7 zabavnih igric, ki se jih z mulcem lahko igramo med vožnjo

3

Daljše vožnje znajo biti za mulce naporne in dolgočasne, a jih lahko z domiselnimi igricami popestrimo in tako čas v avtomobilu izkoristimo za kakovostno družinsko druženje. Spodaj najdete 7 predlogov igric, ki se jih igramo s svojimi mulci ali pa smo se jih kot mulke igrale s svojimi starši.

1. Detektiv ali Kdo prvi najde/zagleda?

Vse Kamzmulcem mamice smo ugotovile, da naši malo mlajši mulci zelo uživajo v igrici »Kdo prvi najde ali zagleda« npr. smreko, most, prometni znak, rdeč avto, nekaj modrega itd. Presenečeni boste, koliko časa so tudi najmlajši pripravljeni sodelovati v tej igrici. Igrico za malo starejše se lahko nadgradi tudi tako, da zmaga tisti, ki prvi zagleda npr. 10 rdečih avtomobilov.

Druga verzija igrice Detektiv pa je lahko, da eden od igralcev reče, jaz sem zagledal nekaj modrega in morajo drugi ugotoviti, kaj to je.

shutterstock_302536073

2. Pripovedovanje zgodbe

Izmišljevanje povezane zgodbe zna biti zelo zabavno in velika doza smeha je zagotovljena, sploh, če jo igraš z mulci. Igrica se igra tako, da nekdo začne stavek, drugi ponovi stavek in doda še svojega in tako naprej, dokler eden od igralcev ne pozabi točno ponoviti zgodbe, ki je nastala do takrat. Veste, kako otroke, predvsem najmlajše, zabava, ko nastane zgodba o vijoličnem kakcu, ki se rad potaplja v mlaki in smuča skupaj z roza kravami, ki nimajo pancerjev?

20150328_153728

3. Stave

Igra stav se igra tako, da vsak od sodelujočih določi stavo. Npr. v naslednjih treh minutah bo šlo mimo nas 9 zelenih avtomobilov ali 3 avtobusi. Tisti, ki je najbližje napovedi zmaga.

4. Kaladont in druge besedne igre

Kaladont je slovenska besedna igrica, ki jo verjetno pozna vsak. Je primerna za malo večje mulce. Igra se jo tako, da nekdo pove besedo in mora igralec za njim najti besedo na zadnji dve črki besede igralca pred njim. Ko nekdo izgovori besedo »kaladont« je zmagovalec, saj igralec za njim ne bo našel besede, ki se začne na črki »nt«.  Iskanje besede je lahko tudi časovno omejeno.

Sicer pa je besednih iger veliko – vsi dobro poznamo igrico najdi besedo na A, preden ti izteče čas in tako naprej po abecedi. Za malce starejše mulce je primerna tudi igrica, da na vsako črko v abecedi poiščemo državo, mesto, žival, blagovno znamko.

Pravila igre so lahko tudi taka, da moraš poiskati besedo, ki se rima na besedo, ki jo je določil igralec pred tabo. Ste vedeli, da je ena od redkih slovenskih besed, ki nima rime, beseda »pentlja«?

IMG_0791

5. Zamisli si osebo ali žival

Eden od sodelujočih si zamisli osebo, ki jo vsi poznajo, drugi pa postavljajo vprašanja npr. »Ali ima očala, ali je stara ali mlada?« Tisti, ki si je osebo zamislil pa lahko odgovarja samo z »da« ali »ne«. Igrico lahko igrate tudi tako, da se izpraševalci v vprašanjih menjavajo in da imajo npr. samo 10 poskusov vprašanj.

Igrica Zamisli si žival pa je predvsem primerna za najmlajše, saj imajo otroci zelo radi živali, jih že kar nekaj poznajo, predvsem pa se skozi igro s starejšimi tudi veliko novega naučijo.

shutterstock_200277503

6. Mrmranje pesmi

Eden od sodelujočih zamrma pesem. Tisti, ki ugane, je zmagovalec šele, ko vsaj delček pesmi zapoje na glas, ostali pa se mu seveda lahko pridružijo. Glasno prepevanje v avtu spravi v dobro voljo še tako zdolgočasenega mulca na zadnjih sedežih.

7. Igre iz registrskih tablic

Veliko verzij iger iz registrskih tablic obstaja. Ena od njih je računska, kjer zmaga tisti, ki prvi sešteje številke na registrski tablici avtomobila pred nami. Ena verzija je tudi, da poskusiš prvi najti avtomobil s tujo tablico.

Imate tudi vi kakšen predlog za igro med dolgo vožnjo? Zelo bomo vesele, če ga delite z nami spodaj v polju za komentarje, ga na kratko opišete in ga bomo z veseljem dodale v članek.

Preberite si tudi naših 9 praktičnih nasvetov za daljšo pot z avtomobilom.

 

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

3 KOMENTARJI

  1. Pozdravček,

    mi se v avtu vedno igramo igrico “leti leti” pri kateri naštevamo vse mogoče stvari, s kazalci pa kažemo navzgor ali navzdol, tisti ki se zmoti našteva naprej..
    pa mogoče še ena igrica, vsak si izbere določeno barvo avta in potem štejemo katerih avtov tiste barve pride več mimo, seveda časovno omejeno.

    lp, Kristina

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime