Aktiven družinski oddih v Terme Tuhelj

0

Mimo prelepega Kozjanskega parka, takoj čez mejo, se razprostira Hrvaško Zagorje, ki ga marsikdo v Sloveniji ne pozna dovolj dobro, a v sebi skriva čudovito naravo, termalne izvire, številne zgodovinske dvorce, odlično kulinariko ter vrhunska vina. In v to čudovito okolje so vmeščene Terme Tuhelj, odlična družinska destinacija, ki ponuja širok nabor aktivnosti za vso družino, v vsakem letnem času.

Lokacija: Ljudevita Gaja 4, 49215 Tuheljske Toplice, Hrvaška (46.06623025946277, 15.783692779929655)

Priporočen čas obiska: Terme Tuhelj lahko obiščete za dan, bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden. Oddaljenost od Ljubljane 144km.

Terme Tuhelj

Namestitev

 • Če želite bivati čim bližje Vodnega planeta, priporočmo da ste nastanjeni v prenovljenem hotelu Well****, ki je s termami povezan s hodnikom in tako se boste izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk brezskrbno privoščili večkrat na dan. Preberite si našo oceno bivanja v hotelu tukaj.
Prenovljeni, družini prijazen Hotel Well****, Terme Tuhelj

Ne spreglejte posebne ponudbe za bivanje in polpenzion v hotelu Well – otrok biva gratis.

 • Neposredno ob kompleksu se nahaja tudi Kamp Vita*****, kjer lahko kampirate, se parkirate s kemperjem
 • in pa novi luksuzni Glamping Village*****, kjer vas čaka 26 luksuzno opremljenih mobilnih hišk, privatni otroški bazen z vodnimi atrakcijami, wellness bazen z vodnimi masažami ter wellness oaza s finskimi in parnimi savnami, masažnimi prostori, masažnimi bazeni in prostori za sprostitev. In mir, veliko miru:) Preberite si našo oceno bivanja v glampingu tukaj.
Glamping Village*****, Terme Tuhelj
Glamping Village*****, Terme Tuhelj

TOP doživetja Terme Tuhelj

1. Vodni planet, ki vključuje notranje in zunanje bazene z vodnimi atrakcijami ter otroško animacijo na bazenu (Tuhi Aqua Fun)

Terme Tuhelj so pravzaprav največje kopališče na Hrvaškem, z osmimi notranjimi ter zunanjimi bazeni, v vsakem od njih pa je tuheljska termalna voda.

Vodni planet, Terme Tuhelj
 • V notranjih bazenih je vodno mesto z adrenalinskimi barvnimi tobogani, veselimi škropilniki in vodnimi igračami za najmlajše.
 • Na zunanjih bazenih se nahaja Tuhi Land, kompleks vodnih atrakcij, imenovan po vesoljčku Tuhiju, ki je po nesreči pristal na Zemlji, se zaljubil v Terme Tuhelj in ostal. Starejši otroci se lahko zabavajo na toboganih z adrenalinom ali preizkusijo veliko vodno žogo – zorb. Mulce bo tudi navdušil bazen z valovi ter “reka” s šlaufi.
Vodni planet, Terme Tuhelj
Relax tube 🙂 Terme Tuhelj
Vodni planet, Terme Tuhelj
Masaža in šlaufi, Vodni planet, Terme Tuhelj
Adrenalinski tobogani, Vodni planet, Terme Tuhelj
IMG_6781
Notranji olimpijski bazen, Terme Tuhelj
IMG_6759
Organizirana animacija Tuhi Aqua Fun, Terme Tuhelj

2. Wellness za vso družino

Terme Tuhelj ne predstavljajo le največjega bazenskega kompleksa, ampak so tudi največji center savn na Hrvaškem, ki ponujajo raznolike programe tako otroških kot družinskih savn, kjer bodo savna mojstri Sveta savn za družino zasnovali poseben čas s programi savnanja za najmlajše. Skupaj pa si lahko privoščite tudi pravo družinsko SPA sprostitev v SPAeVita centru, kjer boste našli posebne tretmaje za malčke.

Mi smo preizkusili masažo za mami in mulca s privatnim jacuzzijem, Tuhi čokoladno kopel ter družinsko savnanje. V času družinskega savnanja, je savna zaprta za ostale goste.

Masirati jih začnemo mlade 🙂 Terme Tuhelj
IMG_6707
Počitek na vodnih posteljah, Terme Tuhelj
IMG_6813
Zaslužena igra po masaži, Terme Tuhelj

3. Otroška animacija

Tuhi klub je priljubljena otroška zabava s Tuhijem in animatorji, ki ustvarjajo različne zabavne dejavnosti in ustvarjalne delavnice za otroke. Hotel Well ima veliko otroško notranjo igralnico v dveh nadstropjih, zunaj hotela pa igrišče z gugalnicami, tobogani in drugo opremo za razvoj motoričnih sposobnosti in koordinacije. Blizu restavracije v Hotelu pa boste našli tudi sobo z igralnimi aparati ter biljardno mizo, ki bo zaposlila večje mulce.

btr
Notranja otroška igralnica, Terme Tuhelj
rbt
Organizirana animacija, Terme Tuhelj
Igralna soba z aparati, Terme Tuhelj
Zunanje igrišče, Terme Tuhelj

4. Dobro je poskrbljeno za lakoto

V restavraciji Lati hotela Well, v otroškem samopostrežnem kotičku, lahko otroci sami izbirajo in jemljejo hrano, druge restavracije pa ponujajo tudi otroške menije. Takoj izven hotela je tudi čudovit ambient Dvorca Mihanović, kjer si dovolite razvajati okuse z odličnimi jedilniki.

Restavracija Lati, Hotel Well****, Terme Tuhelj

5. Ideje za izlete v okolici

Terme Tuhelj s prečudovitim Zagorjem pa je tudi lepa izhodiščna točka za okoliške izlete

 • Grešna Gorica– kmečki turizem po meri mulca
 • Muzej krapinskih neandertalcev 
 • konjeniški klub Ranch Vrbanc
 • Dvorec Veliki Tabor, ki je ena najpomembnješih pozno srednjeveških in renesančnih utrdb kontinentalne Hrvaške, star več kot pol tisočletja.
 • Kumrovec – rojstni kraj Titota
 • urejene kolesarske poti (možen najem koles v hotelu)-  odlično izhodišče za družinsko potepanje po tej pokrajini
 • Izleti po Kozjanskem – Kozjanski park je eno najstarejših in največjih zavarovanih območji živalskih in rastlinskih vrst pri nas. Park ponuja nešteto aktivnosti, priporočamo pa vsaj tri, ki bodo mulcem in vam zanimve: oglede rastišč orhidej, astronomski observatorij v OŠ Prevorje in opazovanje zvezd ter Slivniško jezero, kjer boste lahko obiskali ptičji rezervat.
IMG_1977
Mini dvorci – pravljica za mulce (Grešna Gorica, Zagorje)
Muzej krapinskih neandertalcev
V hotelu si lahko izposodite tudi kolesa- otroška, električna…Terme Tuhelj

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.