Družinski park Stari Vrh – doživetje za celo družino

0

Preživite dan malo drugače in se odpravite v naravo, v Družinski park Stari Vrh. Park ponuja različne težavnosti adrenalinskih prog, plezalno steno, prosti pad z višine 10 metrov, sprehajalno pot na kateri odkrivate gozdne živali in letos nov tobogan za spuščanje s tubo. Zaradi pestrosti aktivnosti je tako zabavno doživetje zagotovljeno za vso družino.

Adrenalinske proge med drevesi so označene z različnimi barvami, vsaka barva pa predstavlja svojo težavnost. Najlažja proga je rumena, katera je namenjena najmlajšim obiskovalcem (od 2 do 4 leta). Sledi bela proga, katera je primerna za otroke od 4. leta starosti naprej.

Težavnosti prog se tako stopnjujejo še v oranžno, zeleno in modro progo, ki je namenjena tistim najbolj pogumnim. Posebna proga pa je rdeča proga, ki je sestavljena iz zip-linov, ki z več postajami zaokrožijo po gozdu. Speljana je med vrhovi dreves, na višini do 16 metrov, zato ponuja odličen razgled iz ptičje perspektive. Zaradi varovalnega sistema Saferoler, se boste kljub višini počutili varne, saj ste na jeklenico pripeti ves čas od začetka do konca proge.

Vsi otroci in tudi njihovi starši se radi povzpnejo po plezalni steni, za nagrado pa vas na vrhu stene pričaka zvonček za srečo. Gozdni škratje zaslišijo vsako željo, zato se le ta zagotovo uresniči. Posebnost plezalne stene je, da ste med plezanjem pripeti na sodoben varovalni sistem Trublue, ki poskrbi, da vas samodejno ujame, ko se spustite iz vrha stene ali pa prenehate s plezanjem že nekje vmes.

Da bo zabave več kot dovolj, smo letos v park dodali še tobogan za spuščanje s tubami.

Za vse utrujene, žejne in lačne je poleg parka urejen piknik prostor, kjer si lahko odpočijete in se okrepčate s svojimi prigrizki. Ko se odpravljate od doma ne pozabite na kakšno toplejše oblačilo, saj se park nahaja na nadmorski višini 990 metrov in poleti nudi prijetno osvežitev stran od razgretega betona. Za varno hojo po parku je potrebna zaprta športna obutev.

Za brezskrbno počutje v parku vse vaše aktivnosti budno spremljajo ustrezno usposobljeni inštruktorji, ki vam priskočijo na pomoč, v kolikor je to potrebno.

Posebnost parka je tudi ZIP LINE, ki je speljan od koče na Starem Vrhu v center park. Dolžina zip lina je 400m.

Družinski park se nahaja na obrobju gozda, tik ob smučišču Stari vrh. Iz Škofje Loke le sledite znakom, ki vodijo do Družinskega parka. Dostop je poleti nemoten, saj do parka vodi asfaltna pot, parkirišče pa je urejeno na travniku tik ob parku. Google lokacija

Za več informacij obiščite spletno stran in nas spremljajte na Facebook strani Družinski park Stari vrh, ker redno objavljamo informacije o delovanju in novostih parka.

Veselimo se druženja z vami!