Doživetje za otroke – nočni pohod s svetilkami

0

Iščete drugačno idejo doživetja za otroke? Zamenjajte dnevni pohod za nočnega in otroci bodo še nekaj dni podoživljali izkušnjo.

Naš mulc se je prvo soboto v aprilu udeležil nočnega pohoda na Rožnik, ki je bil organiziran s strani OŠ Spodnja Šiška. Pohoda se je udeležilo kar 120 pohodnikov- starši in učitelji ter otroci, med njimi tudi nekaj vrtčevskih.

Če v vašem vrtcu ali v OŠ kaj podobnega še nimate, le z idejo na plan. Prepričane smo, da bi bilo tovrstno doživetje všeč večini staršev in otrok. Če pa tovrstnega zanimanja po organizaciji ni, pa združite prijateljski krog in si pohod zoorganizirajte sami. V družbi je vedno lepše, v večernih urah pa tudi lažje za mulce.

Primerno za mulce: zaradi večernih ur, priporočamo doživetje za otroke od 4. leta naprej.

Primeren čas: najbolje je pohod organizirati zgodaj spomladi ali jeseni, ko dan ni predolg in se lahko na pohod odpravite že okoli 19.ure.

Trajanje: pohod na Rožnik je iz izhodišča pred OŠ, skupaj z okrepčilom na Rožniku (brezplačen čaj za vse otroke v času našega obiska), trajal približno 2,5uri. Vsak pa lahko v svoji bližini najde primeren hrib za mulce in mu nočni pohod ustvari sam.

Pot: čez Tivoli, preko mostičkov do Čada na Rožnik in povratek čez Šišenski hrib.

Oprema:

  • Otroci potrebujejo naglavne ali ročne svetilke,
  • obleko in obutev primerno letnemu času in vremenu,
  • v nahrbtniku pa topel čaj, sok in manjši prigrizek.

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime