9 razlogov za obisk Family wellnessa Termalija v Termah Olimia

4
Obiščite prenovljene Terme Olimia

Terme Olimia s svojo ponudbo presega še tako visoka pričakovanja. Raznoliko ponudbo termalnih doživetij za staro in mlado za vse letne čase, lahko doživite v kompleksu pokritih in zunanjih termalnih bazenov Family wellnessa Termalija, ki so ga lani temeljito obnovili in dogradili. Sedaj se deli na Termalija Relax del, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen in popolnoma nov Termalija Family fun del, v katerem bodo uživale predvsem družine z otroki. Zakaj? 

Lokacija: Zdraviliška cesta 24, 3254 Podčetrtek

Priporočen čas obiska: Terme Olimia lahko obiščete za dan, bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden.

Delovni čas: Termalija se odpre vsak dan ob 8:00 in je od nedelje do četrtka odprta do 22:00; v petek in soboto pa do 24:00.

 

Na tej povezavi vidite podatke o aktualni zasedenosti družinskega wellnessa Termalija family fun. Ob popularnih vikendih priporočamo obisk čimbolj zgodaj zjutraj in v pozno popoldanskih urah in seveda med tednom.

Cene vstopnic najdete tukaj.

Dobrodošli v Termalija Family Fun
Pogled na Termalija Family fun, Terme Olimia

Naših 9 razlogov zakaj priporočamo družinski wellness Termalija

1. Kopanje v bazenih Termalija family fun

Tisti, ki je zasnoval najnovejši del Termalije, je zares imel v mislih družine. Plitek del bazena je obložen z nedrsečo podlago, voda in zrak pa sta ravno prav topla, da se lahko najmlajši čofotalci brezkrbno igrajo v vodi in raziskujejo vodne dogodivščine. Plezala, domišljeni mini tobogani in vodne pištole v ta del zanesejo tudi kakšnega starejšega mulca.

Mini tobogani, plezala in ostale vodne atrakcije primerne za malčke v Termalija Family Fun
Vodni topovi za igro manjših in večjih mulcev, Termalija Family Fun

 

Globok del je razdeljen na bolj umirjen, plavalni del in znameniti vodni bar, ki ga nekateri poznajo še iz časov stare Termalije in ga sedaj najdete v novem delu.

Pogled na vodni bar v Termalija Family Fun
Plezalna stena z občasnim slapom je idealna za vadbo plezalnih sposobnosti (Family wellness Termalija)

Del bazena je bolj aktiven, saj je na enem delu malenkost močnejši vodni tok, plezalna stena s slapom, na tem delu pa je tudi stolp s tobogani. Tukaj boste našli dva tobogana, po njima se lahko spustite s tubo za dve osebi, z blazino za eno osebo, desni tobogan pa je namenjen tudi samostojni vožnji. Na kameri vidite, kdaj je oseba pred vami zaključila z vožnjo, tako da lahko varno štartate. Vožnja je dovoljena za vse otroke in odrasle nad 120 cm višine.

Na voljo sta dva zaprta Fun and Slash tobogana (Termalija Family Fun)
Vožnja s toboganom je dovoljena vsem, višjim od 120cm

Iz sobe za sproščanje pa vodi tudi vhod v zunanji bazen, kjer boste našli ogromno podvodnih masažnih šob.

Zunanji bazen v Termalija Family Fun delu

2. Peskovnik Baby Fun – plaža za malčke

Naša dva mulca je očaral (vodni) peskovnik, ki se nahaja v zgornjem delu kompleksa. Del peskovnika je “suhega”, del peska pa se nahaja v 20cm visokem bazenu. V bazenu s peskom so tudi “hišne” igrače, kanglice, lopatke… skratka vse kar mali gradbinci potrebujeo za peščeno zabavo.

Baby fun, peščena plaža za malčke v Termalija Family Fun

Okrog peskovnika so razporejena večja ležišča, na katerih lahko počiva cela družina. Iz tega prostora pa vodi tudi vhod v družinsko počivalnico.

Prostorna družinska počivališča v Termalija Family fun

3. Oliland – igralnica za najmlajše v Termalija Family Fun

Poleg vodnih dogodivščin v bazenu, je najmlajšim namenjena tudi igralnica Oliland, kjer boste poleg atraktivnih in malčkom prijaznih igral, našli tudi organizirane animacijske aktivnosti, mini klub, ki ga vodijo prijazni animatorji. Ob določenih urah pa predvajajo tudi risanke.

Bogat program dodatnih animacijskih aktivnosti v Termalija Family Fun, Terme Olimia

4. Igralnica za starejše mulce v Termalija Family Fun

Večjim mulcem so namenili kar celotno sobo za igranje igric, pingpong, ročni nogomet in interaktivne igra, ki se odvija na tleh.

Game room – igralnica za starejše mulce v Termalija Family Fun

Poleg igralnic se nahaja tudi (plačljivi) 7D kino, v katerem vsako uro predvajajo približno 6 minutni film.

