Doživetje živih jaslic v Postojnski jami

0

Žive jaslice v Postojnski jami so prva in največja postavitev le teh v Sloveniji. Če dodamo še okolje, v katerem so nanizani prizori iz Svetega pisma, so vsekakor čarobni dogodek, ki bo tako staršem kot otrokom ostal v lepem spominu. Več kot 150 lokalnih igralcev skupaj z vrhunskimi glasbeniki vsako leto pripravi čudovito božično predstavo. 16 prizorov iz biblijske zgodbe je postavljenih ob 5 kilometrov dolgi turistični poti, ki jo razsvetljuje 2100 barvnih luči. Zgodba se odvija skozi najlepše kapniške sobane in tako si lahko spotoma ogledate celoten turistični del. Za dodatno družinsko veselje, je na ploščadi pred Postojnsko jamo tudi tradicionalni božični sejem.

post3
Svetopisemski prizori v Postojnski jami

Kdaj: od 25.12. do 30.12.2018, med 13.00 in 15.00 vsakih 15 minut.

Program: Letošnje žive jaslice bodo ponovno zasijale z avdio-vizualnimi efekti ter kostumi magičnega gledališča Serpentes. Poleg lokalnih igralcev bodo gostili tudi vrhunske glasbenike (Helena Blagne bo letos v svojem prepoznavnem slogu zapela Ave Mario!) Več si preberite tukaj.

Primero za otroke: predstava je primerna tudi za najmlajše. 90 minut trajajoča predstava se odvija ob 5 kilometrov dolgi turistični poti. Prve tri in pol kilometre predstave si boste ogledali med vožnjo z vlakom, drugi del pa med hojo po kilometer in pol dolgi poti – hodi se v “koloni”.

SetRatioSize900900-Jaslice-Postojnska-jama-06
Ogled živih jaslic zahteva tukaj nekaj potrpežljvosti:)

Dodatne zanimivosti za otroke:

Poleg same svetopisemske zgodbe, ki jo bodo v marsikaterem delu igrali otroci, božičnih pesmi ter veličine jame, bodo otroci uživali tudi v:

 • vožnji z jamskim vlakcem,
 • odkritju človeške ribice ob koncu ogleda,
 • in božičnem sejmu ter rajanju na ploščadi pred jamo.
postojna
Vojščaki so pomemben del otroške dogodivščine (ogled 2014)

Pomembno za starše:

 • Zaradi pričakovanega večjega povpraševanja, vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo in nakup.
 • Ogled jaslic z vozičkom je mogoč, vendar ga zaradi hoje po ožjih brveh in gužve ne priporočamo. Bolje, da se opremite z nosilko ali nahrbtnikom.
 • Sanitarije so le pri vhodu in izhodu iz jame.
 • Toplo se oblecite in vzemite s seboj tudi kakšen prigrizek in topel napitek za mulca.
 • Na vlakcu vas slikajo tudi fotografi Postojnske jame- slikico lahko kupite pri izhodu.
FullSizeRender
Razvita slikica za spomin (ogled 2014)
postonjska jama2
Med potjo vas pozdravijo tudi otroci z glasbili in petjem (ogled 2014)

Vstopnina:

 • za odrasle 25,80 Eur
 • za otroke od 6 -15 let 15,50 Eur
 • za otroke do 5 let se plača le zavarovanje v vrednosti 1 Eur.

[box] Več idej, kje si lahko še ogledate žive ali stacionarne jaslice najdete v članku 8 idej, kam z otroki na ogled jaslic v Sloveniji. [/box]

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz, s svojo družino. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.