgem in mrzlem maju šele dobro napolnili, vendar menimo, da se bo tudi to po parih dneh vročine uredilo. Uradna otvoritev je namreč šele ta vikend.

Nova vodna igrala v Martilandiji, Terme Sveti Martin

Dobra stran MartiLandije je, da so ležalniki brezplačni in da lahko najdete prostor v naravni senci. Poleg naravne sence se nahajajo tudi manjša igrala. V MartiLandiji imajo tudi redne otroške animacije in vodeno vodno aerobiko.

Naravna senca in brezplačni ležalinki v MartiLandiji)
Manjša igrala s peskovnikom v MartiLandiji, v ozadju hotel LifeClass Spa Golfer

V MartiLandiji boste našli še lokal s hitro prehrano in sladoledom, povezan pa je tudi s samopostrežno restavracijo Vučkovec, kjer strežejo domačo međimursko hrano.

MartiLandija, Terme Sveti Martin

2. Sprostitev v notranjih bazenih Term Sveti Martin

Naš najmlajši je najbolj užival v toplih termalnih bazenih Term Sveti Martin. Tukaj boste našli velik notranji bazen, z normalno temperaturo, malenkost toplejši otroški bazen in zelo topel manjši bazen, ki pa se nadaljuje v zunanji del s šobami. V kompleksu je tudi par jakuzijev.

Raziskovanje notranjega bazena v Termah Sveti Martin
Večji bazen v Termah Sveti Martin
Zunanji topli bazen z masažami – Terme Sveti Martin

Pohvalno je, da je znotraj kompleksa pitnik s termalno, zdravilno vodo, kjer si lahko vsak natoči in spije kozarec osvežilne naravne vode. Manj pohvalno je, da si jo natočite v plastični kozarček, vendar boste tisti, ki se trudite izogibati plasitiki svoje stekleničke tako ali tako vzeli s sabo.

Pitnik s pitno mineralno vodo Terme Sveti Martin)

3. Z vlakcem do Mlina na Muri

Na recepciji hotela Spa Golfer boste našli razpored dnevnih izletov s turističnim vlakcem. Mi smo se odpravili na najbolj severno turistično točko Hrvaške in obiskali njihov Mlin na Muri in muzej, ki preseneti z mnogimi multimedijskimi in atraktivnimi predstavitvami življenja ob reki Muri. Cena izleta je 50 Kn za odraslo osebo.

Obisk replike Mlina na Muri, najbolj severne turistične točke na Hrvaškem
Izlet z vlakcom do Mlina na Muri
Vožnja s splavom čez reko Muro, v ozadju Mlin na Muri

Ogledali smo si repliko mlina na Muri, se s splavom peljali na drugo stran reke, mulci pa so se po koncu uradnega dela lahko sprostili na lično urejenem igrišču, pod krošnjami dreves. V restavraciji si lahko naročite katero od tradicionalnih jedi ali pa posladkate s sladicami.

Igrišče v senci dreves ob muzeju in restavraciji
Učna pot ob reki Muri Sveti Martin na Muri)

4. Obisk Farme jelenov in muflonov

Drugi izlet, na katerega se lahko prav tako odpravite z vlakcom, je ogled Farme jelenov in muflonov. Na vrhu hriba se nahaja lovski dom, v katerem vam postrežejo z domačo jelenovo salamo, neposredo ob njem pa se nahaja tudi mini otroško igrišče s pogledom na travnike, kjer se pasejo jeleni in mufloni. Na poti tja ali nazaj se ustavite v vinski kleti Hažić, kjer izdelujejo enega najboljših jabolčnih čipsov, kar smo jih kdaj poizkusili. Za odrasle organizirajo tudi voden ogled vinske kleti in degustacijo.

Igrišče z razgledom na Farmo jelenov in muflonov

Na ta izlet se lahko odpravite tudi s kolesi, ki jih izposojajo v hotelu Spa Golfer ali pa kar peš. Obe točki se namreč nahajata na hribu, le kak kilometer stran od term.

Okolico lahko raziščete tudi s turističnim vlakcem.

