8 razlogov za družinski oddih v termah Thermana Park Laško

4

Thermana Laško so terme, ki ponujajo bogato izbiro aktivnosti za doživetij željne družine ali pare. Poleg kopanja v bazenih pod edinstveno kupolo, se lahko pohvalijo tudi z vodnim parkom, možnosti sproščanja v ajurvedskem centru, reševanju Veronike Deseniške sobi za VR doživetja, animacijah in ustvarjalnicah za otroke. Piko na i pa vikendu dajo popolno urejene družinske sobe in bogata ponudba hrane za vse okuse. Tudi tiste, ki radi poskusijo kaj drugačnega, kot na primer ajurvedsko kuhinjo.

Hotelski kompleks Thermana Park Laško, družinski vikend oddih
 • Lokacija: Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško
 • Cena: Cena bivanja se spreminja glede na sezono. V različnih sezonah imamo posebne akcije. V praznično-zimskih mesecih nudijo posebne pakete, kot so zimske počitnice in drugo. Več o ceni storitev najdete na njihovi spletni strani. 
 • Mesec obiska: november 2019 in junij 2022
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Priporočen čas obiska: Thermana Park Laško in Zdravilišče Laško lahko obiščete v vseh letnih časih. Mnogi se tja odpravijo za en dan, veliko družin in parov za vikend, nekateri pa tudi za cel teden, saj je poleg term, vredno obiskati okoliške znamenitosti in doživetja.
 • Delovni čas: Bazeni v Termalnem centru Thermana Park so odprti od 10. do 21. ure, med vikendi od 9. do 21. ure, ob petkih do 22. ure. Odpiralni čas za savne in wellness pa si poglejte TUKAJ
 • Prevoz do Thermane: Če se v Laško peljete z vlakom Slovenskih železnic, predložite vstopnico in ob nakupu bazenske karte boste prejeli 20 % popust na kopanje in savno. 10 % popust pa velja za zdravstvene in wellness storitve.
 • Vstopnice in akcije: Cenik za bazene v Thermana Parku, cenik za Zdraviliške Laško. Ne spreglejte posebne ugodnosti za tiste, ki imajo rojstni dan na dan vstopa v kopališče, saj je vstop brezplačen.

 • Trajnost – V Thermana Laško zelo poudarjajo trajnostno delovanje; tako npr. če pridete z vlakom na kopanje, dobite za “trajnostni napor” prav poseben popust na ceno kopalne vstopnice.

1. Družinske sobe hotela in gostinska ponudba 

Prenočili smo v Hotel Thermana Park, ki je notranje povezan s Termalnim Centrom. To je še posebej priročno pozimi, da se razgreti otroci, z vlažnim lasiščem ne izpostavljajo mrazu. Tako se lahko cela družina v kopalnem plašču prosto giblje med hotelsko sobo, bazenom, savnami ali jedilnico.

Hotelska soba, v kateri smo bivali, je prostorna, urejena in ima lepo kopalnico. V okviru vikend paketa odrasli dobijo tudi kopalne plašče. Otroške lahko dobite ob doplačilu. Ležišča so zelo priročno urejena za 4-člansko družino, saj sta v sobi tako rekoč dve zakonski postelji, ena za starše in druga za otroke. Tako otroci zaspijo s starši, a (na srečo staršev) spijo v svoji postelji 🙂

Soba hotela Thermana Park Laško, družinski vikend oddih
Dobrodošlica v sobi hotela Thermana Park Laško
Lepo urejena kopalnica hotela Thermana Park Laško

Za še nekoliko več udobja ali če se želite zvečer nekoliko umakniti, pa priporočamo družinsko suito z dvema ločenima spalnicama in dnevnim prostorom.

Prostoren dnevni prostor v družinski suiti.
Razgled čez balkon

Dodana vrednost pri suitah je tudi krasna kopalnica z masažno kadjo.

