Arboretum – kiti, dinozavri, botanične razstave in super igrišče – ODPIRA VRATA

4

Park se vnovično odpira v ponedeljek, 20. 4. 2020, ob 8. uri. Za letošnjo sezono so se, zaradi posebnih razmer pripravili malo drugače. Prosijo vse obiskovalce, da si prebereje in upoštevaje obvestilo na TEJ POVEZAVI.

Arboretum Volčji potok nudi od pomladi pa vse do pozne jeseni odličen umik od urbanega okolja. Same smo že večkrat pobegnile iz vroče Ljubljane v senco njegovega prečudovitega parka, ki ponuja veliko zanimivega za mulce vseh starosti.

Za tiste, ki še ne veste, vam sporočamo, da so se vedno aktualni in interaktivni razstavi dinozavrov pridružili tudi KITI. Mulci so rekli, da to MORAJO videti! 🙂

Ko so bili naši otroci še manjši, smo tam vozičkale v senci dreves, zdaj, ko so že pravi mulci, pa z njimi raziskujemo in odkrivamo različne cvetlice, se učimo kitih, o obdobju dinozavrov, predvsem pa izkoriščamo super igrišče, se vozimo z vlakom po parku, hranimo some in obiskujemo otroške delavnice.

Nova razstava o kitih. Na fotografiji so repi sinjih kitov, Arboretum Volčji potok
Nova razstava o kitih. Na fotografiji so repi sinjih kitov, Arboretum Volčji potok

Lokacija: Arboretum Volčji Potok

Primeren čas obiska: vsak letni čas je park nekaj posebnega; pomladi vse cveti, poleti nudi prijetno senco, jeseni pa je obarvan v prečudovite jesenske barve. Ob vikendih je organiziranega več dogajanja, med tednom pa imate parka več zase.

Priporočen čas obiska: vzeti si moraš vsaj tri ure, da se lahko v miru sprehodiš po parku in obiščeš vse ključne točke. Še bolje je, če s časom niste omejeni. Mi ponavadi izkoristimo vikende zjutraj ali zgodaj dopoldne, ko je še vse v prebujanju in ni prevelike gužve.

Cenik za obisk parka najdete tukaj.

Primerno za otroke: najbolj zanimivo za otroke po dopolnjenem prvem letu, je pa idealno tudi za novopečene mamice in vozičkarje.

Primerno za vreme: Vsak dan, če le ni dežja. Najlepše pa je ob sončnih dnevih. Pred odhodom si oglejte Arboretum v živo.

Hrana – preizkušeno in priporočeno:

 • Za manjše prigrizke ali malico priporočamo kar letno kavarnico sredi parka, poleg Boljkove galerije v bližini glavnih igral, ki ponuja odlične tortice, sadne kupe in druge prigrizke za malčke ter vrsto naravnih sokov, frapejev in seveda odlično kavico za starše.
 • Za večji obrok, pa smo navdušeni nad restavracijo Paparotti-2, ki se nahaja v Sr. Jaršah ob Kamniški ulici. Na pokritem vrtu imajo igralnico s tremi hutkami, toboganom in dvema trampolinoma. Če je zunaj premrzlo, pa se otroci lahko igrajo v notranji igralnici polni igrač. Pa še hrana je zelo dobra.
 • Za večji obrok smo preizkusili še Gostilno Pri planinskem orlu v Stahovici, oddaljena dobrih 10 min proti Kamniški Bistrici

Psi: so dovoljeni, vendar morajo biti med sprehodom na vrvici.

11 aktivnosti za dnevni obisk Arboretuma z mulcem:

1. Razstava Velikani morskih globin, ki bo v celoti postavljena 15. maja in bo trajala do 26. novembra. A se že sedaj, da videti nekaj velikanov 🙂

Čudoviti velikani v Arboretumu, Volčji potok
Čudoviti velikani v Arboretumu, Volčji potok

2. Razstava dinozavrov, ki bo trajala vse do 26. novembra. V parku, na različnih lokacijah, si lahko v pravi velikosti ogledate različne vrste dinozavrov. Nekateri od njih se premikajo, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke.

