Aqualuna – tematski termalni park z najbolj norim toboganom v Sloveniji

1

Adrenalinski tobogani, prijazni ljudje in pravljično doživetje z odlično domačo kulinariko. Vse to lahko v enem dnevu doživite v Aqualuni.

S svojima dvema malčkoma (5 letnico in 16 mesečnikom) večino poletnega časa preživimo na morju ali pa v hribih. Vodna mesta, parki in podobne adrenalinske stvari nas niso prepričale, saj s partnerjem nisva velika ljubitelja bazenov. Vseeno smo se konec junija odločili, da podaljšani vikend preživimo malo drugače in se odpravili v Podčetrtek, kjer smo med drugim obiskali tudi Aqualuno. In bili smo (pozitivno) presenečeni.

Aqualuna
Park Aqualuna leži ob meji s Hrvaško, ujet ob reko in gručo hribčkov ter obdan z zelenjem

 

Pri vhodu v sam park nas je pričakalo veliko parkirišče, kjer smo brez težav parkirali in se spakirali za naš dan doživetij. Mala dva sta se takoj navdušila nad družinami džungelskih živali, ki se pasejo in počivajo na vseh zelenih površinah vodnega parka in delujejo precej realistično in osvežujoče. Midva sva se lotila iskanja primernega mesta. Kmalu sva odkrila ležalnike na strateško dobri lokaciji med dvema otroškima bazenoma in naša uživancija se je lahko pričela.

Lokacija: Podčetrtek, Slovenija

Z avtom: avtocesta A1, izvoz Dramljeoddaljenost od Ljubljane = 114km, Maribora = 52km, Portorož: 235 km, Kranjske gore = 198km, Zagreba = 77km, Dunaja = 309km in Trsta = 209km

Z vlakom: vsako soboto vozi iz Ljubljane Zdraviliški vlak, z odhodom ob 7:30  in prihodom v Podčetrtek ob 9:30. Povratek proti Ljubljani je ob 18:20 in prihod ob 20:22. Pri nakupu povratne vozovnice velja za odrasle 30% popust in 50% popust za otroke do 12.leta. S povratno vozovnico pa lahko uveljavljate tudi popust na celodnevne vstopnice za Aqualuno in sicer 30% za odrasle in 50% za otroke do 12.leta.

Vstopnina: za celoten cenik, kliknite tukaj

 • Odrasli – 12 € med tednom, 15 € sobota, nedelja in prazniki
 • Otroci od 5 do 14 let – 9,5 € med tednom, 11,5 € sobota, nedelja in prazniki
 • Otroci do 5 let – brezplačno
 • Družinska vstopnica (2 odrasla + 1 otrok) – 31,50 € med tednom, 39 € sobota, nedelja in prazniki
 • Družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) – 39 € med tednom, 48 € sobota, nedelja in prazniki
 • Družinska vstopnica (2 odrasla + 3 otroci) – 45 € med tednom, 55 € sobota, nedelja in prazniki
20150626_165953
Zjutraj je v parku Aqualuna najmanj gneče in lahko dodobra izkoristiš vse atrakcije

 

Priporočen čas obiska: Park je med tednom odprt vsak dan od 9 do 20ih. Sobote, nedelje in praznike pa od 8 do 20ih.

Primerno za otroke: Aqualuna je več kot primeren vodni park za otroke. Naša 5 letnica se je noro navdušila nad bazenoma Aquajungle. Bazen namenjen starostni skupini od 0-5 let, kjer je velikost vodnik drč ravno pravšnja in voda iz skodelic in mostov ne šprica preveč. Seveda ji je tam lahko družbo delal tudi naš 16 mesečnik, ki nasploh zelo uživa v vodi, še bolj pa v pisani družbi okoli sebe. Vzeli smo si čas in dobro raziskali vseh 11 vodnih atrakcij in bazenov, kar ni bilo za male, sva preizkusila midva in uživala v adrenalinskem vložku.

Primerno za vreme: park je primeren za vse vremenske razmere, razen dežja.