Hotel je miren in lepo urejen, tako za družine kot za pare ali posameznike.

Prostornost hotela Thermana Park Laško

Hrana v hotelu je raznolika, zelo okusna in sveže pripravljena. Skupaj z otroci smo se veselili juter in večerov, da se razjavamo ob tradicionalni slovenski in ayurveda ponudbi jedi. Izjemoma ta vikend sta si hčerki vsak večer za sladico privoščili sladoled z okusnimi dodatki.

Zajtrk s sveže pečeno omleto, Thermana Park Laško
Domače slovenske jedi, tudi brezmesne v Hotelu Thermana Park

2. Kopanje v bazenih Thermana Park Laško

Thermana Park Laško so terme znane po edinstveni stekleni kupoli, pod katero se nahaja notranji kompleks bazenov za otroke in odrasle. Poleg bazenov z različno višino vode, se lahko družina zabava v valovnem bazenu, toboganu za celo družino, hitri reki – krožni vodni tok in tudi whirpool bazenih za sproščanje.

Pred odhodom na bazen je bilo treba močno objeti vodomčka, maskoto Thermane Laško

Bazenski kompleks s polkupolami z whirpooli za sproščanje, družinski vikend v Thermana Park Laško
Reka z vodnim tokom, družinski vikend v Thermana Park Laško
Bazenski kompleks Thermana Laško

V centru je tudi razgiban bazen za najmlajše, kjer so se zabavali veliki in mali otroci.

Bazen za najmlajše, družinski vikend v Thermana Park Laško

Zdravilen in otrokom zelo zabaven del kompleksa je Kneippova pot, kjer se sprehodite po manjših bazenih različnih temperatur – od zelo mrzle do tople vode. Otroci se skozi igro spoznajo s tehniko, ki ima zdravilne koristi na človeško ožilje.

Kneippova pot, družinski vikend v Thermana Park Laško

Okoli bazenov so za obiskovalce na voljo ležalniki, ki pa so med vikendom hitro zasedeni. O tem vas obvestijo že ob vhodu v bazen. Zato vam priporočamo zgodnejši prihod, ali morda prihod v času kosila.

Zelo nas je razveselila možnost večernega kopanja v bazenskem kompleksu, saj smo imeli  bazene in tobogane skoraj samo za nas.

Čarobno vzdušje nočnega kopanja
Čarobnost večernega kopanja v Thermana Park Laško
V Thermana Laško se vračamo vsako leto – skozi celo leto

Ne zamudite posebne akcije na paket THERMANA VAS RAZVAJA, ki jo imajo družine najraje! 10 % popust za bivanje med tednom v času od 12.2. do 7.4.2023 s kodo KZM10

V toplejših mesecih lahko doživite tudi zunanji bazenski kopleks, ki vsebuje več bazenov, drčo in tudi tobogan.

Lepi zunanji del, ki je bil v času našega obiska junija 2022 delno v renovaciji. Verjamemo, da bo po koncu še boljši.

3. Ajurveda tretmaji in ostala wellness ponudba za otroke in odrasle

Naš družinski vikend je vključeval tudi ajurveda tretma za mami in hčerko. V Wellness Spa Centru, ki se nahaja v Thermana Parku Laško sva s hčerko doživeli 45-minutno ajurveda (za mamo) in 30-minutno čokoladno masažo (za hčerko).

Učenje sproščanja se mora začeti že zgodaj – Thermana&Veda Ayurveda center

Hčerka se je prvič prepustila čisto pravi masaži, v kateri je uživala. Še posebej, ker je možna izvedba s staršem.

Družinska masaža v Thermana&Veda Ayurveda centru, vikend oddih v Thermana Park Laško

V Thermana Park Laško izvajajo tretmaje po principu Ayurvede s strokovnjaki iz Indije, od koder izhaja ta tradicionalna medicina. Človeka obravnava celostno, ga uči, kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo. Pokriva vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje.