Obisk 7D kina v Family Wellnessu Termalija

5. Previjalnica, prostor za dojenje in pripravo hrane v Termalija family fun

Znotraj Family fun dela so poskrbeli tudi za dva mirna kotička za dojenje, čajno kuhinjo, kjer je prostor za pripravo hrane z mikrovalovno pečico in previjalnico.

Prostor za dojenje, čajna kuhinja in previjalnica v Termalija Family Fun

6. Dodatna ponudba posvečena družinam

V Termaliji so poskrbeli tudi za široke, udobne družinske počivalnike, kjer se lahko razkomoti cela družina. Dva prostora sta posebej namenjena počitku:

  • Družinsko počivališče
Del družinskega počivališča, Termalija Family Fun
  • Soba za sproščanje, v kateri se nahaja tudi postaja za polnejnje prenosnih naprav.
Soba za počitek, v Termalija Family Fun
Tudi na polnjenje prenosnih naprav niso pozabili (Termalija Family Fun)

V Termaliji si lahko izposodite otroški voziček, za katerega vam na zapestnico blokirajo kavcijo, drugače pa je izposoja brezplačna.

V Termaliji si lahko brezplačno sposodite otroški voziček

7. Družinske kopalnice in garderobe

Da ste prišli v terme, posvečene družinam in ugodju, boste opazili že takoj na začetku. Poskrbeli so tudi za družinske preoblačilnice, v Termalija Family Fun delu pa se nahajajo tudi družinske kopalnice.

Družinska garderoba s sedežom za malčke v Termaliji, Terme Olimie
Družinske kopalnice v Termalija Family Fun

8. Prenovljeni Savna svet

Uživajte v estetiki in domiselnosti prenovljenega savna sveta. Soba za meditacijo, solna savna in kneippova pot vas bodo zagotovo sprostile. Če vam na sončen dan uspe prebrati poglavje knjige v meditacijskem jajčku, pa se boste k svoji družini zagotovo vrnili prerojeni 🙂

Najnovejša pridobitev je Teater vetra. Največja finska savna v Sloveniji, ki sprejme kar 100 gostov. Poleg znanih učinkovitosti finskih savn je njena značilnost programska savna vrtinčenja zraka.

Prenovljena Savna svet v Termaliji
Posebna pot za kneipanje v Savna svetu, Termailja

Ne zamudite tudi bogatega animacijskega programa, ki ga izvajajo v veliki, novi savni Teater vetra. Po koncu programa pa se lahko osvežite v poživljajočem zunanjem bazenu, kjer je temperatura vode ravno pravšnja za osvežitev.

9. Termalija Relax

Termalija Relax predstavlja mirnejši del in je namenjena predvsem plavanju in uživanju na vodnih masažah, gejzirjih in whirpoolih. Notranji bazen je povezan z zunanjim, kjer vas prav tako pričakajo razne vodne masaže.

Pogled na Termalija Relax del iz otroškega bazenčka
Mulci v Termalija Relax

Pomembno za starše: 

  • Namestitev: Če želite bivati čim bližje Termalije, priporočamo da ste nastanjeni v enem izmed hotelov, ki so s termalijo povezane s hodnikom, saj se boste tako izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk Termalije brezskrbno privoščili večkrat na dan. Povezani so Aparthotel Rosa, Hotel Breza in naš najljubši Wellness Hotel Sotelia, katerega največja prednost je njegova povezanost z naravo. Jutranji pogled na zeleno ob petju ptičkov, svetle površine in odlična kulinarika so bile že večkrat razlog, da smo se odločili za ta hotel – več kot primeren za družinske, poslovne, pa tudi romantične priložnosti v dvoje. Neposredno ob kompleksu se nahaja Apartmajska vas Lipa.
Najlažje je, če bivate v hotelu, ki je s Termalijo povezan s hodnikom (Terme Olimia)
  • Hrana – če nimate v sklopu nastanitve tudi kosila ali večerje, si lahko na bazen odnesete svojo hrano, imajo pa prav tako pestro ponudbo in restavracije znotraj kompleksa Termalia.
  • V bazene brez denarnice! V Wellness centru Termalija (in Orhidelia) je mogoče brezgotovinsko poslovanje, na osnovi zapestnice, ki beleži vaše storitve. Seveda lahko le te plačate tudi z gotovino, vendar je njihov način izredno gostom prijazen.
  • Wellness za vašo dušo – če imate le možnost, preizkusite katero od njihovih masaž, kopeli, privoščite si savno v centru Orhidelia ali Termalia ali trenutke na tematskih počivališčih.
  • Otroci do 15. leta imajo omejen vstop v Wellness center Orhidelia, zato vam priporočamo, da družinski vikend raje preživite v centru Termalia, ki nudi prav tako vse za vaše užitke, otroci pa so povsod dobrodošli:)

Za več idej kaj početi z mulci v vasi Olimje, pa si preberite naš prispevek Olimje – 6 doživetij za starše in mulce.

Family wellness Termalija smo obiskali na povabilo Terme Olimia. Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.