Družinska dogodivščina v Ljubljani – Zmajčkovo nenavadno popotovanje

1

Ljubljano obožujemo. Sama sem v Ljubljani preživela večino svojega življenja, kako je res najlepše mesto na svetu pa sem resnično spoznala šele, ko sem nekaj let živela v tujini.

In tako prenašamo mojo ljubezen do prestolnice tudi na naše mulce 🙂 Ampak ni lepo le posedati v čudovitih lokalih, se sončiti ob Ljubljanici in iti na ljubljansko tržnico…lepo je tudi poznati zgodovino, kako je Ljubljana zrasla v to, kar je in katere znamenitosti, pomembne ljudi ter mejnike morajo(mo) vsi vedeti.

Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana

V namen, da otrokom na zabaven in interaktiven način približamo prestolnico in njeno zgodovino, je Turizem Ljubljana razvil poseben produkt, zabavno igro v slogu sobe pobega na prostem, Zmajčkovo nenavadno popotovanje, ki je idealna priložnost za družinsko preživljanje prostega časa. Tako staršem kot otrokom ponuja možnost zabavnega druženja in spoznavanja zanimive in manj znane mestne zgodovine na nov in razburljiv način. Vso pot doživetja pa jih bo spremljal ljubljanski zmajček Ljubo, ki je tudi turistična maskota našega mesta:)

Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana

Poznate legendo o ljubljanskem zmaju kot varuhu mesta Ljubljana?

Pred davnimi, davnimi časi je grški junak Jazon kralju Aitesu ukradel zlato runo. S svojimi tovariši Argonavti je na ladji Argo pobegnil vse do Ljubljanice. Še preden pa se je od Ljubljanice lahko odpravil proti morju, mu je pot presekal ogromen zmaj. Jazon je opazil njegovo ogromno, dobro srce in postala sta prijatelja:) Jazon se je kmalu zatem vrnil v Grčijo, svojega novega prijatelja pa prosil naj čuva Ljubljano in njene prebivalce pred morebitnimi nevarnostmi.

Zmajski most, Zmajčkovo nenavadno popotovanje
  • Pričetek doživetja: TIC Ljubljana
  • Lokacija: center Ljubljane
  • Primerno za otroke: 5-10 let v spremstvu staršev, od 11. let naprej lahko tudi samostojno.
  • Trajanje doživetja: 90min
  • Cena: 59,00 € za skupino od 2 do 5 oseb (dodatni igralec: 15 €)
  • Prijavi se na doživetje: tukaj

Pričetek doživetja je v TIC Ljubljana, kjer vam bodo za izziv predali:

  • Knjižico Zmajčkovo nenavadno popotovanje
  • Navodila za igro
  • Zemljevid poti
  • Škatlo z rekviziti

Ob uspešno rešeni nalogi, pa vas pričaka tudi darilo (le tega ne bomo razkrili:))

Na poti boste spoznali 8 najbolj zanimivih zgodb ljubljanske zgodovine (iz 8 različnih obdobij) ter skozi postojanke reševali naloge, ki vas bodo pripeljale do končne rešitve in pomagale zmajčku Ljubu, da bo za vedno ostal simbol najlepšega mesta na svetu. Moja dva mulca (9 in 10 let) sta res uživala v preizkusu; se dopolnjevala, radovedno prebirala vse zgodbe v knjižici, dobesedno tekla od ene točke do druge, da bi le rešila uganko. In na koncu sta tudi perfektno rešila finalni preizkus znanja. Sedi 5 🙂

Pričetek pustolovščine je pri TIC Ljubljana, kjer prejmete ves potreben material
Raziskujemo Ljubljano skozi produkt Zmajčkovo nenavadno popotovanje
Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana
Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana
Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana
Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana
Mi smo zmagali, Zmajčkovo nenavadno popotovanje, Ljubljana

Produkt Zmajčkovo nenavadno popotovanje smo preizkusili na pobudo Turizem Ljubljana, a v njem smo iskreno vsi trije zelo uživali in ga priporočamo vsem družinam, ki se podajo na izlet v prestolnico. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si