Družinski obisk Pustolovskega parka Postojna

2

Na ravno prav vročo soboto smo se odpravili v Pustolovski park Postojna. Tja smo se odpravili s tremi mulci, in sicer 4-letnikom, 6-letnico in 10-letnikom. 

Lokacija: Pustolovski park se nahaja poleg Postojnske jame. Sledite tablam za jamo, kjer imajo tudi ogromno (plačljivo) parkirišče. Če ste za sprehod, pa lahko avto pustite kje bolj v središču Postojne in se proti parku odpravite peš. Vhod v Pustolovski park je na desni, takoj za zapornico, ob glavnem vhodu k Postojnski jami.

Dostop: Po avtocesti ali stari cesti sledite tablam za Postojno in Postojnsko jamo.

IMG_0070
Vhod v Pustolovski park Postojna

 

Vstopnina: Otroci do  7. leta 10€, otroci do 15. leta 15€, odrasli 19€. Imajo pa tudi družinske vstopnice, vstopnice za skupine, možnost organizacije športnih dni… Več si lahko preberete na njihovi zelo lepo urejeni in domiselni spletni strani  Pustolovski park Postojna

Primeren čas obiska: Predlagamo kadarkoli pozno spomladi in poleti. Park se odpre aprila (le ob vikendih) in je odprt skozi poletje (cel dan), do konca oktobra pa spet le ob koncih tedna.

Priporočen čas obiska: Ker je park v senci, je obisk neodvisen od časa. Pred soncem boste skriti v prijetni senci. V primeru dežja, obisk odsvetujemo.

Priporočena oprema: Oprema mora biti športna, udobna, priporočamo pa še uporabo kolesarskih rokavic.

IMG_0069
Tudi mlajši mulci bodo v Pustolovskem parku Postojna zelo uživali

 

Primerno za otroke: Mi smo z našimi mulci preizkusili vse zahtevnostne stopnje. Najmlajši je preizkusil dve in je bil na koncu že zelo suveren, 6-letnica vse, razen najtežje. Pri nekaterih nalogah (predvsem ziplinu) je potrebovala pomoč, da jo je eden od naju vpel, drugi pa snel. 10-letnik je preizkusil vse težavnostne stopnje in pri tem neizmerno užival.

IMG_3380
Pogumna dekleta v Pustolovskem parku Postojna

 

Pred začetkom so nam natančno razložili vsa pravila, rokovanje s karabini, varovanje… Vse skupaj smo najprej preizkusili na pripravljenih postajah, nato pa smo se podali na prave plezalne poti. Za kakršnokoli pomoč sta nam bila stalno na voljo Eva in Jernej.

IMG_0048
Priprave na začetek pustolovščine, Pustolovski park Postojna

 

IMG_0056
Pustolovski park Postojna je primeren za celo družino

 

Senca: V izobilju. Nekaj dreves je sicer občutilo posledice žleda, a je vseeno prav prijetno.

Hrana: V pustolovskem parku je na voljo voda, za vse ostalo pa je v bližini okrog Postojnske jame kar nekaj restavracij. V primeru, da malico prinesete s seboj (priporočamo, ker vam bo plezanje in premagovanje ovir vzelo kar nekaj energije), imajo v parku lepo urejene mize in klopi, kjer si lahko oddahnete in okrepčate.

Pustolovski park Postojna

V parku ni bilo gneče. Večja skupina je ravno zaključevala z aktivnostmi in smo imeli nato ves čas prosto pot.  Po predstavitvi pravil in preizkusu v šolskem poligonu, smo nadaljevali na rumeni plezalni poti. Sledijo še oranžna, zelena, modra in rdeča.

Ob vstopu imajo steber, na katerem lahko otroci sami preverijo, na katere plezalne poti se lahko podajo. Na zeleno, modro in rdečo pot se otroci lahko podajo le v spremstvu staršev. Medtem, ko smo mi preizkušali naše plezalne sposobnosti, nas je najmlajši spremljal po tleh, stikal za gozdnimi jagodami in posedal po lesenih klopcah, ki so razporejene po celotnem parku.

IMG_0051
Pustolovski park Postojna je primeren za celo družino

 

IMG_0061
Vesela mulka, Pustolovski park Postojna

 

Prijetno utrujeni smo se po dobrih treh urah odpravili proti domu. Mulci že navijajo, da bi avanturo ponovili.

IMG_0054
Večji mulci bodo lahko preizkusili prav vse težavnostne stopnje, Pustolovski park Postojna

 

Park so na povabilo Pustolovskega parka Postojna obiskali mamica Živa in očka Aljoša, z njihovimi tremi navihanimi športnimi mulci- Aljažem, Zalo in Ažbetom. Za več informacij o izletu, nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.