Senca: v Aqualuni je dobro poskrbljeno za senco, saj si z nakupom vstopnice zagotovite brezplačni ležalnik in senčnik. Le-ti se nahajajo okoli vseh vodnih atrakcij, tako da s senco res ne boste imeli težav. Tisti, ki imate raje zelene površine, jih je dovolj na razpolago in niso preveč oddaljene od bazenov, tako da lahko zelenice s pridom izkoristite za sončenje ali pa igranje iger z žogo.Vodni park obdajajo grmički, tako da lahko z nekaj iznajdljivosti ob velikih bazenih najdete tudi nekaj naravne sence.

20150626_110703
Park Aqualuna: afriške živali, ležalniki in vodne atrakcije

 

Hrana: V Aqualuni si lahko privoščite malico, kosilo ali pa se samo posladkate z domačim Olimskim sladoledom. Poleg restavracije pa ima park še dva prijetna bara, kjer lahko prevedrite najbolj sončni del dneva in se spočijete in naberete moči za popoldanski del. Vseeno priporočam, da še posebej ob obisku z malčki in majhnimi otroci ne pozabite na dovolj tekočine in pa kakšnega sočnega sadnega obroka.

vrtinec
Park Aqualuna: okrepčevalnica “Vrtinec”, kjer lahko poleg sence, otroci najdejo tudi obilico zabave v osrednjem paviljonu pri igranju ristanca in premagovanju kačice

Previjalnica:  V vsakem izmed dveh stranišč najdete eno. Nista ravno veliki in ne ponujata posebne intime, je pa res, da smo mi našega mulca previjali kar na ležalnikih, tako da ni bilo nobene težave. Na vsem bazenskem območju je dovolj košev za smeti, ki se primerno vklopijo v tematiko džungle in omogočajo ekološko odlaganje (organskih) odpadkov.

previjalka
Park Aqualuna: prostor za previjanje v sanitarijah, ki so zelo čiste in prostorne

 

AKTIVNOSTI ZA OTROKE VSEH STAROSTI:

Park je namenjen otrokom in odraslim vseh starosti. Podrobnejši zemljevid si lahko ogledate tukaj.

 • Park ponuja kar tri otroške bazene:

BAZEN ZA MAJHNE DOJENČKE – z vodo od 0-15 cm in toboganoma slončkom in želvo.

slonček
Park Aqualuna: otroški bazenček s slončkom

BAZEN ZA MALČKE OD 0-5 LET – AQUA JUNGLE 1, kjer voda meri do 30 cm. To je bilo območje, kjer smo največ časa preživeli mi in ki je bilo primerno za oba naša mulca. Tukaj lahko najdete: bambus kočo s tobogani, otroško drčo, otroški tobogan, špricajočo valovito kačo, otok opic, palme s špricajočimi kokosi in bananami, prekucno melono in mangom.

jungle1
Park Aqualuna: Aqua Jungle 1

 

BAZNE ZA OTROKE OD 5 LET NAREJ – AQUA JUNGLE 2, kjer voda ravno tako meri 30cm, vendar pa samo kompleks ponuja 70 različnih efektov in dodatkov, kot so tobogani, vodne pištole, plezalne mreže, prekucna vedra, vodni izbruhi.

jungle 2
Park Aqualuna: Aqua Jungle 2

Med obema Aqua jungle bazenoma se nahaja tudi Safari bar, kjer lahko starši z malo večjimi otroci v miru spijejo kavo in spremljajo svoje nadebudne mulce ob odkrivanju pravljične dežele. Poleg tega pa vsak dan med 11. in 18. uro animacijska ekipa v parku zabava tako najmlajše, kot tudi tiste, malo starejše.

jungle 2a
Park Aqualuna: Aqua Jungle 2
 • Valovalni bazen

Valovalni bazen se ponaša z največjimi valovi v Sloveniji. Primeren je za vse, ki nimajo strahu pred pluskajočo vodo in malo večjimi valovi. Valovalni bazen deluje od 12ih dalje, valovi pa se vključijo vsako uro.

valovni
Park Aqualuna: valovalni bazen z najvišjimi valovi v Sloveniji.

