8 razlogov, zakaj Grčija ostaja top poletna družinska destinacija

0

Peščene in družini prijazne plaže, ugodno vreme, bogata kulturna dediščina, neskončen poligon za vodne športe in zabavo, odlična kulinarika ter gostoljubni ljudje so le nekateri razlogi, ki nas znova in znova prepričajo, da družinske počitnice preživimo na enem izmed grških otokov. Spodaj je 8 razlogov, zaradi česar Grčija ostala naša top poletna družinska destinacija.

1. Sanjske plaže in preprosto čudoviti otoki

Grčija je preprosto čudovita. Kristalno čista voda, bele hiške, slikovite luke in osupljivi sončni zahodi so razlogi, da je za nas ena najlepših destinacij v Evropi. Grčija je država, ki je na drugem mestu po velikosti obale v Evropi (za Norveško), zato je možnosti za morski dopust ogromno. Ima veliko otrokom prijaznih plaž s plitkimi vodami in pa tudi marsikaterimi zavarovanimi zalivi.

Sanjske plaže čudovitega otoka Lefkada, top družinska destinacija
Sanjske plaže čudovitega otoka Lefkada,Grčija družinska destinacija
Rajske plaže otoka Kreta, top družinska destinacija
Rajske plaže otoka Kreta, Grčija družinska destinacija
Booking.com
2. Hrana

Obožujemo hrano v Grčiji. Ta je zdrava, raznolika, vključuje ribje specialitete in ogromno različnih vrst zelenjave. Poleg grške solate pogosto posežemo po girosu, saganakiju, musaki, tatzikiju, grških sarmah iz listov vinske trte, različnih pitah, feti na žaru… Tako lahko tudi najbolj zbirčnim okusom otrok približamo lokalno hrano.

V Grčiji redkokdaj zaidemo v drage restavracije, saj imajo njihove tavernice vse kar družina mora okusiti. Te se najdejo na vrhu hribčkov s čudovitimi razgledi, ob plažah ali v notranjostih grških vasic.

Okusne grške jedi, top družinska destinacija
Okusne grške jedi, Grčija družinska destinacija
Grške specialitete, top družinska destinacija
Grške specialitete, Grčija družinska destinacija
3. Vreme

Grčija ima eno najbolj ugodnih klim. Kadarkoli smo jo obiskali in to ni bilo malokrat, smo imeli sonce in temperature, ki so za poletje v Grčiji običajne. Vreme je precej stalno in to je tisto, kar nas prepriča, da se vračamo na njene otoke.

Stanovito in ugodno vreme na otoku Paros, top družinska destinacija
Stanovito in ugodno vreme na otoku Paros, top družinska destinacija
4. Ljudje

V Grčiji dobimo tisti brezčasni občutek, ki ga v našem natrpanem urniku izgubimo. Tam se (vsaj nam) čas ustavi. Morda na naše naročilo v restavraciji čakamo več časa, jih moramo nanj večkrat opomniti, a je med grškimi ljudmi čutiti iskrenost in avteničnost. Običajno potrebujemo dva dni, da se na počasen tempo navadimo, potem pa se mu prepustimo in smo na pravem dopustu.

Počasna a sproščena postrežba Grkov, top družinska destinacija
Počasna a sproščena postrežba Grkov
5. Ugodne cene

V Grčiji je znano, da dobiš veliko po prijaznih cenah. Če zgodaj rezervirate, lahko spite v kampih, apartmajih ali v hotelih po ugodnih cenah. Cene za hrano so primerljive s Slovenijo, ponekod celo nižje. Letalske karte lahko nakupite po akcijskih cenah, saj kar nekaj družb leti na grške otoke.

Cene so skorajda povsod primerljive z domačini, če ne, nižje, top družinska destinacija
Cene so skorajda povsod primerljive z domačini, Grčija družinska destinacija
6. Bogata kultura

Grčija je prava sredozemska zakladnica bogate zgodovinske in kulturne tradicije. S svojimi kulturnozgodovinskimi zakladi pa nas popelje na potovanje v preteklost, kjer so Grki postavljali temelje tragediji, drami in demokraciji. Za vse tiste, ki si poleg sproščanja na plažah, radi privoščijo še nekaj širjenja obzorij zase in za svoje otroke.

Grčija je bogata zakladnica kulture, top družinska destinacija
Grčija je bogata zakladnica kulture
Antična agora na otoku Kos, top družinska destinacija
Antična agora na otoku Kos, top družinska destinacija

 

7. Enostaven dostop

Iz Slovenije do Grčije je precej enostavno priti. Še posebej po prvomajskih praznikih se (čarterski) leti, iz Slovenije in sosednjih držav, na večino grših otokov kar vrstijo. Do Grčije pa se lahko odpravite tudi v kombinaciji svojega avtomobila in trajekta. Več o naši poti s trajektom si preberite v članku 7 nasvetov, če greste na ladjo z otrokom kot palubni potnik

Poleg letala je trajekt primerno prevozno sredstvo za družinske počitnice v Grčijo, top družinska destinacija
Trajekt je primerno prevozno sredstvo za družinske počitnice v Grčijo

 

8. Vodni športi

Če ima vaša družina rada vodne športe, potem je Grčija ena izmed primernejših držav za vaš naslednji dopust. Veliko priljubljenih počitniških destinacij, kot so Lefkada, Rodos, Paros, Naxos, Samos in Mykonos, ima na voljo opremo in ponuja različne storitve za vodne športe, vključno s kajakom, kitesurfingom, jadranjem na deski in potapljanjem. Tečaji vodnih športov so na voljo tako za starše, kot za otroke.

Vodni šport v Grčiji, top družinska destinacija
Vodni šport v Grčiji, top družinska destinacija (Lefkada)
Grčija je raj za vodne športe, top družinska destinacija
Grčija je raj za vodne športe (Naxos)

Preverite aktualne akcije za varen in brezskrben dopust v Grčiji na portalu Z letalom na poti

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o potovanju na Grške otoke nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.