9 brezplačnih aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki, ko zunaj dežuje

2

Ko vremenski voditelji napovejo slabo vreme, takoj pomislimo “Joj spet bodo mulci doma” in vemo, kako hitro jim postane dolgčas. Spodaj je 9 idej, kaj početi z otroki, ko zunaj dežuje in to brezplačno.

1. Obisk knjižnice in igralnic v knjižnici

Obiščite otroško igralnico v bližnji knjižnici. Presenetilo vas bo, kako interaktivne in zabavne so lahko te igralnice. Otroci mimogrede potegnejo tudi kakšno knjigo iz predala, jo prelistajo in prosijo, da jim preberete zgodbico.

Tukaj si lahko preberete opise vseh igralnic v okviru Mestne občine Ljubljana. Preverite pri vaši lokalni knjižnici, če imajo kakšen kotiček za otrok. Zagotov vemo, da igralnico za otroke ima tudi Mestna Knjižnica Kranj.

Če imate radi igralnice si za ideje, kaj početi v dežju, preberite še preberite tudi članka Kam z mulcem v notranje igralnice in 8 lokalov in restavracij z notranjimi igralnicami. 

2. Brezplačne lutkovne predstave in otroške delavnice

Veliko dogodkov za mulce je brezplačnih. Dober primer so knjižnice po Sloveniji, ki prirejajo številne kreativne delavnice in organizirajo predstave, ki so brezplačne. Nekatere od njihovih aktivnosti so redne tedenske ali 14 dnevne aktivnosti.

Seznam spletnih strani, ki objavljajo dogodke za otroke po vsej Sloveniji si lahko ogledate tukaj in zagotovo, je veliko od njih tudi brezplačnih.

 

3. Opazovanje vlakov na železniški postaji

Železniške postaje nudijo dovolj strehe, da lahko v miru mahamo prihajaočim, piskajočim in odhajajočim vlakom. Naši mulci se tega nikoli ne naveličajo.

IMG_6446
Vlak prihajaaaa!
4. Opazovanje letal na letališču

V kolikor ni predaleč, se zapeljite do bližnjega letališča in uživajte v opazovanju vzletajočih in pristajaočih letal.

letalisce Brnik
Opazovanje pristankov in vzletov je vedno zabavno

 

5. Obisk brezplačnih igralnic in gostinskih lokalov z igralnicami ali aktivnostmi za mulce

Okoli vas je zagotovo veliko igralnic oz. igralnih kotičkov, ki so pod streho. Za primer v Supernova nakupovalnem centru v Ljubljani imajo brezplačni otroški poligon, ki je preizkušeno všeč mulcem različnih strarosti. V Dvornem baru v centru Ljubljane ali pa v piceriji Paparotti v Srednjih Jaršah najdete notranjo oz./in pokrito igralnico za otroke, v Dvornem baru ob vikendih je v igralnici celo animatorka. Več idej kam na kavo ali na kosilo z mulcem, si preberite v članku Top 22 lokalov v Ljubljani in okolici ter 10 otrokom prijaznih restavracij v Ljubljani in okolici.

1522275_588062644607634_1243303928_n

6. Vožnja s kolesom ali poganjalčkom po pokritih garažah

Vam, ki ne živite v blokovskem naselju vam bo ta ideja milo rečeno čudna. Vsem, ki imamo hiperaktivnega mulca in dostop do sklopa pokritih garaž, pa se nam to na ultra deževen dan ne zdi tako slabo. Prednost naše garaže je nizka frekvenca avtomobilov, slabost pa da ni vedno in povsod tako. Problem nekaterih garaž je tudi prepih in pa prostor za sproščeno gibanje. Pomahajte, če se naslednjič srečamo v podzemlju 😉

7. Vožnja z avtobusom

Ta aktivnost ni čisto brezplačna, stala vas bo eno vožnjo na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa. Naši mulci z veseljem pritisnejo urbano ob drog, da zapiska, se usedejo ob okno in opazujejo promet na cesti. Eden od naših mulcev je imel celo to srečo, da je na končni postaji, ko se je avtobus ustavil, lahko usedel na voznikov sedež in “vozil avtobus”.

Najboljši žur in spomin za cel teden
Najboljši žur je vožnja avtobusa
8. Obiski pri prijateljih

Nenazadnje je dež tudi odličen izgovor, da k sebi povabite najljubše mulce in organizirate domačo igralnico. Otroci vedno uživajo, če lahko preizkusijo še “sosedove” igrače. Pripravite zdrave prigrizke, saj bodo mulci tako ali tako na koncu noreli po celem stanovanju ali hiši.

photo 1
Prej: pridno jemo palačinke
photo 2
Potem: pokurimo vso energijo

 

In nenazadnje

9. Sprehod v dežju z obveznim skakanjem po lužah

Kako že pravijo? Ni slabega vremena, so samo slaba oblačila 🙂 Oblecite otroka in sebe v pelerino in škornje ter pojdite noreti po lužah. Koliko časa? Odvisno od ostalih vremenskih dejavnikov (količina dežja, temperatura zraka…). Ob rahlem rosenju je zanimiv tudi kratek sprehod v gozd. Takoj ko pridete domov, je obvezno kopanje ali tuširanje. Preoblecite se v suha oblačila in nadaljujte katero od bolj umirjenih dejavnosti doma. Zabava zagotovljena!

lev v dezju
Zabava v dežju

 

Če imate še kakšne ideje, kaj početi z mulcem, ko zunaj dežuje in nas to nič ne stane nam jih prosim pošljite na info@kamzmulcem.si. Jih bomo zelo veseli in jih bomo z veseljem dodali v ta članek.