Prelep Thermana&Veda Ayurveda center

V centru je možen tudi nakup ajuvedskih čajev.

Ayurvedski čaji v centru Thermana&Veda Ayurveda center
Ob wellnessu je tudi urejen fitness center

4. Soba VR doživetij za starejše mulce in starše 

V hotelu Thermana Park Laško je kot del animacije za hotelske in zunanje goste odprta soba VR doživetij. V posebnem doživetju virtualne resničnosti sva se preiskusila le starša, saj je doživetje primerno za otroke od 10 let dalje. Skozi VR zgodbo se vrnete v srednji vek, čas mogočnih grofov Celjskih in zgodbo tragične ljubezni Friderika in Veronike. Kot igralec imaš nalogo, da Veroniko rešiš iz gradu. Enako doživetje je na voljo tudi na pristni lokaciji – v Starem gradu Celje.

VR doživetje “Spremeni tok zgodovine” na družinskem vikend oddihu v Thermana Park Laško

5. Animacije na bazenu in mini club ustvarjalnice

V sklopu dnevne ponudbe so na voljo animacije na bazenu. Na določene ure dneva starši in otroci lahko sodelujejo v bazenski vadbi. Posebej za otroke pa so nasproti bazena z valovi na voljo ustvarjalne delanice.

V sklopu večerne hotelske ponudbe se otroci lahko odpravijo v t.i. Mini club, kjer skupaj z animatorji ustvarjajo in rišejo ter si z različnimi rekviziti lahko naredijo poligon za igro.

Izdelovanje kvašenih vodomcev, metuljev, kitk je bilo okusno doživetje za celo družino
Družinska pravljična joga
Mini ustvarjalnice v Thermana Park Laško,

6. Otroška igralnica za najmlajše ob recepciji hotela

Ob recepciji hotela Thermana Park Laško je za najmlajše obiskovalce na voljo igralnica za igranje v hiški, na blazinah ali za barvanje maskot hotela.

Igralnica za najmlajše v hotelu Thermana Park Laško

 

7. Kompleks ekoloških igral, ki se nahajajo na robu Zdraviliškega parka

V neposredni bližini hotela Thermana Park Laško, na robu Zdraviliškega parka Laško so na voljo ekološka igrala v obliki grajske trdnjave. Ta so ograjena. V sklopu igral pa je tudi gostinjski lokalček, ki pa obratuje v toplejši polovici leta (pozimi je zaprt), igrala pa so na voljo ves čas.

Ekološka igrala v obliki trdnjave, Thermana Laško

8. Okoliški izleti in ponudba doživetij v Laškem in okolici

Ostali izleti in doživetja, ki jih priporoča hotel Thermana Park Laško.

Aktivnosti za starše

Thermana Park Laško je primerna tudi za vikend oddih v dvoje ali individualno. Ob obisku so na voljo naslednja razvajanja:

 • uživanje v tematskih savnah, ki pripovedujejo zgodbo Laškega
 • razvajanje v Thermana&Veda Ayurveda centru – v masažah in drugih SPA tretmajih in paketih 
 • kavarnica z bogato ponudbo sladic, še posebej velja poskusiti Laško marlenko, hišno specialiteto in destinacijsko sladico, ki na voljo le v kavarnah Thermane Laško.
  • Sladice v hotelski kavarni
 • obisk Escape room & unlock Laško
 • obisk in okušanje piv pri Fontani piv Žalec
Hvala Thermana Park Laško, zagotovo se vrnemo tudi poleti!

Preberite si še našo oceno Thermana Park Laško****.

Ne zamudite posebne akcije na paket THERMANA VAS RAZVAJA, ki jo imajo družine najraje! 10 % popust za bivanje med tednom v času od 12.2. do 7.4.2023 s kodo KZM10

Hotel Thermana Park in Termalni center smo obiskali kot odziv na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o hotelu in doživetjih, ki jih ponuja odraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.