Dnevnik 9-letnega mulca – družinsko potovanje po Italiji

0

Tokrat vam predstavljamo prav posebnega gostujočega blogerja. 9-letni mulc Aleš je med štirinajstdnevnimi potovanjem po Italiji pisal dnevnik, ki ga deli z nami.

1.7.2016

Danes 1.7.2016 sem se zbudil ob štirih zjutraj zaradi vznemirjenja. Buden sem bil eno uro. Šel sem na balkon. Pogledal sem proti sosedovi hiši in videl soseda. Pogovarjal sem se o mojih počitnicah. Nato sem šel k očiju in zaspal. Potem me je zbudila mami in šli smo na počitnice.

Najprej smo šli do Gardalanda, kjer smo prenočevali v mobilnih hiškah v kampu. Kamp ima tudi bazen, igrala, trgovino in restavracijo. Pri restavraciji je bila projekcija nogometne tekme Nemčija vs Italija. Z očijem sva si jo z navdušenjem ogledala.

Vtisi Gardalanda so bili dobri, a ne tako kot prejšnjo leto v Legolandu. To pa zaradi vodnih atrakcij. Najbolj všeč mi je bil vlakec smrti Mamut in Kung Fu panda. Zaradi hitrosti in vrtenja. Počutil sem se pogumnega.

 

Gardaland
V Gardalandu mi je bil najbolj všeč Mamut in Kung Fu panda

2.7.2016

Naslednji dan smo se šli kopat v Gardsko jezero. Pred tem smo šli okoli Gardskega jezera, kar je približno 120 km. Kopali smo se 2x. Enkrat na vzhodu in na zahodu. Na zahodu so bile velike skale, ki so vodile do Alp. Jezero je zgledalo kot morje, saj je bilo dolgo 58 km.

Jezero Garda ima tudi svoje mesto, ki ima vse in še več kar mesto potrebuje. Na jezeru sem našel lepe kamenčke. Na zahodni strani si bili kajtarji, ki so tekmovali. Zabaval sem se in bil srečen.

Garda lake 2
Gardsko jezero je tako ogromno, da imaš občutek, kot da si na morju

3.7.2016

Naslednji dan smo se peljali proti Jadranskem morju. Na morju smo bili kar 4 dni. V hotelu smo šli vsako jutro na zajtrk in potem na plažo. Na plaži je bilo vedno vroče, zato sem skočil v vodo in se igral. Na plažo rad hodim. Tam se vedno počutim svobodnega.

Plaža v Catollici
Neskončna peščena plaža in modri dežniki v Catollici

Vmes smo obiskali tudi park, kjer so nam predstavili kako se igrati z vodo oziroma vodni ples. Ko smo prišli iz parka nas je vse nekaj bolelo in nato smo se preimenovali v pofavlano družino.

Sedaj smo v Cattolici.

Šli smo tudi v Rimini. Videli smo veliko kolo, šli na golf in sladoled. Nato smo se povzpeli na veliko kolo in videli vso mesto, morje in neskončne peščene plaže z dežniki in ležalniki.

kolo Rimini
V Riminiju je ogromno kolo, iz katerega vidite mesto, morje in neskončne peščene plaže

6.7.2016

Selimo se v Chieti. To je eno izmed starih mest v Italiji. Ustanovil ga je grški heroj Ahil. Mesto je poimenoval po svoji mami Teate. Jedel sem tipično italijansko jed pizza v obliki velikega ploščatega kruha. Tam smo bili en dan. Mesto mi je bilo všeč.

chieti
Chieti je staro mesto, ki ga je ustanovil Ahil

7.7.2016

Sedaj smo prišli v Rim. Ogledovali smo si vse kar se je videti dalo v centru Rima. Ogledali smo si Kolosej, Vatikanske muzeje, ostanke od hiš, Fontana di Trevi in drugo. Peljali smo z metrojem. V Koloseju so se borili gladiatorji in živali. To pa samo zato, da bi ugajali gledalcem. Kako kruto!

V Sikstinski kapeli so izvolili papeža. V dvorani, kjer so izvolili papeža so bile stene in strop porisane od Michelangela.

kolosej
V koloseju so se borili gladiatorji

Zadnji dan, ko smo prišli iz metroja, so nam razbili zadnje okno v avtu. Joooj neee! Domov moramo! A mami je rekla: ”Počitnice bomo speljali do konca.”

Mesto mi je bilo všeč in upam, da pridemo še kdaj. A vseeno ga imam dovolj. Zlahka si lahko predstavljam kako so nekoč živeli rimljani.

Legionar
Po obisku Rima si zlahka predstavljam kako so živeli Rimljani

11.7.2016

Potem smo šli v Toscano. Še isti dan obiskali grad – hmm, nisem si zapomnil imena. Tam so se odvijale viteške igre. Nato smo kupili iz lesa od oljčnih dreves narejen pripomoček za špagete.

Colle di vald elsa1
V Toskani smo obiskali mesto Colle di vald elsa

Na koncu smo si ogledali še stare rimljanske igre. Na gradu so mi bile najbolj všeč ravno te igre.

grad Monteriggoni3-viteske igre
Na gradu Monteriggoni smo si ogledali viteške igre

12.7.2016

Prišli smo v Piso. Šli smo si ogledat to svetovno čudo. To je stolp, ki je postavljen in visi postrani. A sploh ne pade. Ta stolp mi je bil perfekten.

Pisa
Stolp v Pisi mi je bil perfekten

13.7.2016

Potem smo prišli v La Spezio, ki stoji na hribu. Zraven so Cinque Terre. Kar pomeni pet vasi in so čisto ob strmi obali. Te so zgradili zato, da bi se branili pred Turki. Z ladjo smo se peljali mimo teh vasi. Vasi so zanimive ker so barvne. So v redu in lepe, a v morju je polno meduz. Ujeli smo dve.

Cinque Terre
Z mamo na ladji, ki pluje mimo Cinque Terre

14.7.2016

Ta dan je bil zadnji dan na potovanju. A bil je moj najljubši dan. Šli smo v Ferrari muzej. Tam so najhitrejši avti in formule. Veliko je bilo Ferrarijev, ker je to seveda Ferrari muzej. Če bi enega hoteli kupiti, bi bilo za več kot tri hiše. Škoda da nisem mogel iti v simulator.

Ales in njegov letnik formule
V Ferraijevem muzeju s formulo, ki je moj letnik

In tako so se moje počitnice po Italiji končale. Adijo vroče sredozemsko morje in sonce, pogrešal vaju bom!

Avtor: Aleš (9 let)