8 razlogov za poletni družinski vikend oddih v Bohinju

2

Mogočno triglavsko pogorje, šumeča zeleno modra Sava Bohinjka, plavanje in veslanje v osvežilni in čisti jezerski vodi, tišina in mir v osrčju Julijskih Alp, adrenalinski užitki raftinga in adrenalinskega parka, raziskovanje bohinjskih dolin na islandskih konjih, kolesarjenje po urejeni kolesarski poti, sprehod okoli jezera ali pohodni izleti po Julijskih vrhovih, vragolije v Vodnem parku, obisk planšarjev in okušanje domačih bohinjskih dobrot. Bi si želeli še kaj več za idiličen družinski vikend kot ponuja Bohinj?

Lokacija: Bohinj

Čas obiska: vikend pozno spomladi ali poleti

Priporočen čas obiska: skozi celo leto. Pohodni izleti so priporočljivi od zgodnje pomladi do pozne jeseni, poleti nudi Bohinj tudi veliko prijetnejše temperature kot notranjost Slovenije, pozimi vas čaka zimska idila. Vedno bodo na voljo aktivnosti, ki bodo zapolnile še tako visoka pričakovanja.

Primerno za: otroke vseh starosti

Raj za: ljubitelje narave, miru, adrenalinskih doživetij, pohodnike, kolesarje, aktivne družine

Namestitev: Bohinj ECO Hotel, Bohinjska Bistrica

Za našo namestitev in izhodiščno točko raziskovanja smo že dvakrat izbrali hotel Bohinj ECO Hotel. Vedno me prepričajo njihova pestra ponudba aktivnosti (kje vreme ne igra vloge), prijaznost in koncept hotela, ter seveda- nič kuhanja za en vikend, le razvajanje in aktivni oddih.

Preberite si našo oceno in kaj vse nas je navdušilo v Bohinj ECO Hotelu tukaj.

IMG_2314
Bohinj ECO Hotel 2017
Bohinj ECO Hotel, maj 2023

8 razlogov za poletni družinski obisk Bohinja

1. Osvežitev in kopanje v Bohinjskem jezeru

Bohinjsko jezero predvsem poleti nudi prijetno osvežitev. Ne morem reči, da je jezero toplo, ampak našega mulca niti kakšna stopinja premalo ni odvrnila od plavanja in igranja v vodi. Ob jezeru boste našli veliko možnosti, kje si postaviti svoj »plažni tabor«, tudi senca se bo našla. Mi smo se nastanili kar v bližini Ribčevega laza. V Ribčevem lazu si lahko izposodite tudi kanuje, supe in zaveslate v raziskovanje jezera in odkrivanje skritih kotičkov, primernih za kopanje.

Ne pozabite na udobno dekico in bohinjske dobrote za mini piknik.

IMG_2371
Osvežitev v Bohinjskem jezeru
IMG_2353
Igra v Bohinjskem jezeru

2. S kolesom po urejeni kolesarski poti od Bohinjske Bistrice do Bohinjskega jezera (Ribčev Laz)

V Hotelu Eco Park Bohinj, smo si izposodili 2 odrasli gorski kolesi (za našega 5 letnika pa smo ga pripeljali s seboj) in prekolesarili urejeno kolesarsko pot od Bohinjske Bistrice do Ribčevega Laza (cca 7km). Pot je res lepo urejena, pelje preko travnikov in gozdov, na poti imate možnost počitka na klopicah ali ob Savi Bohinjki. Pot bodo samostojno lahko prekolesarili že 4 letniki (na kakšnem hribčku bo treba stopiti s kolesa), mlajše pa posadite na kolesarski stolček.

IMG_2315
Začetek kolesarske poti pri kampu Danica (Bohinjska Bistrica)
IMG_2318
Na začetku kolesarske poti proti Bohinjkem jezeru
IMG_2339
Utrinki na kolesarski poti, Bohinj
IMG_2330
Kolesarska poti do Bohinjskega jezera je polna lepih razgledov

3. Otroške vragolije ob živahni Savi Bohinjki

V Bohinjski Bistrici ali kjerkoli na poti proti jezeru, si vzemite nekaj časa za osvežitev in igro v šumeči Savi Bohinjki. Našega mulca so brzice in grajenje mostov zamotile vsaj za 2 uri, seveda pa je to lahko tudi vaša dnevna plažna destinacija. Sence je v izobilju, obrežni kamni pa potrebujejo kakšno debelejšo blazino, da vam bo ležanje udobnejše. V bližini kampa Danica, v okolici nagrajene kolesarske brvi čez reko Savo, boste našli tudi zelene površine za ležanje. Prinesite si vse potrebne plažne potrebščine za mulca, sadje in pijačo ter uživajte na plaži zeleno modre gorske reke.

IMG_2285
Sava Bohinjka
IMG_2287
Zelene in senčne površine ob Savi Bohinjki pri brvi
IMG_2435
Kopanje v Savi Bohinjki
IMG_2409
Ob Savi Bohinjki

4. Sprehod od Bohinj ECO Hotel do lesenega mostu

Jutranji enourni sprehod še pred zajtrkom je res čaroben. Spokojnost, lepi razgledi in dobra energija že za pričetek dneva.

