Dominikanska Republika – odlična destinacija za začetno popotovanje z mulcem

8

Dominikanska Republika je tipičen karibski otok z veliko sonca, lepimi plažami in nadvse prijaznimi ljudmi. Poleg vas čaka še okusna hrana, mamljivi koktejli, plesna glasba in z njo povezano miganje z boki.

Čeprav sva z možem prepotovala veliko napornih in nehigieničnih držav, sva si za našo prvo družinsko potovanje izbrala enostavno destinacijo, da vidiva, kako najin otrok prenaša dolgo pot na letalu in spremembe v časovnem pasu. Preden sva šla na pot, sva si pripravila listo odločilnih dejavnikov, na podlagi katerih sva izbrala idealno potovanje za našo družino:

 • toplo vreme, da smo lahko samo v kopalkah
 • brez komarjev
 • potrebujemo prave POČITnice, zato smo apartma, kuhanje in pomivanje takoj izključili,
 • evropska hrana, z možnostjo okušanja lokalnih specialitet
 • morje mora biti mirno in s čim manj valov, da se lahko otrok igra v plitki vodi
 • možnosti športa, ko nama 3 dnevno ležanje ne bo več prijalo
 • dobra zdravstvena oskrba in varno okolje za otroka
 • partnerja si imata možnost vzeti čas za drug drugega. Nenazadnje je bilo to najino poročno potovanje:)

Lokacija: Boca Chica beach, Dominikanska Republika

santo domingo
Resort se nahaja na južni strani otoka

 

Čas potovanja: januar 2014

Časovna razlika: GMT – 4 ur

Dnevi na potovanju: 14 dni

Starost otroka: 18 mesecev

Raj za: mlade družinice, plesne navdušence in vse, ki imajo radi sproščanje na prelepim karibskih plažah

Primerno za otroke: vseh starosti, od rojstva naprej.

Vreme: vsak mesec v letu je topel. Mi smo doživeli krajše nevihte, ki se v povprečju zgodijo enkrat na teden. Trajajo okoli ene ure, nato oblake razpiha kot da ni bilo nič. Priporoča se obisk med decembrom in aprilom.

Let: direkten let München – Punta Cana. Do Münchena smo potovali z avtom. Let je trajal okoli deset ur tja in eno uro manj nazaj. Ko smo pristali v Dominikani, smo se do resorta vozili še slabo uro.

Pomembno za starše: prva dva dneva smo se zaradi jetlega zbujali ob 5h zjutraj. Ko smo se vrnili v Slovenijo, smo potrebovali štiri dni, da smo spet ujeli ritem. Priporočam, da vzamete let iz petka na petek, saj imate tako še cel vikend časa, da se otrok privadi nazaj na slovenski čas in ne bo neprespan hodil v vrtec.

letalo
Z osebjem se pogovorite, če so kakšna prosta mesta. Usedite se tja, kjer sta prosta dva sedeža, da lahko otrok udobno spi

Namestitev: Be Live Hamaca**** Boca Chica. Resort garantira profesionalno zdravstveno oskrbo, 24- urno varovanje, možen je najem avta ali kolesa, varuške, na voljo so lepotni tretmaji, internet… Delim preizkušen nasvet prijateljev, ki smo jih spoznali na tej poti. Ko ti dodelijo sobo, najprej preverite kvaliteto in če vam kaj ni všeč, zahtevajte novo. Povedali so nam, da ponavadi dajejo slabše sobe »novincem« in čeprav je bila soba čisto spodobna, smo vseeno prosili za boljšo. Ta odločitev nam je prinesla veliko in mirno sobo z lepim razgledom. In če želite dodatno rjuho, zahtevajte blanket in ne sheet. Ko sva jim sredi noči telefonirala in zahtevala sheet sva naletela na čisto ignoranco 🙂

razgled
Razgled iz naše sobe številka 62
Ogrevan bazen zraven naše sobe
Ogrevan bazen zraven naše sobe

Budget: 2.610 € za all inclusive za celo družino. Celotno potovanje smo rezervirali pri agenciji Star Travel, ki je tudi organizirala prevoz iz letališča do resorta. Otroškega sedeža na avtobusu ni, je pa močna klima, zato svetujem lahko dekico ali tetro.

TOP 5 POTOVANJA

Če je vaš otrok še majhen ali pa še bolje, če vzgajate že drugega, je Dominikana prava za vas. Otroci so na zraku in ves čas tekajo ali plavajo, kar pomeni, da potem lepo spijo in dobro jejo. S fizično aktivnostjo si nabirajo kondicijo in odpornost za boj z zimskimi virozami, medtem, ko si starši lahko spočijete ali pa krepite mišice s športnimi aktivnostmi.

