8 idej, kam z otrokom na zadnji letošnji počitniški vikend

3

Zadnji počitniški vikend je pred nami!  Se tudi vam zdi noro kako hitro je minilo še eno poletje? Če ste tudi vi mnenja, da je mulcem pred koncem počitnic treba omogočit še kakšno družinsko dogodivščino, vam bodo naslednje ideje prišle še kako prav.

Za najmlajše, od enega leta naprej

1. Planinski dom Komenda

Vrhunsko igrišče, mini ZOO, domača hrana in izhodišče za krajše sprehode, so razlogi za obisk Planinskega doma Komenda. Uživali bodo tako mulci kot starši, saj je igrišče ograjeno in predvsem ogromnoooo 🙂

Ogromno otroško igrišče pri Planinskem donu Komenda
Ogromno otroško igrišče pri Planinskem donu Komenda

2. Pr’ Fartku – kjer sredi gozda najdete otroško igrišče, Mengeš

Če želite sproščen sprehod po gozdu združit z dobro kavico in vrhunskim igriščem, potem bo obisk lokala Pr ‘Fartku odlična izbira za postanek. Za tiste, ki želite malo daljši sprehod, pa priporočamo, da se odpravite naprej do Mengeške koče.  Pot je primerna tudi za najmlajše.

Ogromno igrišče Pr' Fartku
Ogromno igrišče Pr’ Fartku
Za malčke in ostale (pred)šolske otroke

3. Zlatorogova pravljična dežela, Bohinj

Na prelepi lokaciji v Ukancu v Bohinju, za katerega so po legendi verjeli, da se tukaj svet konča, je speljana Zlatorogova pravljična pot, namenjena predvsem družinam z manjšimi otroki. Na učni poti vas bodo spremljali pravljični junaki iz bohinjskih pravljic in igre, ki bodo spodbudile čutila, doživljanje čustev ter predvsem gibanje v naravi. Pot vodi mimo jezera, kjer se lahko ob lepem vremenu tudi kopate.

Zmajevo igrišče, Zlatorogova pravljična pot
Zmajevo igrišče, Zlatorogova pravljična pot

 

4. Družinski izlet po Poti pastirskih škratov na Krvavcu

Znana gorenjska pravljično – doživljajska pot, ki odpre svoja vrata vsako leto maja, je Pot pastirskih škratov. Po zabavni vožnji s kabinsko žičnico, ki predstavlja začetek doživetij na Poletnem parku Krvavec, se družina poda na lov za biseri ajdovskih deklic, se preizkusi v lokostrelstvu, išče znake prisotnosti nagajivega škrata in poskuša rešiti zahtevno uganko, ki jo je škrat pripravil za otoke v zameno za sktivnostno nagrado na cilju.

Proti pastirski koči in njenim lesenim prebivalkam, Krvavec
Proti pastirski koči in njenim lesenim prebivalkam, Krvavec

5. Pohodni izlet po Veliki planini

Velika planina omogoča stik s pristno naravo in njenimi prebivalci v vseh letnih časih. Poleti pa je še posebej zanimiva za otroke, saj se na njej pasejo krave, domače hrane pa je v izobilju. Vsekakor je to destinacija, na kateri bo na svežem zraku uživala cela družina.

Velika Planina ponuja ogromno možnosti v vseh letnih časih
Velika Planina ponuja ogromno možnosti v vseh letnih časih
Doživetja za malo večje mulce – vsaj 4+

6. Družinski obisk Pustolovskega parka Postojna

Pustolovski park Postojna se nahaja v čudovitem gozdu, tik nad vhodom v jamo. Obisk lahko združite z obiskom katere od okoliških znamenitosti, kot je Predjamski grad. Vsekakor pa si za obisk vzemite vsaj tri ure.

Pustolovski park Postojna je primeren za otroke od 4+
Pustolovski park Postojna je primeren za otroke od 4+

7. Poletno sankanje na Rogli

Na Rogli otroke čaka prav posebna dežela – imenuje se Zlodejeva dežela ali Zlodejevo. Poleti se boste tam lahko preizkusili v adrenalinskem 1.360 m dolgem letnem sankališču, ki bo navdušil mulce in njihove starše.  Po progi, ki se vije čez pohorski gozd, se je vsak spustil kar 3x. Sankaška proga je kljub dozi adrenalina zelo varna, zato je primerna tudi za mlajše mulce, a višje od 100 cm.

Poletno sankanje na Rogli
Poletno sankanje z otroki na Rogli

8. Pumptracki po Sloveniji 

Z večjimi mulci lahko družinski izlet popestrite z obiskom katerega od pumptrackov po Sloveniji. Seznam najboljših pumptrackov in skate parkov po Sloveniji najdete tukaj. Ta seznam bomo dopolnjevali, zato bomo veseli tudi vaših predlogov.

Skate park v Novi Gorici je primeren tudi za zahtevne mulce
Skate park v Novi Gorici je primeren tudi za zahtevne mulce

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o doživetjih nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali pišete v komentar.