Ceconijev park
Jutranji razgledi, Bohinjska Bistrica
Sprehod do lesenega mostu, Sava Bohinjka
Na lesenem mostu, tokrat brez koles

5. Raziskovanje bohinjskih dolin na islandskih konjih Ranča Marcina

Naše jutro v Bohinju smo pričeli s super dogodivščino- 30 minutnim terenskim jahanjem islandskega konja po čudoviti bohinjski dolini vasi Studor. Naš mulc je resnično užival, osebje Ranča Mrcina je zelo prijazno in usposobljeno za vodenje ježe otrok, konji pa čudoviti in vsem starosti otrok prijazni. V 30 min ježi uživaš mir in spokojnost narave, občuduješ razglede na gore in dolino, nas pa sta na veselje mulca presenetili tudi dve kači (modras in gad). Kaj bi bilo lahko lepšega za radovednega 5 letnika:).

Na koncu ježe si privoščite še kavico in sladoled v njihovem domačem lokalu, kjer lahko opazujete tudi pripravo konj na ježo in jahanje v maneži.

Več o ponudbi Ranča in cenah si preberite v našem članku »Ranč Mrcina – jahanje islandskih konj po čudoviti bohinjski dolini«.

IMG_2208
Terensko jahanje z islandskimi konji na Ranču Mrcina, Bohinj

6. Vodni užitki v Vodnem Parku Bohinj

Vodni park Bohinj

Odlična ideja za slabo vreme, v dobrem vremenu pa je prednost, da boste imeli več prostora zase 🙂 Mi vedno en dan rezerviramo za Vodni Park Bohinj. Park ni velik, nudi pa vse kar mulc potrebuje za svoj popolni oddih:

  • 2 notranja tobogana (eden za otroke do 6.leta in eden za starejše), kje boste z mulci naredili kar nekaj voženj in vzponov po stopnicah:).
  • Velik notranji bazen z masažnimi stoli, jacuzziji, vodno reko, glasbenimi jamami ter plezalno steno nad vodo.
  • Za mlajše otroke imajo posebni notranji kopalni kotiček, primeren za njihove užitke ter plezalno steno.
  • V parku boste našli tudi dva (manjša) zunanja bazena- enega za večje mulce in odrasle in enega za mlajše otroke ter zunanja otroška igrala (v mesecu maju 2023 je bil še zaprt- preveri na spletni strani).
  • Poleti nudijo tudi domači sladoled in seveda skozi celo leto ponudbo hrane za kosilo ali le prigrizek. Restavracija se nahaja v notranjosti, zunaj pa se v senci lahko ohladite v njihovem zunanjem baru.
IMG_2459
Vodne vragolije v Vodnem parku Bohinj, julij 2017
Vodne vragolije v Vodnem parku Bohinj, maj 2023
Vodne vragolije v Vodnem parku Bohinj, maj 2023
Plezalna stena v otroškem urejenem delu notranjih bazenov, Vodni park Bohinj

Za starše:

Solna soba v Bohinju – prva in edina v Sloveniji z najboljšo- Piransko soljo!
Igra v Solni sobi, Bohinj ECO Hotel
  • ponudba Vodnega parka obsega tudi welness storitve (savne, masaže, nego obaza itd)- sama sem si vzela svojih 60min in preizkusila pomlajevalno nego obraza in bila več kot zadovoljna.
  • Do Vodnega parka lahko dostopite direktno od hotela, po podzemnem hodniku. V hotelski sobi pa boste našli tudi kopalne plašče, brisače ter copate.

Cenik:

  • v sklopu nočitve v hotelu Bohinj ECO Hotel imate enkratno kopanje brezplačno. Preverite tudi dodatne ugodnosti za hotelske goste (welness paketi in posebni paketi).
  • Cenik za zunanje storitve si oglejte tukaj.
IMG_2464
Dva tobogana različnih kategorij, Vodni park Bohinj

7. Pohodni in okoliški izleti

Na Vogar po čudovite razglede na Bohinjsko jezero!

Bohinjska Bistrica in Bohinjsko jezero sta tudi odlični izhodiščni točki za pohodne izlete po urejenih planinskih in gorskih poteh Julijskih Alp:

8. Rafting na Savi Bohinjki

Rafting po Savi Bohinjki je dobro organiziran in ponudbe je kar nekaj. Za družine priporočamo 6km rafting od Bohinjskega jezera do Kampa Danica, kjer se tudi izkrcate in naprej uživate ob reki:) Preverite ponudbo Sport4Fun.

IMG_2407
Igrišče pri Sport4Fun, Bohinjska Bistrica
IMG_2346
S kajaki po Bohinjskem jezeru
IMG_2279
S kajaki in rafti po Savi Bohinjki

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih Kamzmulcem mame doživele s svojimi družinami. Za več informacij o oddihu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.