1.  Organizirano plesanje merenge ali salse. Ko ležiš na plaži in zaslišiš glasbo ter vidiš poskočne animatorje, kako obvladajo telesne gibe, te kar vrže pokonci. Poleg tega je vsak dan organizirana salsa, aerobika, vodna aerobika, odbojka in razne družabne igre s katerimi si lahko popestrite dogajanje. Na začetku smo sramežljivo opazovali, potem pa smo se tudi mi opogumili in sodelovali v vseh animacijah in tekmovanjih.

beachvolley
Odbojka na plaži. Tukaj se izvaja tudi merenge, aerobika in ostale aktivnosti

2. Večerni program- vsak večer je bilo nekaj. Otrok garantirano utrujen od dnevnega skakanja zaspi kar v vozičku, starši pa lahko gledajo gledališke predstave, od odličnega posnemovalca Michaela Jacksona do Abba mjuziklov

mj
Oponašalec Michael Jacksona. Vsak večer je bil drug kulturni program.

3. Hrana. – vsak dan imate možnost obedovati v drugi restavraciji, od italijanske, brazilske, egipčanske, mehiške… Ker sem bila pred tem že na počitnicah v resortu in sem imela prebavne težave, sem se malo bala hrane. Naj povem, da sem sprva jedla samo preverjene stvari, potem pa je mož rekel, da že 3 dni je vse po vrsti, od solat, sadja, sladoleda, koktejlov in zato sem še sama planila in res je bilo vse v redu, predvsem pa vse zelo okusno, s poudarkom na njihovem lokalnem sadju.

osel
Popestritev v naši jedilnici
Možnost romantične večerje na plaži, samo naročiti se je treba.
Možnost romantične večerje na plaži, samo naročiti se je treba.

4. aktivnosti na zraku utrudijo vsakega mulca. Zaradi prijetnega vremena in konstantne akcije je naš mulc zaspal praktično kjerkoli.

spanec
Spanje na plaži in v avtobusu

5. Izleti izven resorta

 • sprehod izven resorta. Sprva sem bila skeptična, ampak če si poročen z vodičem, ti ne preostane drugega, kot da se podaš v nevaren svet izven resorta 😉 No, o nevarnosti ne duha ne sluh. Doživeli smo prijazen sprejem neznancev, hodili smo po neskončnih peščenih plažah in jedli sveže ulovljene ostrige. Prvič smo šli peš, drugič pa najeli kolesa, da smo videli še več.
frizura
Domačinka plete kitko iz Svitovih kravželjčkov

 

 • srfanje, kajakiranje in jadranje.
 • možnost plavanja z delfini (z doplačilom, ni všteto v ceno)
 • izlet s čolnom, kjer čakaš na jato kitov in če imaš srečo, jo vidiš (tudi z doplačilom). Za zadnji dve varianti smo ocenili, da je Svit premajhen, zato nismo šli.
prijatelji
Prijatelji

 

Jana alias Januzzi sem mami skoraj 3- letnega Svita in ljubiteljica vsega dobrega. Že od nekdaj sem rada potovala, ko pa sem spoznala svojega moža, ki je bil vodič, potapljač, učitelj bordanja, gorski kolesar in še večji vagabund kot sama, mi pač ni preostalo drugega, kot da mu zelo aktivno sledim. Svit ali Svitto, kot si pravi sam, je prisrčna mešanica svojih staršev, zaljubljen je v svojega poganjalčka, ki mu pravi kar motor, ne brani se niti skiroja, samo da začuti veter v laseh. Prav to je razlog, da gre ponavadi v kovček tudi njegovo vozilo. Zna biti grob kot bager in trmast, a hkrati tudi zelo nežen in ljubezniv, predvsem pa zelo zabaven, še posebej odkar je začel govoriti.

8 KOMENTARJI

 1. Pozdravljena,

  najprej hvala za izredno lepo napisan članek, seveda pa tudi vprašanje, na katerega ne najdem odgovora. Februarja gremo z družino na Dominikansko v isti hotel, kot ga opisuješ (be live hamaca), me pa zanima, kako je z dostopom do neta z. cenami tega, ker na žalost ne morem biti zaradi službe popolnoma brez povezave 14 dni 🙁

  Hvala za vse morebitne namige in pojasnila ter hvala, Rolando

 2. Živjo! Super članek. Mene pa zanima kako je vajin Svit prenašal celotno vožnjo, v mislih imam predvsem avion. Imamo 20 mesečnega malčka in bi se radi odpravili na zimski oddih na toplo pa me skrbi vožnja z aviono saj je poln energije in težko pri mir.

 3. pozdravljena,

  tudi mi se odpravljamo v Dominikansko repubkliko z otrokom starim leto in pol.

  zanima me kako je z ceplenjem? ste vi vašega Svita cepili? nikjer ne najdem več informacij o teh zadevah.

  najlepša hvala za vaš odgovor,

  lep pozdrav Eva

  • Pozdravljena, Svit je bil takrat cepljnen po programu. Dodatno ga pa nismo nič cepili. Smo bili pa večinoma v resortu, zato o tem niti nismo razmišljali. Uživajte max.

 4. Pozdravljeni
  Super in koristen članek? imamo željo drugo leto februarja odpotovati v Dominikansko republiko, me pa zanima če je možno dobiti direkten link do agencije Star Travel, ker ko v članku kliknem na ta naziv, tega linka ne najde… Ali mogoče te agencije ni več? Kakor koli bom hvaležna vsakega odgovora in pomoči.
  Lep pozdrav
  Tea

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime