8 nasvetov, da križarjenje postane družini dostopnejše potovanje

0

Bi si želeli z mulci izkusiti križarjenje, pa vas skrbi, da je izven dosega vašega potovalnega budgeta? V resnici znajo biti križarjenja ena izmed bolj dostopnih možnosti potovanja, poleg tega pa tudi izjemno zabavna- za celo družino. Z nekoliko planiranja, je križarjenje lahko ena vaših naslednjih nepozabnih družinskih doživetij!

1. Planirajte vnaprej ali bodite prilagodljivi “zadnjo minuto” – enako kot velja za letalske prevoze in nočitve, je tudi križarjenje najboje rezervirati dovolj časa vnaprej ali pa bodite prilagodljivi in rezervirajte družinske počitnice zadnjo minuto. Križarke vsekakor ne želijo zapustiti pristanišča na pol prazne. Rezervacija vnaprej je predvsem priporočljiva, v kolikor si želite posebne kabine. Če si želite predvsem čim cenejše ponudbe, rezervirajte svojo kabino čim bližje datumu odhoda.

DSC_0919-e1492086756572
Križarjenje z otroki je lahko večini družin dostopno

 

2. Prijavite se na e- novičnike agencij, ki ponujajo križarjenja – ta pogosto pošiljajo posebne ponudbe, npr. “otrok križari brezplačno”. Tako sem tudi sama kar dvakrat v moji rani mladosti potovala brezplačno s svojo teto:) Včasih pa preko e- novičnika tudi izveste za last minute ponudbo. Ne pozabite všečkati tudi Facebook strani vaše izbrane agencije, tako boste vedno na “tekočem” z zadnjimi informacijami.

Nasvet za starše: priporočamo, da rezervacije naprej preverite preko agencije, saj imajo ponavadi le te najboljše pogoje nočitev na križarjenju in ponujajo tudi najboljše družinske pakete.

Preverite ugodno ponudbo križarjenja po Sredozemlju preko agencije Kompas!

oglas_kamzmulcem_krizarjenje

3. Poiščite možnost “plačajte ob odhodu” – velikokrat je pri križarjenju možnost izbire, da vam ni potrebno plačati vse naenkrat. Če pa plačate vse naenkrat, preverite, če pri tem lahko dobite popust pri plačilu.

4. Rezervirajte notranje sobe – ponavadi so najbolj ugodne ravno notranje sobe. Pomanjkljivost le teh je, da nimate oken, vendar, če bodo sobe le za spanje, le ta nimajo ravno največje pomembnosti, kajne? Pred samim odhodom pa vsekakor vprašajte, če so kakšne možnosti “nadgradnje”. V kolikor vse sobe ne bodo zasedene, vam mogoče uspe priti v boljšo sobo brez doplačila.

20161126_214236-e1491341179705
Notranje sobe na križarki

5. Bodite prilagodljivi z datumom odhoda – tako boste najverjetneje našli najboljše ponudbe družinskega križarjenja. Križarjenje v času šolskih počitnic ali poleti bo najdražje. V kolikor še nimate šolo-obveznega otroka, si izberite termin izven le teh.

6. Poiščite alternativno možnost odhodnega pristanišča – včasih s tem lahko prihranite na celotni ceni.

7. Omejite dnevne izlete – eden večjih stroškov na križarjenju so dnevni izleti na destinaciji. Predvsem v primeru večje družine, ti izleti lahko kar hitro nanesejo na več 100€ na dan. Namesto tega, raje izberite eno ali dve aktivnosti oziroma destinaciji, ki so vam najljubše, ostale dneve pa preživite na ladji oziroma raziskujte destinacijo, kjer se zasidrate, v lastni režiji. Včasih je uživanje na ladji v pristanišču lahko tudi velik užitek, saj je križarka (bolj) prazna in otroci lahko uživajo v celotni ponudbi.

20161127_160713-e1491341152740
Ponudba na križarjenju

8. Poskusite ostati v meji ponudbe, ki jo plačate – pijača tu, pijača tam in račun na koncu križarjenja lahko kar hitro naraste. Dobro preverite kaj vaš aranžma na križarki krije in se izogibajte pretiranemu dodatnemu naročanju, predvsem v restavracijah. Preverite tudi, v kolikor si lahko prinesete svojo pijačo k večerji oziroma k bazenu, prav tako se opremite s svojo pijačo (dovoljeno količino) v kabini. Izogibajte se uradnemu fotografu, ki vas bo velikorat povabil k družinskemu fotografiranju. V teh časih si znamo dobre fotografije na potovanjih priskrbeti tudi sami:)

Preberite si naše izkušnje s križarjenja:

Članek je podprlo podjetje Kompas za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.