 

 • Pristajalni bazen z devetimi tobogani

3 vodne drče, “drop” drčs, “boa” drča, mali tornado, veliki tornado je le nekaj toboganov namenjenih velikim adrenalinskim odvisnežem. Otroci morajo dopolniti vsaj 120 cm, da lahko izživijo svoje sanje.

Piko na i pa ponuja King kobra – najbolj divji tobogan v Sloveniji. King Kobra je tobogan, ki omogoča vratolomno dirko po dveh ceveh, preko krožnih poti, preobratov in zavojev. Vožnja, polna presenečenj, vodi skozi zaprte in odprte dele tobogana in predstavlja neverjetno izkušnjo za obiskovalce, ko se obe tubi skupaj zapeljeta v iztek tobogana oziroma v glavo kobre. Slaba stran tega tobogana je, da sta za obisk King kobre potrebna dva, tako da je bila naša družina ta užitek primorana prestaviti za kdaj drugič.

Park Aqualuna: pristajalni bazen
Park Aqualuna: pristajalni bazen

 

20150626_165356
Park Aqualuna: pristajalni bazen – vodne drče
Park Aqualuna: King Kobra - ultimativna adrenalinska zabava v dvoje
Park Aqualuna: King Kobra – ultimativna adrenalinska zabava v dvoje
 • Sprostitveni bazen

Bazen, ki ponuja sprostitev in plavanje. Poleg tega pa v njem najdete masažna sedišča, masažne šobe, gejzirje in vodni slap. Naša mala plavalka je tukaj z veseljem pretegnila svoje roke in noge ter ponovila pravilno tehniko žabice ter me izzvala na plavalni dvoboj, kjer sem komaj rešila svojo čast.

 • Posebej zanimivo – Aqua Safari

Na vseh zelenih, travnatih površinah parka lahko občudujemo različne afriške živali – od kač, levov, do žiraf in hipotov. Živali so v naravni velikosti in jih je v parku več kot 100. Mene so navdušili in z veseljem sem se prepustila vodenju otroka pri odkrivanju živalskega sveta.

Park Aqualuna: Aqua Safari
Park Aqualuna: Aqua Safari

Dodatna ponudba:

Pred vstopom v park se nahaja trgovina, v parku pa imajo prvo pomoč, garderobne omarice. Poleg tega imate posebno pokrito senčno teraso z ležalniki, kamor se lahko umaknete za nekaj miru in počitka in pa rudnik zlata, kjer s svojimi mulci lahko spoznate in preizkusite tehniko odkrivanja in izpiranja zlata.

ležalniki
Park Aqualuna: relaksacijski balkon v senci, ki ponuja počitek in nekaj miru

ZA:

 • Park je strjen in na ne preveliki površini.
 • Je zelo čist in urejen ter odlično vzdrževan.
 • Ima ogromno atrakcij za otroke vseh starosti.
 • V vstopnino so poleg vodnih užitkov vključeni še senčnik in ležalniki.
 • V parku je poskrbljeno za vse (gostinska ponudba, animacije, medicinska oskrba, trgovina, …)
 • Park ima veliko parkirnega prostora in dobro povezavo z vlakom.
 • Park ponuja kar nekaj domačih kulinaričnih specialitet iz Olimja (sladoled, sir,…)

PROTI

 • Relativno visoka vstopnina, ki je kljub vsemu nižja od tiste v bližnjih Hrvaških aquaparkih.

DODATNE ZANIMIVOSTI V OKOLICI: Podčetrtek ponuja pestro izbiro aktivnosti za male in velike mulce, kot tudi za njihove starše. Več kaj početi v Olimju, pa si preberite v članku Olimje- vikend užitkov za starše in mulce.

Prispevek je napisala Erika, otrok in potepuh po duši, ki neskončno uživa v igri, raziskovanju in odkrivanju skritih kotičkov skupaj z možem in svojima nadebudnežema.