5. Bivanje v hotelu LifeClass Spa Golfer****

Hotel LifeClass Spa Golfer je s termami in MartiLandio neposredno povezan s hodnikom, tako da vam pozimi ne bo treba ven na mraz. Sobe so prostorne, v vseh sobah je možnost dodatnega ležišča in rezervacija otroške posteljice.  Edini minus je ta, da jih večina nima balkona.

Sobe v Hotelu Spa Golfer v Termah Sveti Martin so prostorne
Razgled iz sobe na biodinamični vrt

Edini minus sobe je ta, da nima balkona. Ima pa čudovit razgled na biodinamični vrt in zelenje

V hotelu strežejo božanske zajtrke, za katere uporabljajo kar 80% sestavin od lokalnih dobaviteljev. Jogurt, kosmiče, čaje in še marsikaj drugega pa izdelujejo kar sami. V ponudbi je tudi mnogo njihovih lastnih pridelkov, ki jih gojijo na biodinamičnih vrtovih ob hotelu.

Okrepčilni zajtrk na vrtu hotela Spa Golfer, Terme Sveti Martin
Lokalni pridelki za zajtrk v hotelu Spa Golfer, Terme Sveti Martin
Lokalne dobrote za zajtrk v hotelu Spa Golfer, Terme Sveti Martin

Kosilo ali večerjo si lahko privoščite v zdravi restavraciji La Batat, kjer je ponudba ala cart. Mi smo poiskusili nekaj njihovih lokalnih dobrot, zagotovo pa najbolj ostane v spominu tako imenovana zdrava gibanica, ki je sestavljena iz lokalnih sestavin.

Lokalne dobrote v restavraciji La batat, hotel Spa Golfer, Terme Sveti Martin
Zdrava gibanica v restavraciji La Batat

V hotelu se nahaja tudi notranja igralnica, kjer predvsem ob hladnejših mesecih organizirajo tudi mini klub in razne animacije za najmlajše. Naši so se tradicionalno zabavali kar sami 🙂

otroška igralnica v hotelu Spa Golfer, Terme Sveti Martin

Za tiste, ki imate rajši apartmajsko namestitev se tik ob Termah Sveti Martin nahaja apartmajsko naselje Regina.

6. Uživanje in sprostitev v wellness ponudbi

Za tiste, ki imate raje kot adrenalin sprostitev v spaju, je v okviru hotela Wellness center, v katerem si lahko privoščite sproščujočo masažo. Če imate radi klasično masažo, potem priporočam masažo Sveti Martin, drugače pa je v ponudbi tudi tajska, sprostilna… in pa tudi otroške masaže, ki trajajo 30 minut.

Počivalniki v spaju v Termah Sveti Martin

Če si lahko vzamete še dodatno urico ali dve brez otrok, pa priporočam obisk savne in preiskus enega izmed njihovih pilingov, ki jih delajo sami, po lastnem receptu.

7. Kulinarika in gostoljublje

Međimurje je znano po gostoljubnih in prijaznih ljudeh, ki se radi družijo ob hrani. Mi smo del tega gostoljublja bili deležni že ob obisku hotelske restavracije in božanskega zajtrka. Po priporočilu pa smo obiskali tudi Potrti kotač, kjer strežejo domačo lokalno hrano. Gostilna je primerna za družine z majhnimi otroci, predvsem zaradi igrišča, ki se nahaja tik ob njej.

Igrišče ri gostišču Potrti kotač, blizu Svetega Martina na Muri
Hrana in razgled na vinske gorice v gostiču Potrti kotač

Potrti kotač je bila šele naša druga izbira, pa še to smo morali čakati na prosto mizo, saj so ob vikendih gostilne polne domačinov, zato priporočamo rezervacijo. Žal bomo morali obisk gostišča Terbotz prihraniti za naslednjo priložnost, saj je bila polna. Za vse tiste, ki se vam ni težko odpeljati še par kilometrov naprej, pa so nam topolo priporočili restavracijo Mala hiža.

Hotel Spa Golfer in Terme Sveti Martin na Muri smo z družino obiskali na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o hotelu ter ponudbi LifeClass Term Sveti Martin na Muri in MartiLandije izraža zgolj našo osebno izkušnjo ter zadovoljstvo. Za več informacij nam pišite v komentar ali na info@kamzmulcem.si