IMG_4368
Dinozavri v svoji pravi velikosti, Arboretum
Mogočni triceratops v Arboretumu, Volčji potok
Mogočni triceratops v Arboretumu, Volčji potok
3. Prav tako med vikendi v juniju in juliju (20., 21., 27. in 28. junija, 4., 5., 11. in 12. julija)  od 11. do 15. ure ob lepem vremenu organizirajo predstavo dinozavrov, kjer na oder pripeljejo čisto »pravega« dinozavra in ob tem našim mulcem povedo veliko zanimivega. Če se ga otroci ne ustrašijo, ga lahko tudi pobožajo in mu po svoje zarjovejo 🙂
IMG_5279
Predstava dinozavrov, Arboretum, Volčji potok

4. Hranjenje somov v glavnem ribniku – imejte pripravljenega kaj suhega kruha od doma, da bodo vaši mulčki lahko hranili lačne some.

IMG_6142
Hranjenje somov

5. Raznovrstne otroške delavnice, ki se odvijajo preko vikendov – za točen razpored kliknite na izbrani dan v koledarčku na desni strani.

IMG_5273
Včasih naletite na umetnost tudi izven urnika

6. Arboretum otroško igrišče, ki zadovolji prav vsakega mulca – od igral za najmlajše, hiške, tobogani, gugalnice, plezalnice, bralni kotiček in še in še. Nam eno boljših igrišč v Sloveniji.

Za nas najbojše igrišče - trampolin, Arboretum, Volčji potok
Za nas najbojše igrišče – trampolin, Arboretum, Volčji potok
Vedno aktualen zipline, Arboretum, Volčji potok
Vedno aktualen zipline, Arboretum, Volčji potok

7. Vožnja s pravim vlakcem po parku – vsekakor obvezna dogodivščina v parku. Lahko izbirate med majhnim ali velikim krogom, otroci do 3. leta se vozijo brezplačno. Več o cenah si preberite tukaj.

IMG_6148
Vlakec, ki vozi po parku

8. Prav tako imajo vlakec za najmlajše, ki vozi po tirnicah. Cena za vožnjo je 1 €.

Na vlakcu je prav vsakič zabavno
Na vlakcu je prav vsakič zabavno

9. Botanične razstave – naši mulci za kakšne daljše in bolj poglobljene razstave še nimajo dovolj pozornosti, jim pa vsekakor prija sprehod ali tek skozi dele parkov, polnih barv in vonjav sezonskih cvetlic. Še posebej spomladi, ko cvetijo tulipani. Na tradicionalni razstavi si lahko nakupite sadik, čebulic, gnjojil in orodja tudi za svoj vrt (zunanjega ali tistega na balkonu).

Botanično razstavo si je mulcem še posebej zanimivo ogledati iz višine, Arboretum, Volčji potok
Botanično razstavo si je mulcem še posebej zanimivo ogledati iz višine, Arboretum, Volčji potok

10. Jahanje konjev – ob vlaku za najmlajše pa lahko malčki na ograjenem travniku zajahajo ponija ali manjšega konja. Cena za krog je 5 €.

Jahanje ponija, Arboretum Volčji potok
Jahanje ponija, Arboretum Volčji potok

11. Norenje s poganjalčki in kolesi – park je odlična iztočnica tudi za mlade kolesarje in mulce s poganjalčki. Predvsem je super, če se za to doživetje odpravite v park bolj zgodaj, ko še ni veliko ljudi in je tako pot prosta za “norenje”.

12. Malica:) vsak malček, manjši ali večji, bo sigurno navdušen nad sadno kupo ali sveže pečenim rogljičkom v letnem vrtu. Poleg vrta je tudi mala hutica s knjigicami in si tako lahko ukradete čas tudi za zasluženo kavo.

ZA:

 • Varno okolje, predvsem za leteče in neposlušne malčke
 • Odlično igrišče za otroke vseh starosti
 • Izobraževalno okolje (spoznavanje različnih rastlin, otroške delavnice, razstave)
 • Super izbira za pobeg iz poleti pregrete Ljubljane (veliko sence)
 • lepa narava
 • prostor z izgubljenimi predmeti
Prostor za izgubljene predmete, Arboretum, Volčji potok
Prostor za izgubljene predmete, Arboretum, Volčji potok

PROTI:

 • gužva ob lepih vikendih
 • veliko dodatnih aktivnosti za otroke je plačljiva

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele mama Kamzmulcem z družino. Za več informacij o potovanju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si